Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Pozdrav trudnice, da li se nekom desava da ima po ceo dan lazne kontracije tj.samo
stezanje stomaka? Dr mi je dao terapiju Nifelat 10mgx2, magnezijum i mirovanje.Trenutno smo u 28 oj nedelji. Da li je neka imala slicno iski?ustvo?
Ja imam tih problema. Konstantno mi se stvrdne i stegne stomak. meni je dr prepisala utrogestan od 200 , 3 puta dnevno i strogo mirovanje. sta je tebi rekao dr za kontrakcije?

Da li neko ima iskustva sa prosirenim mozdanim komorama kod bebe? Ja sam usla u 7 mesec i na zilet sam od problema:/Desna mozdana komora je 9,3mm a 10 mm je granica od koje krecu problemi.Ne znam da li neko ima iskustva sa ovim? Ima li nade da se zaustavi?Inace beba ima 1122 g, celu nedelju je naprednija.Usli smo u 28 nedelju juce...
i kod nas to problem. vi vec rodila kako je prošl?
Pozdrav svima!
u 28 sam nedelji,vec par dan imam grceve ispod rebada sa leve strane. nekag su toliko jaki da ne mogu da udahnem, ni da se pokrenem. lekar mi je rekao da se beba okrece i da to nije problematicno. da li je neko imao slican problem?



Znači nisam jedina??! :) Ni ja ne spavam noćima,beba je aktivna, konstantno me probada ispod levog rebra,toliko da mi je to mesto utrnuto. Doktorica kad me je pregledala,kaže da su tu nogice ....nadam se da će se ubrzo okrenuti!! :)
Imam i ja slicne probleme, danas sam usla u 28.nedelju.
Kazu da je to normalno. Ali zaista je nezgodno, ja nocima ne spavam zbog toga, jako tesko nadjem polozaj da me ne boli.
No izgleda da moramo da istrpimo.Srecno Jasna.
drage moje, sada sam 28 nedelj
a i desava se da nekad po ceo dan neosećam bebine pokrete da li neko ima ista iskustva? Hvala unapred









I ja imam isti problem odnosno istu brigu. Kada sam bila kod dokt kaze da je svaka beba razlicita i da je normalno i to
i ja sam u 28 nedelji . Pa beba nekad po ceo dan miruje . Doktor kaze da je to u redu
Zdravo, do sada nisam imala nikakvih problema i bolova. Do jutros,odjednom me zabolela noga desna iz kuka,ne mogu da se oslonim na nju... jel se desilo to jos nekom? Da idem kod dr?
Ja isti takav problem imam sa lijevom nogom. Ne mogu da sjedim,ni da lezim,tesko mi ustati,bas me boli.. i to od pocetka trudnoce ,pa evo kako ide trudnoca sve teze mi je.
Ista stvar mi se desila tokom prve trudnoce, a evo i sada tokom druge. Receno mi je da je u pitanju trudnicki isijas, nakon porodjaja spontano prodje ali kako napreduje trudnoca i kako se povecava tezina tako i simptomi postaju teze podnosljivi. Npr. ja kada legnem tesko ustanem, moram da nadjem odgovarajuci polozaj za ustajanje, kada zelim da dohvatim nesto npr. sa poda, ako se oslonim na nogu koja me boli odmah osjetim ostar bol, itd.
Najvaznije je da ce proci, da mi tokom porodjaja nije predstavljao problem.
Srecno!
Drage moje, ispod desnog rebra mi je koza crvena i zateze me i boli kao da sam se opekla, u vidu manjeg kruga, inace sam 28 nedelja i sve je ok sa trudnocom, da li je jos neko od vas imao sl problem?
cao drage mame,koliko cesto osjetite bebu i koliko intenzivno? da li vasa beba vec ima neki ritam koji prepoznajete,meni se nekad cini kao da tulumari dok je drugi dan prilicno mirna,i naravno odmah brinem :) ,vise volim kad tulumari ,da li se nekome isto desava?

Meni skace po stomaku vec 2 nedelje bas intenzivno, pomera se stomak pa mi je neprijatno ponekad.Ne po ceo dan, normalno...Usla u 28 nedelju
Pozdrav, moja beba ima svoj neki ustaljeni ritam, najvise je osjetim kad krenem spavati i ujutro kad se probudim i naravno kad jedem 😊 pomalo udara u toku cijelog dana, ali tad sam i ja vise aktivna pa ne obracam toliko paznju, mada sam i ja najsretnija kad je osjetim jer tad znam da je moja beba ok 😊 vjerovatno i Vasa beba ima neki svoj ritam, tako da se ne trebate brinuti 😊😊
Da li ima neka mama koja zivi u CH i da je normalno da joj rade sve preglede osim ultrazvucnog? Sledeca kontrola tek za 4 nedelje opet a ja sam jako nestrpljiva i nervozna. 28 nedelja sam sam i do sad je bilo sve ok.
Molim mame koje nisu edukovane u ovoj sferi da ne siru paniku kako UZ “zraci” :)
Moje misljenje je da je UZ na 4 nedelje do 28me sasvim dovoljan ako je beba I mama OK. Posle polako krece cesce a pred kraj svake nedelje se prati. Ja sam sa vantelesne i svaki pogled na bebu me umiruje i otklanja brige. A bezbrizna trudnica je dobra trudnica ;)
Pa tako i treba valjda. Ako je trudnoca normalna ultrazvuk je dovoljno raditi na svake 4 nedelje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »