Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Drage buduce mame, dobila sam rezultate Double testa i dhcg-1,142 MoM, a Papp-a -0.889 MoM. Ako mozete da mi kazete koja je normalna vrednost i ima li potrebe za brigu? Hvala unapred.
Pozdrav svim mamama :) 13ta nedelja sam, prva trudnoća :) Jedno pitanje, da li smem da popijem neki analgetik, često me boli glava? Nisam pitala doktorku, jer tek za 7 dana idem na kontrolu, pa ako može neko da podeli iskustvo. :*
Minimum 2l vode dnevno!
Protiv glavobolje mozes da popihes jednu tursku kafu bez šećera sa pola iscedjenog limuna.
Samo paracetamol, ako bas morate, ja izbegavam i to. pijte dosta vode, pomaze kod glavobolje...
Cao i ja imam isti problem. Veceras mi je kontrola pa cu pitati doktora. ako si nesto umedjuvremenu saznala ti pisi ☺. Ja sam do skoro stavljala utrogestan na 8h, a sam na 12h jednom pijem jednom stavljam i kazu da glavobolja hoce kad ga pijes.
Pozdrav buducim mamama
! U 13. nedelji sam,a beba je 56 mm... plasim se da nije mala,jer na netu pise da je duzina bebe u toj nedelji oko 75 mm. Sta mislite o tome?












Svaka beba se razvija individualno. Nema potrebe za brigom.
meni je beba 49mm a 13. sam nedelja. to je zato sto se nedelje gledaju u odnosu na poslednju menstruaciju a ti si mozda ostala trudna dve- tri nedelje posle toga. kao sto ovde pise svaka beba a i mama je individulna za sebe. neka beba se rodi sa 3 kg a druga sa 5kg :)
Zdravo svim trudnicama. :) Ja sam u 13.nedelji trudnoce i osjecam blagi pritisak u donjem dijelu stomaka ali dugo traje i siri se na krsta. To mi se desava mozda jednom nedeljno. Imam blage kontrakcije na prednjem dijelu posteljice i koristim utrogestan vaginalno. Doktorica kaze da su to kontrakcije kad me tako boli ali ja citam po netu da je to sirenje materice. Ima li jos neko iskustva sa time?
i mene je tako bolelo. to moze da bude sirenje materice ali meni je dr za svaki slucaj propisao utrogestan na 8h i ako sam ga koristila na 12h.
Cao svima ,
13ta nedelja sam ,a vidim da neke trudnice spominju kontrakcije pa me zanima kako to izgleda, sta osecate ? kako prepoznati ? prva mi je trudnoca
Drage mame,radila sam dabl test u 13tu ned. i rezultat glasi
NT 1,00mm
PAPP- A 1,44 mlU/ml. 0,51 Corr.MoM
CRL. 56mm
Double test
1:125
above cut off
Inace imam 23 god
jel treba da se brinem ?😑
Pozdrav...
Pozdrav svima! Nemam običaj da igde ostavljam svoje komentare, ali me je ovo malo zabrinulo. Nezahvalno je da iko od nas ( osim ako nismo doktori) tumači Double test, ali ono što se vidi iz ovih rezultata je da je on ABOVE CUT OFF-što znači IZNAD LIMITA. U prevodu, ispada da postoji rizik. Međutim, draga Danijela , nemoj se unapred sekirati, jer ovi testovi takođe mogu dati "Lažan rezultat". Čak iako je "pravi" ne znači da će bebi išta faliti. Ja sam ga radila prošle nedelje i iako su rezultati ok, i dalje ne mogu da potvrdim da će sve biti idealno.
Ono što želim da ti preporučim je, da što pre posetiš svog ginekologa i zamoliš ga da ti uradi detaljan ultrazvuk ( ako to već nisi uradila) i posavetuje te o daljim koracima. Ja ti od srca želim sve najbolje!
Imas u jednu kocku rezultate. 1:10000 je idealan
Zdravo 😊, meni je ovo druga trudnoća i 13. nedelja. Beba napreduje odlično medjutim ja imam bezbolne kontrakcije od početka trudnoće a danas mi je doktorka savetovala strogo mirovanje jer mi je grlić jako širok i skraćen. Velike su šanse da se porodim pre termina kao i sa prošlom bebom ali me interesuje da li je još neka imala slično iskustvo i ima li razloga za brigu jer je tek početak trudnoće? Hvala unapred 😚

















evo i kod mene isti slucaj. mada moje prvo dete ima 15 meseci pa mi kaze doktorka da je sva ta situacijacija sa skracenim grlicem od prvog teskog porodjaja (uff kad se setim bas sam se namucila). iskreno bas razmisljam o epiduralu ovaj put...
Pozdrav svim trudnicama.... ja sam 13. nedelja, i danas sam se požalila doktorku na bolove u desnom jajniku, i periodicne bolove u stomaku. Rekla mi je da je sve normalno ali za svaki slučaj prepisala utrogestan. Da li ga još neko koristi?
Ja sam isto 13 nedelja. Imala sam pre nekih pola meseca bolove u desnom jajniku i rekli su mi da mi je jajnik malo unazad i da ga pritiska materica, nista strasno. Imala sam jos par puta kratkotrajnw bolove i nista.
ja sam danas bila na pregledu i da radim dabl test.. dobila sam i ja sad utrogestan da koristim vaginalno ujutru i uvece naredne 4 nedelje(do sl. uz) zbog zgrcene materice.. doktorka kaze da je to normalno i da to vecina trudnica uzima... tako da bez brige ☺
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »