Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Pravilnije je da se progesteron daje vaginalno a ne oralno(pije), jer se tako izbjegavaju efekti progesterona na citav organizam i nezeljena dejstva!
Sigurno je pravilnije (citao sam naucni rad bas vezano za farmakoloski aspekat aplikacine progesterona).Puno bolje da se aplikuje vaginalno,premda nece vam nista lose biti ni oralno,al bolje je puno kako sam rekao.Poz i srecno,nadam se da sam pomogao
Pijem i ja 2 ×100 mg
jednu ujutru i jednu uvece,
Poznajem bas dosta zena sto su pile i piju po 100 mg pa su lepo iznele trudnocu
Nema potrebe da brines, ja mislim da oni to daju i gledaju po tome da li si pre imala spontani i da li se ti osecas okej, da li imas ili nemas bolove itd..
Drage mame, u 10-toj nedelji trudnoce sam, pijem utrogestan 100mg 3x1 na svakih 8 h. Osecam blage bolove u donjem delu stomaka, nalik na menstrualne, da li neko ima slicne simptome?! Da li treba da se brinem? Hvala unapred
Imam jednu nedoumicu,svaki put kad odem na pregled drugaciju nedelju mi kazu,ja vise ne znam ni u kojoj sam nedelji,zbog krvarenja sam isla vise puta,juce sam trebala u devetu nedelju da udjem ali mi je lekar u ponedeljak rekao po ultrazvuku si 7+1 i koja sam sad ja?
Pozdrav svima! Ja sam u 9om tj. trudnoce. Muce me mucnine i to vecernje, ali bez povracanja (samo sam jednom povracala i to je bilo takvo olaksanje). Zanima me kakve su vase mucnine? Ne znam kako bi svoju opisala osim da imam ko neki pritisak ispod prsnog kosa (iznad zeluca), onaj pritisak koji se zna javiti ko u nekoj nervozi (nisam uopce nervozna u zadnje vrijeme) i uz to mi je knedla u grlu (muka da mi sve smeta, pa cak i zvuk tv-a). Prva je trudnoca pa me cisto zanima vasa iskustva.
Cao! Ja sam 9ta nedelja i vec 4 nedelje imam jaku gorusicu. Mozda sam 2-3puta malo bljucnula al u sustini ne povracam. Osecaj je kao da ti gori zeludac posle neceg ljutog i zelis samo da mozes malo da uzmes sodd bikarbone - ali se to ne preporucuje. Knedla stoji u grlu. Svi mirisi smetaju pa cak i od mm. Nadam se da nece ostaviti trajne posledice :) :)
probaj cediti limun u vodu da bude voda kiselkasta ja nemam povracanja ali dodju naleti mucnine
cao mame ja sam 9 nedelja 3 trudnoca imam 2 devojcice za sad je sve ok, na cure sam imala los pocetak trudnoce od 5 nedelje do 16 nedelje povracanje razni mirisi mi smetali frizider nisam mogla da otvorim odma sam trcela u kupatilo jake mucnine haus a sad sa ovm bebom ne povracam malo imam mucnine jedem sve samo sto mi slab Appetit jedem manje nego obicno htela sam da vas pitam dali ste vi imali isto iskustvo ? ljubim vas
Cao ! Ja sam u 9. nedelji , pre par sati sam na papiru videla neki braonkasti iscedak i opet kao blagi grcevi u stomaku , kao pms.. u panici sam .. zvala sam doktorku rekla mi je da uzmem utrogestan 200mg 2 puta dnevno . Da li je neka od vas imala neko slicno iskustvo? Kod doktorke idem tek u cetvrtak.
Ja imam problem sa tim, doktor mi je dao da pijem utrogestan od 200mg i da primam progesterol svaki treći dan. Nemoj da se plašiš, samo što više miruj i manje šetaj.
spontani...
Pozdrav! Da li je iko imao iskustva sa antibioticima u ovoj nedelji? Dobila sam bakterijsku uplalu grla, pa bi trebalo da počnem sa antibioticima, ali se plasim da to ne ostavi neke posledice po bebu.
Devojke, sta da radim ako jedno vece zaboravim da stavim vaginaletu progesterona? Da li da je stavim ujutru? Prepisano mi je 1 uvece. Hvala
Ja sam ih u prošloj trudnici koristila do 36 tt i naravno da se desilo da sam zaboravila staviti. Ne bi stavljala ujutro da nadoknadim, normalno bi ju stavila navečer i sve je bilo uredu 🤗
Ja uzimam progesteron 3 puta po 200gr. Slobodno uzmi ujutru. Nećeš preterati!
Cao svima ja sam usla u 9nedelju i pre neki dan sam primetila braonkasto na gacicama, juce sam imala zakazan pregled doktor je rekao da je sve ok.. Otisla sam na posao frizer sam i uvece na poslu sam videla kao sukrvicu na gacicama zvala sam front rekli su mi da dodje uradili ultrazvuk kao sve je ok ... Dali su mi inekcuju za svaki slucaj ali stomak me svaki dan probada po malo kao kad treba da dobijem.. Od danas ne radim bojim se da sam preterala sa poslom... Da li je neko imao slicno iskustvo? Pijem folnu kiselinu ali vitamine jos uvek ne ,da li treba da pocnem?
Cao, meni se desila slicna stvar, braonkasti iscedak na papiru, na pregled idem za dva dana, konsultovala se sa dokrorkom rekla mi je utrogestan dva puta po 200mg vaginalno.. imam kao neke blage grceve u stomaku, u panici sam... nadam se najboljem .. i nadam se da je i tebi sve to ok.. a citam da ima dosta zena sa slicnim "problemom" .
vidim da dosta zena koriste utrogestan oralno. meni je ginekolog savetovao vaginalno jer kaze da bolje deluje jer je blizi materici i ne razlaze se u zelucu a samim tim ne utice toliko na organe jer kao sto je poznato svaki lek ima dejstvo na ceo organizam kada se popije.

Taj Utrogestan se samo jos kod nas pije, s tim da je svuda u Evropi zabranjen jos od '90-ih godina... Treci put sam trudna (Jednom sam se porodila vec u Srbiji, jednom u inostranstvu) i sada sam u inostranstvu, prokrvarila sam jako u 6 nedelji trudnoce, znaci na samom pocetku, i ovde doktorima nije palo na pamet slucajno da se to pije... Drugarica mi je rekla da je pila, koja je u Srbiji, i kada sam ovde to pomenula, samo sto me nisu streljali...
Cao,draga!Evo meni se bas isto desilo sinoc...Ja sam trudna 8 nedelja i 5 dana.Sinoc posle kupanja kad sam isla na malu nuzdu i kada sam se obrisala toalet papirom,na njemu je bila sukrvica(rozikasta krv).Odmah sam se uspanicila...Malo posle,oko ponoci kada sam opet isla nije bilo nista na papiru,ali opet nisam bila mirna.Ujutru kada sam ustala,o tisla u toalet,sukrvica se opet pojavila.Nema druge,cim je doslo 7h spremila sam se i kod doktora.Odmah me je primio,kaze trudnoca je vitalna,vide se otkucaji srca,ne vidi se nikakvo krvarenje.Prepisao mi je Utrogestan 200mg 3x1 na 8h i rekao mi je da odmaram i nikako vise da vozim biciklo.Medjutim,u celom gradu nema Utrogestan 200mg,pa mi je prepisao Utrogestan 100mg 2x3 na 8h.Dobila sam 6 kutija i rekao mi je da pijem dok god mi on ne kaze da prestanem.Sledeci redovan pregled je 7.aprila.Nadam se da ce biti sve ok.Sada trenutno imam par kapi braonkastog krvarenja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »