Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
I mi smo imali tu fazu, to je zbog zubica, nama su nabubrele desni toliko da ga je bolelo kada stegne cuclu da pije..
drage mame da li je neka u ovom periodu sa imala slucaj da beba koja je od pocetka na AD mleku ( nije sisala jel ja nazalost zbog stresa sam isto izgubila posle mesec dana ) ,pocela manje da jede,?? ranije mi je na svaka tri sata jela po 150 ml i za 24 h popije do 900 ml ukupno, u poslednjih par dana se to smanjilo i za obrok mi popije 90 ml do 100ml i posle nece, sacekam malo ,10-15 min i da podrige ali nece, gura od sebe flasicu, i tako opet posle tri do tri ipo sata ,napravim 150 ml ona popije 90,100 ml. ne znam sta da radim. Po tabeli od novalac kutije u tom izrastu beba bi trbalo da popije do 900 ml, a ona meni mnogo manje,. Dr mi je rekao da je ne nudim, da popije koliko hoce ali da je ne njdim ne bi ni tih 100 popila a koliko bi mi pnda po njoj dete napredovalo ako bi pustila da beba od skoro 4 meseca pije kao beba od 2 meseca. Molim vas javite i podelite ako ste imale slicno iskustvo ili neki savet,ljubim vas. ocajna sam jako :(
Moja beba za 7 dana puni 4 meseca ima i hrani se Hipp dohranom, na svaka 3-4 sata pojede oko 100-120 ml i ne forsiram je da rucka vise, jer da zeli pojela bi sve i trazila bi jos da je gladna. Uskoro cemo uvesti kasice i sokice. Nema potrebe da je sama nudis, kad bude gladna oglasice se. Svaka beba je razlicita i tabela ne znaci nista jer ne odgovara svakoj bebi. Rastu i menjaju se i navike i ritam, isprati. Bice sve okej.
Bebi dajete 180 ml po obroku? Nije ni cudo sto je sve vise gojazne dece. Jadna beba.
Moja beba pije Hipp-ovo mleko, 180ml po obroku. Dajemo mu na zahtev, tj kad sam traži, mada je to otprilike na 3-4 sata. Ne forsiramo ga da jede striktno na tri sata. Uglavnom ima 5-6 obroka (u zavisnosti od dužine noćnog sna).
Počela sam da mu dajem pirinčanu kašicu, jer je tražio još nakon obroka!
Inače, savetujem Vam da ne pratite tabelu sa kutije mleka, jer je svaka beba različita i ima drugačije potrebe za hranom.
Ukoliko Vam doktorka nije sugerstirala da je dete neuhranjeno znači da je sve u redu. Prosto, možda je i neka prolazna faza.
A ja se sad raspisala kao da roman pišem
Nadam se da sam pomogla.
Pozdrav mame, zanima me da li je neka od vas cija je beba na AD, davala kravicu kada ste poceli sa cvrstom hranom?
Mi za neki dan pocinjemo sa cvrstom hranom pa sam u dilemi da li da probamo uvece recimo kravicu?
Inace beba se budi jednom eventualno dva puta preko noci, zavisi kada zaspi uvece,
Beba je 62cm i 6300gr zdrava, aktivna, raspolozena, krenuli su nam i zubici, bele se crtice :)

Kravicu bebi??? Kravicu punu aditiva??? Ti ženo nisi normalna! Kupi mleko pa skuvaj ako ti je toliko stalo, ali ne uništavaj detetu organizam kravicom!
Ja sam probala Kravicu i super je sve bilo, medjutim u stolici bude trag krvi sto znaci da ima alergiju. Tako da sam odustala. Inace bih nastavila sigurno.
Nemojte davati kravlje mleko bar jos par meseci..nije dobro za bebu
Cao svima,zanima me dali beba moze da pije sok iz tetrapaka,Nektar Femily,,kazu da je 100 postoo voce i na secera.. Beba 6+
ne..naravno..nema secera ali ima frukoza..saharoza ili sta vec..
Da li ovde postoji majka koja nije uvela dohranu svojoj bebi, bilo da je samo time hrani ili kao dodatak dojenju? Sta se desava sa pedijatrima i majkama pa da se mahom uvodi dohrana i kad treba i kad ne treba? Mogu da razumem da je u odredjenim situacijama neophodno ALI POBOGU, citam i ne verujem, skoro svaka majka spominje dohranu!
Ne razumijem samo čemu žurba, nije teško pročitati i informisati se malo, najnovije preporuke su od 6.mj., ja tad startam s dohranom. Isključivo dojenje ili AD dotad, nikakvi čajevi, a tek da ne spominjem kravlje mlijeko, plazmu i slične gluposti koje se nepotrebno žure dati djeci. Pedijatri su nam isto nažalost neupućeni, čast izuzecima. Ovi ostali se vode preporukama o ishrani iz 70-ih.
Evo moj bebac je iskljucivo dojen i uopce se ne zapitam nikad dal dobro napreduje, odnosno ne opterecujem se jer se vidi na njemu da je sretna zadovoljna beba. Po prirodi sam mrsava i imam manje sise i stalno se susrecem s ljudima koji se cude da ja tako "betezna" iskljucivo dojim, ali kazem, ja sam sigurna u svoje mlijeko i svog bebaca koji jede kao mali prasac 😍 tako da: malo nas je al nas ima 😊
da si bila u situaciji da ti je beba gladna posle podoja I neutesno place, da gubi na kilazi I da ti mleko slabo nadolazi verovatno bi mogla da razumes.
Ćao svim mamama. Mome bebanu će uskoro puna 4 meseca uz dojenje. U početku smo imali malo muke, pošto je bio lenj naravno, pa sam kombinovala dojenje uz dohranu HIPP 1 formulom. Kada se 'ponuda i potražnja' končno ustalila potpuno smo izbacili dohranu.
Budući da neke bebe počinju sa dohranom pre šestog meseca, zanima me da li to zavisi od same bebe, ili kada pedijatar proceni da je neophodno? Moj Boki je iz bolnice izašao sa 3,750 a na zadnjem merenju 1.02. je imao 6,300
Cao svima. Mi punimo 4 mjeseca za par dana, kao i sve bebe ovdje pretpostavljam. Dojimo i dohranj
ujemo se. Na jucerasnjoj kontroli pedijatar je rekao da pocnemo sa nemlijecnom hranom sa puna 4 mjeseca, najprije rizinu kasu, povrce, pa voce. Nadja ima 6 100 g, iz bolnice je izasla 3 450 g.
meni nas pedijatar nije preporucio ubacivanje cvrste hrane jos... a dobila je ovaj mesec 650 gr 😕 prethodnih meseci po 1 kg 😊
Da li se vasa beba glasno smeje?moja se kezi i guce ali nista vise
Moja beba se smije na sav glas :) :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »