Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Danas nam je tri mjeseca i beba je prvi put spavala od 22.00 do 7 ujutro brz hranjenja, da li je to ok po vama? Neki savjetuju da se treba buditi da jede beba?
Moja beba ima 3 meseca i vec mesec i po dana nocu spava 6,a nekad i 8 sati bez budjenja. Onda sisa nastavi jos 2,3 sata. ❤ Ali zato danju nikako ne spava
Nasa beba vec mesec dana spava toliko i 2 razlicita pedijatra su nam rekla da smo pravi srecnici i da uzivamo, jer ce beba plakati kad je gladna.. on nama svako vece zaspi oko 22:30 i budi se izmedju 06 i 07... ako bas pretera i spava npr do 8 onda ga budim, iako ne bi trebalo jer bebama treba san. Samo da napomenem da je sada na adaptiranom, naravno dok je bio na mom budio se mnogo, mnogo cesce... maltene nismo ni spavali...
Moja beka ima nepuna tri meseca i dva puta joj se desilo da prespava celu noc. inace se budi 1-2 puta.
i nama je juce bilo puna tri meseca :) ne treba buditi bebu da jede,treba da navikava da se nocu spava. moj ponekad se probudi oko 4 da siki i nastavi do osam a nekad se uopste ne probudi i to je sve ok :)
Cao mame..nas decacic ima puna 3 meseca i od pocetka je super beba, prosli smo bez grceva, vristanja i ostalog...e sad...nikako ne mozemo da ga nateramo da zaspi malo ranije, obicno se uspava tek oko 2, 3...spava do 10 kada se budi da jede pa nastavlja sa spavanjem...Da li neka mama ima savet kako da tu satnicu pomerimo, makar za 11...probali smo da pomerimo kupanjac...da ga sto vise drzimo u budnom stanju preko dana..inace se uspavljuje sam i ne voli preterano da se drzi u rukama, vec se buni da ga spustimo pa sam zadrema...ali ta satnica nam je nekad strasna, i suprug i ja jedva drzimo glavu..
Ovde piše da može kengur da se koristi... Na drugim mestima sam pročitala da se počne sa kengurom od četvrtog meseca?
Zavisi od kengura,imas nosiljke i za novorodjencad,sling marsma i neke vrste kengura
moja beba ima 3 meseca i zadnja dva dana uporno odbija desnu siku cim ga stavim pocne da mu se gadi.da li neko ima slican problem.inace usi su mu dobro mislila sam da nije to problem.
nama se to isto desiloom sa dva i po meseca, valjda prolazna faza. ja sam to resila tako sto sam uvek prvo tu stranu ponudila i beba kad je gladna uzme, a kad bas nije hteo ispumpala sam se i tako mu dala mleko, sto je i popio. tako da ni kod nas nije bilo objasnjenja zasto nece, al ga je proslo :-)
A lijeva sika?
Meni se gadi isto na jednu. Pretpostavljam da je zbog toga jer je jedna meksa a jedna tvrdja, tj.u jednu ima dosta mlijeka a u drugu slabo. Ali nekako je prevarim i prihvati( ustanem se i setam sa njom dok siki...)
zdravo mame... moja beba ima 3 mjeseca tacno i na adaptiranom mlijeku je i sad neko mi predlaze da joj ukinem nocno hranjenje u toku noci a neko ne... inace beba ako jede oko 20 probudi se oko 3ipo da jede a ako je
de oko 21 posle 4 sata jede i nastavi da spava... i izvinute na dugom postu...


Naravno da joj ukines nocno... na adptiranom je i sigurno je sita jer imas predstavu koliko je popila.... sam ce traziti kada je gladan, opusti se i spavaj kada i on :) nas bebac vise od mesec dana spava po 8 sati nocu i svi pedijatri kazu da uzivamo i da smo srecni roditelji.. trazice on sam kad je gladan ;)
Ne ukidaj jos uvijek. A i vjerujem da ce bebac to sam ukinuti. Pozdrav.
Pozdrav mame!
Beba ima 3 meseca i 4900,doktorka je rekla da je malo napredovala 900g za skoro dva meseca. Bebu samo dojim. Zanima me vase misljenje i iskustvo oko kilaze,malo sam zabrinuta....
Kilaza treba da bude udvostrucena sa punih 6 meseca, ne sa 3. A utrostrucena sa godinu dana. Nemojte dacati savete ukoliko se niste edukovake kao majke. Dohrana- ne! Sisanje na zahtev- makar bilo na 5 min ili 3 h. Najpre ispraznite jednu dojku pa tek onda ponudite drugu! Ako treba i vise podoja na jednoj istoj dojci kako bi beba stigla do masnijeg mleka. Beba sisa onoliko koliko joj je potrebno u datom trenutku. Ukoliko je vesela i zdrava beba, ne brinite. Beba do 6 meseci treba da bude iskljucivo i samo dojena. Sa 6 meseci se uvodi nemlecna hrana. Majke, citajte malo, ima raznih i dobrih litratura koje podrzava SZO.
Moja beba isto ima tri mjeseca i ima 8500kg. Na rodjenju je imao 4430kg tako da je dobio za 3 mjeseca 4000kg. Pedijatar mi je savjetovao da ga neogranicavam u hrani prvih 6mjeseci. Ja bih se posavjetovala sa pedijatrom na tvom mjestu...
Do 3. meseca beba treba da udvoatruci svoju kilazu sa rodjenja. Uzmi i dohranu i ponudi bebu. Pozdrav


Nikako dohrana. Sve je ok dokle god beba napreduje, samo da ne gubi na kilazi. Ne obeshrabruj se. Doji na zahtjev i to je to. Ako primijetis da je nervozna i da joj je malo tek tada dohrana.
Beba se normalno ponasa,spava,mleka imam. Preporucila nam je dohranu posle dojenja,ali nece,pretpostavljam da je sita. Probacu cesce da dojim,iskreno ne bih davala dohranu ako bas ne moram. Hvala na savetu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »