Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Mi sve probali ali nista kao Dentokind.Od kada njega koristimo,svi simptomi su regulisani,cak se i balavljenje smanjilo za 80%
Milice,prpbaj Dentokind,mene je spasilo sa prvim detetom,a vidim da I sa bebanom deluje
Mame kako da naucim bebu na nemlecni obrok? Sad je napunio pet meseci. Koliko god da pojede opet trazi mleko na cetiri sata. I uvece se budi i jede. Sve sam probala da izbacim nocni podoj ali on jednostavno place dok ne jede.
Moja beba jede kasice i opet hoce da sisa na 2 sata, nekad i na sat vremena. A ima 5 meseci, izludecu vise. I mnogo mi je nervozan, ni ne spava lepo..
Evo i mi smo tako do pred koji dan. Samo se moj budio svaka dva sata preko noci. Onda sam mu počela navecer u mlijeko dodat žitarice (točnije rizolino) i vec nekoliko noci prespava cijele :) probajte, mozda i vama pomogne.
1. Koliko je lose davat malenom kupovne kasice umjesto domaćih? 2. Koliko kasica dnevno (1,2?) 3. Kad ste uzeli/ planirate uzet hodalicu? Sa punih 6 ili malo ranije?
Pa iskreno ja ovako gledam: ako je njima rok trajanja po dve godine onda ima svašta u toj tegli,aditivi,konzervansi i sl. Ja kupujem sve organsko,neprskano i imamo jednog prijatelja koji ima dosta voća i povrća, a od hemije ništa ne koristi, pa i od njega uzmemo. To sve spremam na pari u jednom aparatu u kome se takođe može i ispasirati hrana. Najduže se sprema meso(20 min),samo staviš vodu u jednu pregradu i zvučni signal te upozori da je gotovo,onda se okrene jedan krug i ispasira hranu. Operem za minut sve na kraju i ovo je i zdravije i lakše od kašice.
moje ti je misljenje ako nemas domacu bastu ili nekog na selu davaj bebi kupovnne kasice jer uopste nisam sigurna u voce i povrce u trgovinama. i uvodi polako, jedna kasica dnevno je za pocetak ok. srecno! :)
Drage mame, beba ima 5meseci i 10 dana. Na koliko sati jedu vase bebe koje vec jedu cvrstu hranu. I koliko obroka imaju . Moja beba ima 4 mlecna i dva nemlecna. Spava od 20h. Do 05h jede i nastavi do 08h.
Koliko beba od 5 meseci treba da pije mleka po obroku?
moja pije 160 nekad 140sve zavisi, al jede i kasice dva puta dnevno
Zdravo mile mamice :D
zelim da vam kazem da moja beba Viktor ima 5m i 2 ned.
On uveliko sedi, puzi, ima dva zuba, treci je na putu i jede sve sto jedem i ja. Primetila sam da se neko raspituje o baby ishrani. Mi smo sa 3m. uveli kasice, kada smo napunili 4m. Nastavili smo da rucamo sve sto mama kuva :)
Nemojte se opterecivati pricama pedijatara. Radite kako mislite da treba. Moja beba sada ima oko 10ak kg i dug je 8 i malo.
ne voli da spava, obozava buku i igracke. jaaaaako retko da place :)

I moj Viktor ima 5 meseci,dva zuba :) Jede kasice od treceg meseca i ima 10 kg. Rodjen sa 3150... dobra i mirna bebica :)
I moj Viktor ima 5 mesec i 10kg,samo dojena beka... rodjen je sa 4370
5 meseci i 10kg? Pa sa koliko jd rodjen?
Mi smo lepo napredovali, sa 4 meseca smo imali 6,9kg , i evo danas na kontrolu se izmerili i imamo samo 7kg. Dobila je samo 100g, porasla je samo u duzinu. Lepo jede kasice, hoće i slane i slatke, dva puta dnevno jede kasice, ostalo pije mleko, caj, sok, vodu... Da li bi trebalo da se malo zabrinem i prometnim nešto? Nije bio naš lekar, a ova mi nije ništa rekla.
Da li Ljiljana ima dete i koliko njeno dete ima godina ili meseci. Verovatno su svi pedijatri blesavi,pa uvode bebama kasice
od napunjena 4 meseca,mi smo uveli sa 3 meseca pa nemamo minuse u kilazi,cak naprotiv..mislim da to ipak zavisi od bebe do bebe.
Draga Milice
Ne slusaj nikoga vec samu sebe, majka najbolje zna. Nije tacno da se hrana uvodi sa 6.mjeseci. Bebe koje npr.imaju alergiju na tragove mlijeka moraju da pocnu cvrscu hranu sa 4.mjeca, pa ne vidim razlog zasto ne bi ostale bebe. Ja bih samo na vasem mjestu davala jednom dnevno kasicu, ipak je dva puta mnogo za pocetak. Ne znam kako neko moze da ima ovako osudjivacki stav kao da ste nesto skrivili. I ja ne znam gdje zivi ta osoba koja nikad nije cula da se bebi sa 4.mjeseca uvode sokici i kasice. Bez brige, ne grijesite. Pozdrav.
draga Milice, mozda se minusi odnose na ishranu koja je potpuno neprimerena uzrastu bebe... Po dugogodisnjoj preporuci svetske zdravstvene organizacije, unicefa i (i ostalih relevantnih strucnjaka) u prvih 6 meseci zivota beba treba samo da pije majcino mleko (ili formulu). Od sestog meseca se moze uvesti jedna po jedna namirnica u razmaku od nekoliko dana, kako bi izbegli eventualne reakcije na hranu. Da tako mala beba pije cajeve i sokove nisam jos nikad cula... Pretpostavljam da je to razlog za minuse. Sretno sa bebicom! :*
nema veze, bebe sad sve manje napreduju. Nece dobijati vise po 1 kg, a cim napreduje, bilo koliko to je okej. sa 6 mjeseci treba da ima duplu tezinu od rodjenja, i to pedijatri najvise gledaju..bar nas..pozdra
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »