Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
To nije tacno da zraci neznam kako tako mogu pricati gluposti..kako je kod onih mama koji imaju rizicnu trudnocu,svake sedmice pregled...Neznam taj tvoj ginekolog nije dobar moras svaki mjesec kontrolu imati...urin,krv kao da se provjeti razvoj djeteta i plodna voda..Moj savjet mjenjaj ti ginrkologa
Glupost je da se beba zraci ultrazvukom.
Ja zivim u CH i ovde sam dosla u 8.mesecu trudnoce , radili su mi UZ na svakom pregledu do porodjaja, u bolnici.. Sada ulazim u 7. Mesec druge trudnoce, ovog puta sam u privatnoj ambulanti kod doktorke koja mi vodi trudnocu, pregledi su do sada bili na 4 nedelje i uvek radimo UZ.. Sve mi lepo objasni, pitam sve sto me zanima, svaki put dobijem slicice sa 4D i zadovoljna sam tretmanom, a obzirom da vec imam iskustva sa porodjajem ovde, mogu samo da kazem da je to nesto sto svaka majka, porodilja zasluzuje...
E sad, moguce su verovatno neke razlike u iskustvima i praksi u razlicitim kantonima.. pa kako kome "zapadne"...
Ja zivim u CH i meni svaki put rade UZ. Imala sam i ja pregled na svakih 4 nedelje, ali sada od 28 nedelje na svakih 2 nedelje, pa posle 30 nedelje na svakih 7 dana pregled.. lepo mi objasne sve, svaki put iako pricam samo Engleski za sada :) valjda sam imala srece sa doktorkom.
Zadnji ultrazvuk radili u 22oj nedelji i kao nema potrebe do 30-e nedelje jer se beba zraci a i ako je sve bilo u redu zasto bi se radio ponovo izmedju tog perioda. Van svake pameti. A kada te pregledaju izmedju sebe komentarisu samo kazu ok je sve tako da nista ne znas. A pobudalicu do 30 nedelje. Izvinjavam se na duzem postu. ☺
Nisu mi se poslale obe poruke , ugl. meni rade UZ , ali kao da ga me rade , ništa mi ne kaze dr.samo na kraju pregleda da je sve u redu i to je to .
Ćao .I ja sam u CH , i meni su svi pregledi zakazani na 4 nedelje ... Izgleda da je ovde tako ...
Drage mame, da li neka mama ima problem sa vidom, tačnije degenericnim poremecajem perifernog dela oka, koje usled velikog fizickog napora moze doci do ablacije? Ocni lekar mi je preporučio carski rez..u 28 sam nedelji trudnoce.
28 nedelja sam. Danas na kontroli doktor mi rekao da je posteljica blizu 1 stepen zrelosti.. Malo sam se uplasila. Da li je neka od vas imala slicno iskustvo i kako se zavrsilo?
Lp.💙
Meni su Frontu objasnili to.
Posteljica ima 3 stepena.
Od početka trudnoće do kraja to raste.
U pitanju je stepen zrelosti. Za nas koje smo u 7-8 mesecu prvi stepen je odlična dijagnoza. Jer treći stepen zrelosti se dostiže pred sam porođaj.
Neke žene dosegnu treći stepen pre vremena, pa im se hitno radi carski. Eto kako su meni objasnili prenosim.
meni su u 27. nedelji rekli da je II stepen zrelosti posteljica i nisu mi nista objasnili. promenila sam dr,otisla na jos jedan,sas privatni pregled, i posteljica nema stepen. Sve zavisi kako dr proceni i koliko ozbiljno pregleda. zrelost posteljice je najcesce subjektivna procena doktora. meni je ginekolog objasnio da to nista ne znaci ako se beba lepo razvija i funkcionise... zbog toga cesto oni uopste ni ne komentarisu tu informaciju. nemoj se plasiti!!ako nije nista rekao znaci da je sve uredu!👶👶😀
pozdrav mame. danas sam bila na kontrolu i radila nalaze. sve je u redu sa bebom osim sto imam malo bakterija u mokraci. dr. mi je preporucila da pijem sto vise tecnosti, cajeva. da pijem caj od persuna, djumbira i brusnice. sad mene zanima, citala sam da caj od persuna nije bas preporucljiv u trudnoci? vasa iskustva?
znam da kasno komentarisem al mozda ce pomoci nekom drugom ko cita al i tebi. meni su 3 doktora rekla da izbegavam persun i uvin caj, jer izazivaju kontrakcije. josif pancic za trudnice, caj od brusnice i vode. od svega po litar dnevno. ne bi trebalo ni preko 3l tecnosti da se unosi.
pozdrav
Josif Pancic caj za trudnice i decu protiv bakterija meni je bas pomogao. Evo nas u devetom mesecu bez bakterija u mokraci :)
Drage mame,u 28. nedelji sam i danas mi je na uz doktorka rekla da je bebac vec okrenut... Nosim pojas,samo se plasim da ne dodje do prevremenog porodjaja....
i meni je dr rekla da beba prednjaci glavicom. ali ja mislim da je dobro sto se okrenula, bolje nego da je karlicno. samo ja nemam problem, ne nosim pojas.
Već neko vreme imam osećaj trnjenja u gornjem delu stomaka levo odmah ispod rebara i to kad ležim na levom boku, a nekad i kad sedim. Ima li neko sličan problem?
Ja imam trnjenje i bol duz celeleve strane stomaka.
Ja imam!dobila sam da pijem Magnezijum od 375mg 1x uvece i polako mi je proslo
pozdrav :-) ima li koja zena da se susrela sa zuboboljom?mene vec 4 dan muci, sad se jos i upalilo.Trebam vadit zub al me strah zbog bebe da nece sta nastetit.A upalu ne znam kako rijesiti sta piti?Ginekologu cu tek 13-tog.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »