Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Pozdrav za sve tebe, dokona zeno. Nemas pojma o cemu pricam.
Ne razumem razlog za prethodni glup komentar? Istina je da neke mame brinu više nego što je možda potrebno, ali meni i većini mama na ovom forumu je ovo prva beba i ovakvi sajtovi nam pomažu da razmenimo mišljenja i iskustva, a sve u cilju toga da bolje upoznamo navike svoje dece. To je samo pokazatelj da su mame ovde svoju ulogu u odrastanju beba shvatile ozbiljno, kao što to i treba da bude, a ne zdravo za gotovo. Ne znam za tebe, Milena, ali meni se gajenje mog deteta bitno razlikuje od gajenja životinja (imam i kućne ljubimce, pa znam)! I mislim da je bilo kakvo poređenje sa životinjama veoma neumesno, ako ne i bolesno. Eto, npr. mene je pedijatar na poslednjoj kontroli pitao da li mi se dete okreće sa stomaka na leđa, da li prebacuje igračku iz ruke u ruku, i mnoga slična, tebi verovarno nebulozna, pitanja. A on je čovek doktor medicine, pedijatar i to sa preko 30 godina radnog staža! Čim je to pitao, sigurno mu je bitno zbog nečega. Da li si ti pedijatar, pa si zato kompetentna da daješ ovakve komentare? Po tvom ''pisaniju'', više bih rekla da si filozof? Uostalom, kažeš da su te oduvek nervirali ovakvi forumi, pa mi nije baš najjasnije zašto ih onda posećuješ??? A, da, ''i tako dalje'' se kao skraćenica piše zajedno ''itd'', a ne onako kako si ti napisala. Kad smo već kod pametovanja, da i ti nešto naučiš... VELIKI pozdrav za sve mame koje su, kao i ja, svoju ulogu majke prihvatile kao najbitniju stvar na svetu, pa se trude da, time što će se informisati, budu od koristi svojim bebama!!!
Nikada nisam voela ove forume jer se sve zene nesto zale, kukaju, brinu i slicno, a nemaju nekog vidnog razloga za to. Kako vam uopste pada na pamet da se brinete sto se dete koje jos nema ni 6 mesec nije okrenulo na stomak ili ledja, sta li??? Pa onda rasprave o cvrstoj hrani, vremenu i tempu uvodjenja, nacinu davanja i td....Straaaaaaaasno....a tek post o tome da treba da dobijamo nekakve ordene sto smo iznele trudnocu?!!!! Ja reci nemam!!! Kakav orden, kakvi bakraci, mozes misliti, iznele smo trudnocu odnosno uradile sve ono sto i najobicnija zivotinja moze da uradi, zasto bi iko zbog toga dobijao bilo kakve ordene pobogu??? Meni je to strasno i ovakve rasprave samo vode put medjusobnog uporedjivanja dece, koje steti psihi deteta i utice na njegovo samopouzdanje u buducnosti. Koliko vas moze da kaze da se posle susreta sa prijatlejicom koja ima dete slicnog uzrasta nije preispitivala o tome cije je dete naprednije, i dosla ili do pobedonosnog zakljucka da je njeno dete genije ili se malcice zabrinula bog neke glupetarije tipa njeno dete je cvrsce uhvatilo zvecku?
visnja:Moj stefan za 6 dana puni 6 meseci i jos se ne okrece na stomak samo malo na stranu,mame daj te neki savet,inace sedi,mnogo voli da klopa.Veliki pozdrav svim mamama i bebcima.
Drage mame, potreban mi je savet - moj Vuk ima 5 ipo meseci, do trećeg meseca je samo sisao, a onda ja više nisam imala mleka i od tad je na adaptiranom. Pre mesec dana smo počeli sa sokićima, pa voćnim, pirinčanim kašicama, a već smo probali i 5-6 vrsta povrća i sve hoće da jede. Međutim, on uopšte ne pije vodu! Nisam brinula dok je sisao, ali već uveliko jede slane i slatke obroke, a i dalje odbija da pije vodu. Hoće da pije samo kada je baš mnogo gladan, ali ne znam da li je to rešenje, jer u tom slučaju ne bi dovoljno jeo! Njima se sada intenzivno razvijaju bubrezi, pa BAŠ brinem... Da li neka mama (ili tata) ima pametan savet?
milica./moja anjela za 6 dana puni 6 meseci, skinula sam joj siroki povoj i da li smem da je stavljam da sedi i u dubak
moja Milica će za desetak dana da napuni 6 meseci.Mi takođe malo patimo pošto i naš tata puno radi pa budemo same,onda se unervozi i baš vidim da joj je dosadno.Sada je i hladno pa je ređe izvodim napolje i to joj smeta,inače ne prespava celu noć,budi se dvaput uglavnom,počeli smo pre mesec dana sa kašicama a od svega najviše voli šargarepu,bundevu i jabuku sa ostalim stvarima se bogami natežemo.Počela je da sedi doduše pada na stranu i na stomak a uveliko se sama okrene sa leđa na stomak...eto pozdrav svima....;-)
Draga Biljana što se tiče vakcine, može beba i da sačeka, to su revakcine i nije uopšte problem, a ako još uvek niste uradili snimanje kukova, a nestrpljivi ste, potraži nekog privatnog lekara da to obavi. Ne znam odakle si, ali sigurno postoji neki fizijatar ili ortoped koji može to da odradi. Pozdrav!
Zdravo svima! Moj Dušan za nedelju dana puni 6 meseci. Od drugog meseca je sam izbacio noćni obrok, a ima već mesec dana kako se ne budi rano, već oko 8 ujutru, ali zato vrlo malo spava u toku dana. Počeo je da se okreće sam na stomak, bez nekih specijalnih vežbi. Još malo će nositi širok povoj, po malo sedi, ali naravno nije stabilan. Mislim da bebe ne treba preterano forsirati, sve oni bilo šta odrade kad im dođe vreme. Jedino bi trebalo stalno pričati sa njima i podsticati ih da brbljaju, Ja razgovaram sa svojim sinom o svemu, pošto smo uglavnom sami, tata puno radi. Moj savet je ljubav, pažnja, razgovor, šetnja i vaši bebci će vam biti zahvalni. Pozdrav za sve mame!
Pozdrav svima!
Moja bebironka ima 5 meseci i 3 nedelje i super napreduje. Živahna je i već poprilično stabilno sedi uz jastuk sa jedne strane. Naravno, da sam često sa njom vežbala da bi to postigla. Prvo smo vežbale dizanje iz ležećeg u sedeći položaj, prevrtanje sa ledja na stomak, sa stomaka na ledja. Pokazala bih joj zanimljivu igračkicu i stavila je na njenu levu stranu tako daj može dohvatiti samo ako se okrene na levu stranu. Kada se okrene na bok igračku bih premestila iznad njene glave. Kada igrački premeštam obavezno vodim računa da je vidi i da je zainteresovana da je dohvati. U suprotnom od igre i vežbanja nema ništa.
Cao svima!Moja beba ima 5 meseci i 4 nedelje,sve je ok ali imam jedan problemcic...Nase savetovalistu za bebe je trenutno zatvoreno zbog epidemije gripa a on treba da primi vakcinu i da uradi ultrazvuk kukova.Sve to ne bi bio problem da mi jos uvek ne nosimo siroki povoj od koga cemo oboje da poludimo! Da li neko ima neki predlog i da li to mozda rade privatni lekari? Hvala...
Moj Aleksa ima 6 meseci, budi se da sisa jednom, ali u poslednje vreme se budi vise puta jer ga strasno muce zubici. Pedijatar mi je rekla da bebe dok sisaju mogu da se bude nocu da traze podoj (uglavnom do prve godine) i da same ukidaju nocni podoj.
Moja Andjela ima 5meseci i 3 nedelje jos sisa i spava celu noc,pocela je da brblja da vristi drzi zvecku u ruci ali jos se ne okrece na stomak ali ima vremena ona je mnogo dobra devojcica.a vama veliki pozdrav i hvala na savetima o sto nas obavestavate svake nedelje
Cao svima!Moja Lea puni 6 meseci sledece nedelje.Jos uvek se budi nocu da jede bar dva puta.Pokusala sam na razne nacine da joj izbacim nocni podoj medjutim ona to ocigledno ne zeli...Ako imate neki savet bilo bi ok.
Zdravo svima moj Andrija ima 5 meseci i 4 nedelje sisa jos uvek ali i jede sve smoki jogurt mleko voce povrce jos samo meso da uvedemo mnogo je hiperaktivna beba prevrce se po krevetu i najvise voli da sedi u fotelji i da gleda crtani kao da ima pet godina smeje se zna da se pozdravi plazi jezik vristi ali jos uvek nezna da izgovori ma da samo a i e po ceo dan vristi dal je to normalno za njegov uzrast?
Moja cerkica sledece nedelje puni 6 meseci. Jos uvek samo sisa, a ove nedelje cu verovatno poceti da joj uvodim cvrstu hranu. Napreduje lepo. Vrlo je zivahna. Odavno se sama okrece na stomak, ispusta razne zvukove, a u poslednje vreme je pocela cesce da govori ma i ba...mada, naravno to jos uvek nema veze sa osobama, al je vrlo slatko :)
Kad je uhvatim za rukice lepo sedi, a kada mi je u krilu uspeva da se podigne u sedeci polozaj, al naravno, ne sedi sama jos uvek. Puno se igramo sa njom i puno joj pricamo. :)
Vec dugo se ne budi nocu i uglavnom siki ujutro oko 6, pola 7. Nekad je nocu cujem da se meskolji, mozda bi i jela, ali samo je pogledam i ne diram je, pa nastavi da spava...s obzirom da sam puno citala da bebi tog uzrasta nije neophodan nocni obrok, trudila sam se i da je odviknem...i izgleda sam uspela tako sto je nisam dizala nocu svaki put kad bi se javila.
Pozdrav svima!!!
Moja beba Aleksandar ima 5 meseca i 3 nedelje i nocuse budi i po nekoliko puta i zeli da cica.Neznam dali i kako da ga odviknem ,ali nesmeta mi toliko!!!
cila, normalno je potpuno, samo mozes, ako dodje do 7 dana ili ako vidis da se muci, da stavis glicerinske cepice za guzu i u roku od pola sata max se isprazni...srecno
Pozz za sve mame i malisane... Moj bebac za 7 dana puni 6 mjeseci, uveliko guce, poceo je da se okrece, iskazuje zadovoljstvo kad mu dodje otac, jede sve sto mu dam, ima malo tvrdu stolicu, ali mi hipovi cajevi u tome pomazu... jos nema zubice,ali se ni ne muci od kad smo mu kupili ogrlicu od baltickog cilibara... tako da je to moja preporuka i za ostale mame.. srecno..
ćao svima a posebno mamama koje se zovu marina kao ja.moj filip ima danas 6 m a već duže vreme spava cjelu noć.pozrav bebama svim i da lepo spavaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »