Komentari za tekst "Pročitajte koje kontrole bi trebalo da imate u trudnoći"

Komentara
166
Ostavite komentar
Neće biti nikakvih problema,eventualno folnu kiselinu možeš uzeti na svoju ruku,400mg jedna dnevno,to svi ginekolozi preporučuju prije i na pocetku trudnoce. Za ostale vitamine se razlikuju,npr.moj meni nije dao nista da pijem,rekao je da mogu ali da on ne vidi nikakvu potrebu,evo me 30nedelja ja super beba super,trudnoća u najboljem mogućem redu prolazi.
Pozdrav😊
Zanima me da li neko zna kako makar malo ublaziti otoke? U 32 nedelji sam, i jedino sto mi je nazovi problem, to sto mi oticu sake.
Hvala
Zdravo ,
ovo je moja prva trudnoca, generalno, barem ja, mislila sam da sve znam, medjutim kad sam ostala u drugom shvatilasam da nista ne znam. Nego eto moj "problem" je sledeci, doktorka mi je prepisala Utrogestan 1vag uvece, medjutim sutra trebam da vadim krv I analize urina, pa me zanima da li ce imati neki efekat sto se tice urina jer moram je staviti vaginalno ?
Hvala unapred!
Mozes staviti nece biti problem za urin. Ja stavljam tri puta dnevno.
Pozdrav! Zaista bih vas zamolila da mi pisete savete ko god ima ideju, jer je ja nemam. Radi se o tome sto imam tek 18 godina, kasni mi oko 15 dana, radila sam test koji pokazuje pozitivan rezultat, ali jos nisam zakazala pregled kod doktora jer nemam s kim da pricam o tome. Da li neka od vas ima dobru,normalnu i prijatnu doktoricu iz NOVOG SADA koja bi mi objasnila sve sto me zanima, a ne samo obavila rutinski pregled? Molim vas da mi ostavite u komentarima brojeve telefona, ime i gde se nalaze. Hvala!
E draga moja ti si se do sad verovatno i porodila a niko da ti da nikakav savet. Nadam se da ste ti i beba dobro. Veliki pozdrav
citam ovih dana o raznoraznim prenatalnim testovima,interesuje me da li je neko radio harmony test i po cemu se on razlikuje od verified testa?
kada sam zvala receno mi je da se analize obradjuju u Americi ,a ovde citam da se radi u Londonu.
hvala unapred ko me posavetuje za neki od prenatalnih testova.imam 32 godine i u 13.nedelji trudnoce sam trenutno.
Verified je mnogo savremeniji test od Harmoni testa. Do skora se slao na analizu u London a sada se analizira u USA.
Preporučujem ti Verified jer se analizira ceo genom ...
Kada cu dobiti odgovor na moj komentar hvala
Šta ste pitali? :)
Papa test moze da se radi na pocetku trudnoce.a uput za dabl test uzmite vec u 5ned I zakazite inace nema mesta a radi se u 12 nedelji
Da li neka od Vas zna koja je cena Verified testa i gde se radi?? Hvala.
Pogledajte ovde cene.. zavisi koji test želite da radite. Ja sam radola All hromosomes. Na sajtu je i br tel pa ih pozovite, jako su ljubazni i profesionalni. http://verified.rs/paketi-i-cene/
Lido, ja sam u Beogradu i ginekolog mi vodu trudnocu u GAK Narodni Front. 19-a sam nedelja i do sada ni jednom nisam imala nikakve testove krvi i urina, merenje pritiska, kilaze... U privatnoj klinici su mi na samom pocetku trudnoce izvadili krv, izmerili kg, takodje i pritisak. Na svoju inicijativu sam otisla kod svoje doktorke u Dom zdravlja i trazila upute za krv i mokracu i sutra idem. Da budem mirna. A cula sam da samo u Domu Zdravlja rade detaljne analize i to svakog meseca, a zbog povecanog obima posla u bolnicama rade samo ultrazvuk.
Cao dame,imam 26.godina i ovo mi je prva trudnoca,trudna sam 18+6 za sada mi nisu ni jedan test uradili ni dabl ni tripl dali je to ok?A imam redovne ultrazvucne kontrole i krvne slike.
Samo zelim da napomenem da nije tacno da su aminocenteza i kordocenteza bolne metode. Radjena mi je kordocenteza u 25-oj nedelji trudnoce, nista nije bolelo, nisam ni osetila ubod igle i bilo je gotovo za par minuta. Jedini problem je bio u meni jer sam imala strah od toga jer je invazivna metoda, koja nosi rizik od pobacaja 1%, ali su me doktori u klinici opustili, objasnivsi mi da se to gotovo uopste ne desava. Ukratko, zelim da posavetujem buduce mame, kojima bude predlozena jedna od ove dve metode, da obavezno pristanu i odrade testiranje. Mene su prethodno posavetovali da zazmurim i ne gledam u iglu jer je veoma dugacka, da se ne bih uplasila od nje. Tako sam i uradila, sto i svima toplo savetujem. Sada sam 34-ta nedelja i bebac je, hvala Bogu, odlicno - aktivan i sto je najbitnije zdrav, sto sad sa sigurnoscu mogu da kazem. 😊
Apsolutno se slazem sto se tice kordo... I ja sam radila u 26.nedelji.nista strasno... Vise sam se prepala od komentara zena pre toga, a ja sada sve koje to ceka ohrabrujem...stvarno nista strasno ni bolno, traje minut i sve je ok posle toga bilo, 2-3dana sam odmarala i to je to😊
kako ste podnele ogtt test, neke trudnice mi kazu da nije bas prijatno i da moze da dodje do povracanja
Dabl test sam radila drzavno, i iskreno kajem se sto sam ga uradila uopste. Iz razloga sto on zapravo pokaze visok ili nizak rizik od odredjenih sinodroma. A dok sam cekala rezultate, osedela sam od straha, misleci sta ce biti. Iako sam mlada, i potpuno zdrava.. Sledece sto mi je aplikovano je bio serklaz, koji apsolutno nista ne boli, a znaci mnogo.. :)
Pozdrav,imam jedno pitanje,imala sam odnose 12.4,u togu meseca dobila dva puta,17.4 i 29.4,obe su trajale samo tri dana.. cudno se osecam. Da li postoji mogucnost da sam trudna?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »