Komentari za tekst "Fontanela - odgovori na najčešća pitanja"

Komentara
103
Ostavite komentar
Dobar dan ,zanima me vaše iskustvo sa dr Raičević,dečiji neurohirurg . Hvala
Ne znam zasto toliko blatite Dr.Raicevic ona je odlican "Deciji Neurohirurg"
Kao i veoma draga osoba.
Od nje cete nauciti mnogo toga.
toga.
Ja Sam prezadovoljna sa njom i jako mi je zao sto ne radi u Tirsovoj.
Samo treba da nadjes zajednocki jezika sa njom.Ona se mnogo trudila za moju cerku koja drugarica má dijagnozu "Hidrocefalus"
Sve pohvale od nje.
Onda kada mi je bilo mnogo tesko njen osmeh mi je dao Samo postreh da ce sve biti u Redu.
Jedna i jedina Dr.Raicevic.
Ona je mojoj cerki spasavala zivot 4 puta za redom.Moja Cerka je imala 4 operacije glave i 20 h komu zbog Niskih lekara jer nisi na vreme uvidelu problem.
A kada Sam im ja rekla da je sant bio problem .
Oni su mi rekli " Sta vi znate,vi ste krojac" Na kraju Sam ja bila u pravu...
Kada su uradili Niski lekari operaciju.
Dr.Igic mi je ispred sale rekao da mi je Cerka dobro.Nakon 5 min. mi je rekao da mi je dete u komi.
Dobro da ga nisam ubila tada.
Dr.Raicevic jeste stroga Ali pravicna.
jedno pitanje bebac se rodjo 28.06 ima mali hematom na glavici od tezeg porodjaja, dali je jos ko imao takav slucaj uradili smo rengen sve je uredu,cisto informativno kako je je kod vas proslo.
Hvala
Drage mame, beba ima 2 meseca. Dojim je i retko joj dam dohranu, vodu joj cesto ponudim ali je pljucka. Medjutim njoj je fontanela veoma cesto uvucena pitala sam par lekara i svi su rekli da je to normalno da se to desava kada beba place napinje se... meni nema logike posto i kada je mirna i sita ista je situacija :(
I kod nas je isto tako. 6 nedelja stara beba. vrati na malo ispod ili u ravni sa kostima u toku i posle jela. Malo sam joj dala vodice malopre. Ne znam hoce li to sta promeniti. Jede normalno, kaki, piski ali i vise je nekako razdrazljiva
jeste ok ne brinite
Svi samo pitaju a niko ne odgovara.
Pozdrav. Nova sam na forumu zanima me iskustvo sa dr. Milanom Mrdakom? Imam bebu od 8 mjeseci i prate mu od rodjenja obim glave. Bila sam skoro kod njega na pregledu.. pa posle 12 decembra rekao nam je da dodjemo k9d njega privatno.
Molim vas da li neko zna da li dr Mrdak radi negde privatno? Hvala
Dr Mrdak radi privatno u Ordinaciji Todorovic, Prote Meteje 13.
Divan lekar i covek!
imam devojcicu, ima 3 meseca fontanela joj se prebrzo zatvara obim glave joj je 41, a fontanela 1,8x2,8. Lekari nam do sada nisu nista rekli 15 septembra idemo opet gde ce da nam kazu sta dalje. Molim vas za misljenje
Imam brata koji ima 12 godina i na mestu fontanele je rupa,nije jos ispunjena. Da li je to normalno kod decaka ili postoji neki problem?
Drage mame, želim da vam ispričam moje iskustvo i upozorim na odredjene dr. Sin ima 5 meseci i skoro potpuno zatvorenu fontanelu, kao i suturu na čelu. Dr Raičević iz tirsove ga je ovlaš pogledala, izmerila obim od 43cm i rekla da moramo na skener. Kako sam i sama doktor bilo mi je strašno da tako malo dete izlažem zračenju. Pedijatrica iz doma zdravlja mu je dan kasnije izmerila obim od 43,9cm i rekla da je on bistro dete i da to treba samo da se prati. Da bih bila potpuno mirna, zakazala sam pregled kod mog profesora, koji je bio u šoku šta nam je sve dr Raičević napricala, složio se da se samo prati rast glave, a za dotičnu rekao da je luda i kreten. Samo hoću da vas upozorim da navedena dr voli da operiše decu i sa i bez potrebe, i umesto da smiri roditelje, majstor je da unese paniku. Molim vas uvek potražite drugo mišljenje! Eto, mi smo mogli pod nož bez potrebe.
Molim vas da li bi htjeli da podijelite svoje iskustvo sa mnom dacu vam moj mejl pa mi se javite molim vas mikki. babic@gmail.com ja sam na raskrsnici trenutno beba vec ima 10.5 mjeseci neznamo sta da radimo
Mojoj devojcici je dr Raicevic htela da operise kicmu kada je imala nepunih mesec dana, uz komentare kakve je sve posledice ocekuju ukoliko ne pristanemo na operaciju. Potrazili smo drugo misljenje i takodje su nam rekli da dr Raicevic uvek predlaze operaciju, i kad treba i kad ne treba. Bogu hvala, moja devojcica uskoro puni 6 godina, potpuno je zdravo dete, na vreme prohodala, trci, skace, ni govora nema o strasnim posledicama na koje nas je dr upozoravala. Ko zna sta bi sa detetom bilo da smo pristali na operaciju i kakve bi posledice upravo ta operacija ostavila na njenu motoriku. Tako da se u potpunosti slazem sa Vama i Vasim profesorom. Dr Raicevic treba izbegavati u sirokom luku.
Molim vas mozete li mi reci ko je taj profesor, potreban am je sa jet misljenje preporučena nam je operacija
Mozete li molim vas napisati ime doktora kod koga ste vodili dete za drugo misljenje?
Zdravo svima. Moja Beba ima 6 meseci, fontanela je skoro zatvorena. Doktor mi je rekao da joj ne dajem vitamin D da bi usporila zatvaranje fontanele. Da li neko ima iskustva sa tim? Hvala puno
Moze da se radi o kraniosteozi prerano zatvaranje kosti lubanje provjerite to dobro
Поштовање.Нашем дечаку се исто затворила фонтанела,има 6 месеци.Педијатар нам је рекао да избавимо D3 витамин и упитила нас у Тиршову код др.Раичевић. која нам је рекла да можемо да наставимо са витаминима,да нема везе са зарастањем фонтанеле,да дечаку напредује глава и да је нормалног облика,контрола за 2,5 месеца.Такође рекла нам је да је то до витамина D3 свако дете би имало затворену фонтанелу пре времена,и да је све индивидуално и да не мора да указује на неки проблем.
Наставила сам да му дајем витамине,па видећемо на контеоли шта даље.Занимљиво је то да му се затворила пре предња фонтанела.Поздрав
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »