Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Draga da li si ok, šta se desilo?
Drage buduce mame usla sam u
osmi mjesec trudnoce i imam jedno pitanje da li se nekoj od vas desilo ili desava da ima bolove u desnom jajniku i kad treba mokriti da vas boli mokracni mjehur je li potrebno da idem ginkologu bojim se, ako je koja imala iskustva s tim nek mi napise sta je u pitanju molim vas hvala unaprijed 😘
Mene je tako bolilo,isto sam ušla u 8.mjes,i kad sam otišla kod doktora,ispostavilo se da imam upalu mokraćnih kanala 🙁
Obavezno idi doktoru,neka ti propise šta ćeš pit
Pozdrav, nadam se da neka od vas moze da mi pomogne. Imam bolove u GORNJEM delu stomaka, vise ka desnoj strani. Juce sam isla u dz, posto je bila nedelja pregledao me je doktor opste prakse i misli da nema razloga za brigu s obzirom da nemam druge nuspojave( povracanje, oticanje..). Bol je bio izdrziv, medjutim sad cim sam malo aktivna moram da legnem i cekam da se smiri, pritom beba je aktivna i osecam ponekad da bas na to bolno mesto udara. Da li zna neka od vas da mi da neki savet? Pozdrav
Osećam pritisak isto sa desne strane. Nekako se beba namestila više u desno. Osećam bol oko pupka i pitala sam doktorku kaže da je to normalno jer su bebine nogice gore pa me udara kad se pomera i osećam malo neki bol pritisak kad me šutira u rebro. Nije ne izdrživo. Kažu da je sve to normalno. Nema razloga za brigu.
Drage mame, zanimaju me vasa iskustva i saveti u vezi sa nacinom porodjaja, prirodni ili carski rez?
pozdrav, da li se nekoj trudnici pojavilo mleko? 33. sam nedelja i jutros sam primetila tri kapi na majici, kad "istisnem" izadje malo providne tecnosti, ne znam da li je rano za to 🙈🙈🙈
Nije rano, meni se odavno pojavilo. U prvoj trudnoci jeste u ovom periodu, ali sad u drugoj su kapljice pocele da se pojavljuju pre nekih mesec i po, ako ne i vise...
Zdravo drage Mame.. 33 sam i na danasnjoj kontroli su mi rekli da imam pomalo kontrakcije jer vremenski sam dugo na nogama i da sam pod malim stresom... dobila sam uput za bolnicu.. dali bi neka mama mogla da mi kaze dali je to normalno ili??
Nije normalno. Trebala bi više da odmaraš i da se opustiš. Mnoge žene se porode pre vremena tako. A beba se ne razvije još kako treba. Hvala Bogu moja majka je tako rođena pre vremena sa 1200g i normalna je osoba. A čula sam primer gde je druga žena rodila pre vremena i dete ima poremećaj. Misli na svoju bebu ništa ti nije bitnije od toga nema. Sve ostalo što te stresira i uznemirava odseci jednostavno udalji od sebe i ne dopusti da te ništa nervira. Ne smeš da se naprežeš i da radiš naporne poslove jer znam po sebi isto sam 33 nedelja čim radim nešto gde moram da se savijam i da budem dugo na nogama po kući stvrdne mi se stomak. Zato sad izbegavam da izigravam neku domaćicu sve radim pomalo koliko mogu.
u bolnici su mi rekli da moraju da mi stave ,,prsten" na matericu kako se beba nebi pre vremena rodica.. dali bi to trebalo da stavim s'obzirom da ne osecam bolove i da nemam kontrakcije..?
da li imas bolove?Ja sam sutra 33ned...boleo me stomak kao blage kontrakcije,i prvo desni jajnik,pa levi jajnik nocu..nisam bila kod lekara
Zdravo drage Mame... 33 sam i danas na kontroli su mi rekli da imam kontrakcije zato sto vremenski dugo na nogama i da sam pod stresom.. dobila sam uput za bolnicu.. pa sam htela da pitam dali je to normalno ili??
33+2 sam a sledece nedelje imam svadbu. Noge mi jako oticu,imate neki savet da izdrzim na veselju bar par sati. Kako da ublazim otoke?
Jel tvoje venčanje ili ideš kod nekog nisam baš razumela. Ako ideš obuj nešto ravno neke sandale ravne. Ne moraš u štiklama ti si trudna žena misli na svoju bebu to nije dobar položaj i da se naprežeš i posle da te bole noge. Misli i na svoje zdravlje. Ja sam na mom venčanje bila u papučama nisu se videle ispod venčanice. :) Noge su mi bile otpale još u početku jer nisam dugo nosila štikle a ove nisu bile velike štikle ali mi su me ipak bolele noge. Tako da sam skoro celo venčanje provela u papučama sem u početku prvih 2 sata dok nisu počele noge da mi otpadaju.
I ja imam problem sa otokom na nogama, koristim aktivni kiseonik i bolje je. Naprskam stopala i listove i veoma brzo bude bolje.
Imate li neki savjet za uklanjanje bakterija? Svaki urino nalaz je pun bakterija pila sam i antibiotike i probiotike i vaginalete koristila ali opet isto sve.
Zanima me je l imala neka od vas taj problem i cime ga je rijesila?
Brusnicu caj ne mogu...muka mi od nje odvratan ukus.
Probajte sa prolom vodom.
ja sam to resila bas sa cajem od brusnice 3 solje dnevno i voda oko 2,5 l dnevno,jeste caj grozan iscedi pola limuna u solju i popi odjednom tako sam ja radila
da li neka mama ima povisen D-dimer,ja primam Fraxiparin 0,3 svakog dana po jednu,a D-dimer je i pored toga oko 1500 vec 2 meseca,ne znam dA li treba Dr. da mi poveca dozu Fraxiparina plasim se da je i to 1500 mnogo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »