Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Cao, ja sam ga radila prosle nedelje, blagi mi je povisen secer, posle 100 gr glukoze i 5 merenja krvi na po pola sata bio je 5.2 ,a sad je kao za trudnice sve preko 5 lose. Izbacila sam iz ishrane secer, brasno i smem voce samo 300 gr.
Mislim da ti je to test na glukozu, vidi vise u grupi Klub trudnica i mladih mama TIM
Ja sam juce radila ogtt test vade ti.krv prvo na tašte pa popijes presladak napitak bljutav ali izdrzi se i onda ti na sat vremena vade krv jos dva puta.Rezultati su isti dan gotovi.Meni je izgleda povisen secer nakon uzimanja te glukoze verovatno ce morati redukovanje ishrane ali bolje da uradis i vidis sta i kako.Pozdrav
Cao mame,da li neka Ima problema sa srcem,tj. Da osetim gusenje i stezanje kod srca?
Pozz draga, ja imam isti problem! Prosle sam sedmice bila na kontroli i doktorica mi je rekla da moram na dijetu jer sam 28+2 a dobila sam 12kg i rekla mi je da izbacim so i vegetu znaci ni mrvicu!
Da li neka trudnica oseca bezbolno stezanje stomaka? Meni vec dve nedelje se to desava, Obicno 1/4 stomaka se stvrdne na 15 sekundi i kad promenim polozaj prestane. Nista me ne boli. Desava se oko 7 puta u toku dana bez konkretnog vremenskog intervala.Doktor me preplasio strogim mirovanjem bez konkretnog objasnjenja o cemu se radi. Predpostavljam da su to BH kontrakcije. Ali da li je rano da se ispolje u 29 nedelji oko 7-8 puta u toku dana? Da li one utiču na cerviks? Ima li neko slicna iskustva?
Ja sam imala u 26-oj nedelji, 2 dana po 6-7 kontrakcija na dan. Meni je krenulo zato sto sam bila premorena (imam dete od godinu dana kome izlaze zubi i nismo spavali nekih nedelju dana).
Doktorka me pregledala, sve u redu sa cerviksom i ono uobicajeno "potrudite se da se sto vise odmarate", ali ne mora strogo mirovanje...
U pravu si jesu BH kontrakcije. Ja ih imam odavno ali od pocetka trudnoce pijem Utrogestan i diktorka mi je prvo smanjila dozu pa kad su pocele kontrakcije pinovo povecala na 3×200mg. I pored terapije i dalje ih osecam i vise od 7-8 puta na dan na poslednjem pregledu je bilo sve ok i cerviks nije bio skracen a dokle god je tako doktorka kaze da je dobro
Zdraavo mame,mene muci to sto mi je doktorka rekla da beba kasni sa razvojem nedelju dana ,da li je to stasno utesite ako nije jako se brinem za bebu ..? :(
Prva mi je bebica i imam 19 godina ,a u 29 nedelji smo trudnoce.
Nemoj da se brines. Moze i da se desi da nije doktor dobro odredio termin (nije svakoj zeni ovulacija tacno na sredini ciklusa).
Ja sam se u prvoj trudnoci porodila skoro 2 nedelje pre termina, bebica sasvim u redu, a posteljica toliko zrela i puna kalcifikacija da se tacno vidi da je terminska beba.
Nisu ni ti njihovi aparati savrseni, grese i oni a i doktori.
Bitno da se tvoja beba lepo razvija, da su na ekspertnom svi organi vidjeni zdravi, a tezina ce se nadoknaditi kolika god bila.
Emina, nije nista strasno, moja bebica je isto bila manja nedelju dana od pocetka trudnoce, u prvoj trudnoci, plasili me svaki put kad odem na kontrolu, porodila san se u 37nedelji, ali mi je pukao vodenjak, i bebica se rodila 2200 gr vitalna, znaci da ne mora u inkubator, i evo sad napunila dve godine, izgleda kao da ima 3, a ne dve. heheheh. sada smo u 29 nedelji u drugoj trudnoci i beba je u pocetku bila manja 5dana, a sada naprednija za dan. Bez brige... pozz
Drage mame imam jedno pitanje. Na kontrolu idem sledece nedelje ja se osecam super,beba je aktivna kako kada vrvt kako je raspolozena ☺☺ Znam da je normalno da u trudnoci noge oticu ali kod mn je problem sto mi se samo leva noga toliko naduje da msm da ce da eksplodira,zanima me da li je to normalno ili ne? I ponekad osecam bol kod levog bubrega boli neko vreme pa prestane? Hvala na odgovoru..
Draga Marija, nemojte cekati do sledece nedelje vec idite odmah kod lekara opste prakse i recite sta se desava. Moze biti bezazleno, ali moze biti i ozbiljno. Najbolje bi bilo da vam urade Dopler te noge. Pozdrav
Ćao tate, ima li vas? Kako se borite?
cao mame pojavile su mi se neke tamne fleke na vratu
zanima me sta sme da se koristi i da li je neka od vas koristila nesto neku kremu ili nesto slicno
Zdravo buduće mame,da li neka od vas ima problem sa licem,osulo mi mislim na bubuljice pre trudnoce sam imala čisto a sada me znam šta da radim koliko je užasno?
Nadam se da ce se povuci :)
ja sam se osula po licu, vratu, dekolteu, ledjima... ranije sam imala probematicnu kozu, ali samo na licu i nikada nije bilo ovako strasno. dermatlog je rekao sa bi trebalo da se povuku posle porodjaja i dao mi klindamicin i cink da stavljam.. ali naravno da mi nista od toga ne pomaze. cekamo da se porodimo :)
cao buduce mame ja sam u 29 nedelji i imam pitanje za vas dal neka ima problema sa suvim nosom i usnama ? nocu mi se nos zapusi a danju je jako suv i pece me i oci me peku kao da se nisam naspavala sta i to moglo da bude ?:-(
Draga Slavice, ja imam isti problem. Kupila sam u zdravoj hrani kokosovo ulje pa stapicem za usi namazem malo nozdrve sa unutrasnje strane (negde sam pricitala da to pomaze) i zaista je bolje. Namazem po 3-4 puta dnevno. Probaj, svakako ne moze da skodi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »