Komentari za tekst "Kad će mojoj bebi izrasti prvi zubić?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Sve zavisi od bebe do bebe, moj decak ima cetiri meseca i devet kila i nije debeo, ali rodio se sa pet kilograma. Nosi 74 broj sada i dugacak je 75 cm.
Moja beba ima 16 meseci sa 13 je dobila prva dva u donjoj vilici medjutim sada sam videla da su joj izasle ili cetvorke ili petice kutnjaci u gornjoj vilici ne mogu da procenim ali su na poslednjem mestu u vilici da li je to normalno bas se sekiram gore nema ni jedinice. Sta da radimo? Pomoc molim Vas
Nama je sa pet meseci izbio prvi zubic. Sad sa 10,5 meseci imamo 9. ☺️
Moj bebac sa nepunih 5 meseci ima trojke i na donjoj i gornjoj vilici..da li je to normalno?
Moj beban ima mjesec i 10 dana, u donjoj vilici na mjestu jedinica ima promjene da li mogu biti zubici?
Nervozan je i jedva hoce da sisa...Malo se umiri sa cuclom alo opet kenkav...
Molim da mi neko pomognei da savet. Bebe ce punih 5meseci za dva dana vec 10 dana odbija mleko da pije. Gura cuculu vrti glavom place. I kad ja budem bas uporna popije ali se prvo isplace i umori. Curi joj puno vodica iz usta vec odavno. Sve stavlja usta cak i prste na nogama. Malo je vise nervozna ovih dana a bila je super beba...par dana nije htela ni kasice. Na vodu isto pravi grimase, na kasicicu hoce vodu...jedan dan je imala temp 37.5. Vodila sam je kod dr sve u redu krvna slika urin...sta mi je ciniti???
Pozdrav svima,moja beba ima 13mjeseci i jos uvijek nema zubica dali neko ima slican problem vec pocinje da me zabrinjava...
zasto toliko kasne,dali je to normalno???
Moja beba ima 14 meseci,na cetvorci i petici jako su joj poplavili desni,da li je se to pojavljivalo jos kod koje bebe sko moze neko da odgovori..
moj bebac je napunio 10meseci i tek sad mu izbijaja zubic..nikakvih simptoma nemamo niti smo imali..bili smo zabrinuti syo ih nije bilo, ali doktor nam je rekao da je to normalno i sto kasnije to bolje ;)
Zato sto su manje sanse da se pokvare. Kad beba bude malo starija lakše cete održavati oralnu higijenu i necete je uspavljivala mlekom.
E tako smo i mi zabrinuti sto jos nema.
Uskoro puni 9 meseci tako da iscekujemo.
A dali znate zasto je bolje kasnije? Hvala
Pozdrav svima. Moja beba ima 4 meseca i 2 nedelje. Stalno place, vec mesec dana ne spava nocu. Docekamo jutro. U zadnje vreme stavlja sve sto dohvati u usta, stalno balavi i place. Ne znam da li to da prepisem zubicima, ipak je previse rano.
Moja beba ima dva meseca i na adaptiranom je mleku. Zadnjih dana odbija da pije mleko, vristi kad joj prinesemo flasicu. Probali smo da zamenimo cucle, mleko, opet isto. Pojede ona ipak sve kad je nekako animiramo i smirimo. Bili smo kod pedijatra, primetio je da ima lazne zubice ili pseudo zube. To sam i ja primetila da se njoj ispod desni formirao oblik zuba. Pedijatar misli da zato odbija mleko jer je boli. Da li je neko imao slicno iskustvo?
Ja sam imala prijateljicu i njena djevojcica je imala jaku kiselinu u grlu od adaptiranog mlijeka, isto je tako odbijala jesti, Morala je kupovati neko drugo, ne znam koje, probaj se informisati o tome. Kod nje je grlo bilo peceno od zelucane kiseline
Draga, sličan problem imam i ja sa bebom koja ima 10 mjeseci. Odbija adaptirano mlijeko, čak sam joj davala i razme vrste kupovnog ali ne vrijedi, čim osjeti miris i ukus mlijeka, iznacuje flašicu iz usta. Vodila sam je kod pedijatra i rekli su mi da kad su zubići u fazi rasta i izbijanja, bebe imaju pojačano lucenje u grlu koje imam ukus mlijeka I samim tim imaju vec osjećaj da su pile mlijeko i svako davanje mlijeka im stvara gadjenje i nagon za povraćanjem. Iskreno, j nisam naišla na takvu informaciju na netu ali tako kaže teta pedijatar.
Pozdrav meme moze pomoc,jel moguce da bebi od 4 meseca rastu ocnjaci,primetila sam kod svog sincica da su mu trojke jako bele i tvrde i bas ga muce balavi,stavlja ruke u usta..
Drage mame zelim da mi kazeta da li vam se desilo da vam bebi prvo izadje 2 u doljnoj vilici sto se nama desilo upravo danas devojcici je punih 8 meseci jos malo 9 i danas se pomolio prvi zubic.
U donjoj vilici se i javljaju prvi zubii.
Pozdrav mame :) Moj sin ima 2 meseca i nedelju dana i uocila sam na gornjoj vilici promene, kao da mu rastu sekutici. Vec par dana stalno stavlja ruku u usta i curi mu vodica. Da li neko ima slicnu situaciju?
Zdravo Zeljka moj sin se rodio 17.08.2016 a vec ima donja dva zubica i bas je nervozan stalno place 17.10 sam mu primetila da je izbio prvi zubic a 18.10 drugi... Dok mu nisu izasli nije stavljao ruku u usta i balavio sad balavi vise i ponekad mu je ruka u ustima.. A zubic sam provalila da mu je izasato tako sto sam mu dala da mi sisa prstic da bi se smirio i osetila sam da ima neceg.. Zelim vam puno strpljenja kao i meni.. Cerkici su donji izasli u 3 mesecu a sa 2 je balavila bila razdragana i gurala sve zivo u usta.. Mozda se vasem malisi pripremaju zubici...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »