Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Nadam se da se salite za pastu sa mesom.
Poceli smo sa nemlecnom sa 6 meseci...dojena beba ...apsolutno odbija sve sto joj se ponudi od kasica..poludecuuuu
Hehheh a ne...evo mesec dana posle....imamo pomak od pre 5 dana..otvaramo usta ali jezikom izbacuje valjda mora i to da uci hehhe..probali smo i to sa prstom ali u startu ni tako nije htela...sad hoce 😀😀 sve to nekako ide mnogo sporo, ostadoh ja bez zivaca ali sta da se radi
Hvala
Pretpostavljam da ste do sad bar malo usavrsili hranjenje ali eto cisto da moj predlog posluzi i drugim mamama u slicnom problemub😊 nas decak je isto dojen i poceli smo sa cvrstom hranom sa 6 meseci ali prvo sa prsta jer nije zeleo da rucka iz kasicice. Bebe vole da grickaju nase prstice i jos kad je neka hrana na njemu bude im primamljivo. Oni jos istrazuju i navikavaju se na nove ukuse sve je to normalno. Kasnije kad prihvati hranu sa prsta kombinujes malo i kasiku malo prst. Dva tri dana tako i krenuce na bolje
Svaka beba se razvija drugacije, a uticaj na brzinu razvoja ima genetski faktor ali i stimulacija deteta.
Prvo dete je sedelo sa 4 meseca, ustalo sa 8, sa 9 prohodala a sa 10 meseci je vec trcala.
Drugo dete sa 3 meseca se vrtelo na sve strane, sa 4 sedi, sa 5 puzi i seda sama iz lezeceg polozaja, sada treba da napuni 7 meseci a vec mesec dana se podize uz namestaj i stoji, sada je pocela i da gura malu stolicicu po kuci i da tako hoda...
Jel su ovi minusi zbog toga sto su bebe napredne i zdrave?Ne razumem,da je napisano da beba nece da hoda i da ima neki problem onda bi bili plusevi verovatno.Katastrofa ste svi koji dajete minuse!
cao mame dali vase bebe sede..moj sin jos ne sedi..ima 7 meseci na ad u je od kako je navrsio mesec dana.. jedan zubic mu raste ima 8kg...hvala
I moja beba jos uvek ne sedi samostalno i ne forsiram ga, i fizijatri su mi rekli da ga ne forsiram i da ce nauciti sam sve i da sedi i da puzi i da hoda Boze zdravlje! :) Sin moje drugarice je poceo da sedi tek sa 8 meseci a prohodao samostalno tek sa godinu i nesto meseci... i kada kazu da dete prohoda sa 10 ili manje ono nije prohodalo samostalno sigurno vec ga neko pridrzava... Hodanje je kada beba bez oslonca hoda i bez pridrzavanja tako su mi rekli fizijatri... Stvarno nema razloga za brigu, imaju oni svoj tempo i ne treba ih na silu forsirati ni na sta. pozdrav!
Moj je poceo sjediti tek prije tjedan dana tjedna ali od prijateljice mala tek sa 9 mjeseci... sve je to individualno. Bitno je da im se omoguci ravna tvrda podloga i slobodno kretanje i vec ce oni sjest :)
moj mali macak jos ne sedi kako ste vi uspeli da vase bebe sede..inace radimo vezbe jer je malo mlitaviji tj nejak.. hvala
Ni mi ne sedimo. koje vezbice radite?
I mi radimo vezbice jer smo hipotonicni ali iz dana u dan se sve to popravlja. Aktivna je, vrti se, okrece sedi uz potporu ali jos uvek nije sela sama iz lezeceg polozaja. Doci ce to samo od sebe, preko noci, ne brinite. Pozdrav! :)
Cao mame! Moj sin ce za nedelju dana 7 meseci. Ima 7kg, 70cm dugacak. Sikio je do 6,5 meseci, uspeli smo da se odviknemo od sike i sada ga hranim formulom rano ujutru i pred spavanje, a preko dana ujutru zitarice sa vocem, za uzinu voce sa plazmom, za rucak povrce ili povrce sa mesom, za uzinu vocka i oko 19h milupa kasica (pirinac i kukuruz)... Htela sam da vas pitam da li kuvate bebcima griz, sutlijas i palentu? Hvala. Pozz
Vi ste 'srecna' zena sto ste dijete odvikli od sise,a navikli ga na plazmu i milupu. Uh, place mi se kad citam ovakve komentare. Da li ste Vi ikad u zivotu procitali barem nesto o roditeljstvu, djeci, njihovom razvoju, ishrani? Niste jedini.
Moja bebana ima 7 i po meseci i još uvek nema toliko nemlečnih obroka. Bebicama je do godinu dana majčino mleko/ad formula glavna hrana a nemlečni su samo privikavanje na ukuse. Jede palentu i rižu, ali ne sa kravljim mlekom jer digestivni organi tako malih beba nisu još uvek dovoljno zreli kako bi ga i svarili, a da ne pričamo o komplikacijama koje može da izazove. O plazmi neću ni da komenrarišem. Bebama se do godine ne daje ni šećer ni so,a kamoli aditivi iz keksa, ne zbog pomodarstva već zbog zdravlja beba. Zaista ne želim da vas uvredim ovim komentarom, već potpuno suprotno, da vas ohrabrim da birate kvalitetnije namirnice za bebu. Na facebook-u postoji grupa "Zdrava hrana za naše bebe" koju vam toplo preporučujem. Srdačan pozdrav!
Mi cemo za 2 dana 7 meseci ali jos nismo uveli gluten a ni mleko kravlje, to je sve prerano za njihov stomacic. Palentu smo kao jedno od prvih jela jos sa 5 meseci. E sad mene je mama uveliko svime time hranila i eto nista mi ne hvali. Na kraju, na vama je. :)
Mi palentu za sad :)
Drage mame... mu smo juce napunili 7 meseci i proslismk kroz fazu loseg spavanja.... mislim da im samo dodje taj period jer od pre dva dana spavamo od 22 do 8 ujutru. a pre toga smo se budili po 3-4 puta dnevno... ruckamo sve i svasta :)
Moj sin ima 7 meseci,ishrana nam je rani podoj zatim u 9h vockica,rucak povrce,ili povrce i meso,zatim podoj oko 16h i vecera oko 18h vockica. Lepo napreduje,samostalno sedi i lepo spava nocu,probudi se jednom oko 2h sisa i zaspe opet. Ali ima i noci kada je nemiran pa ni sama ne znam sta mu bi,nemamo ni jedan zubic pa mislim da ga bole pa zbog toga nekad nemirno spava. Pozdrav :)
Cao mame, moja cerkica ima 7 meseci , do sada sam joj davala kasice, volela bih da pocnem sa kuvanjem. Davala sam joj ponekad pire krompir, sargarepu nije htela. Kuvate li vi, sta Kuvate??? Pozdrav!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »