Komentari za tekst "Šta je dabl test: Jedan od prvih prenatalnih statističkih testova"

Komentara
187
Ostavite komentar
Drage mame,i buduce mame :)
Radila sam dabl test u 13toj nedelji i ovu su rezultati :
fb-hCG 98,1 ng/ml. 2,60 Corr.MoM
PAPP-A 1,44 mlU/ml. 0,51 Corr.MoM
NT 1,00 mm
CRL 56 mm. 0,68 MoM
Biochem.risk +NT
1:846
below cut off

Double test
1:125
above cut off

Age risk
1:1006

Trisomy 13/18 +NT
Pozdravi buducim majkama!
Zanima me sledece dobila sam rezultate dabl testa sve je ok,al me zanima beta i paPPA posto nigde ne mogu da nadjem vrednosti sutra ulazim u 12.tu.nedelju...
Free hCg 140,8 IU/I equivalent 2,308 MoM
PAPP-A. 4,519 IU/I equivalent 1,863 Mom
Da li su ovo ok rezultati?
Moji rezultati su sledeći: DS 1:2154, Edwards i Patau 1:10000. Beta hcg je povećana 3,66 MoM, a Papp-a 2,49 MoM, da li je kod tebe sve prošlo u redu?
Moji rezultati su sledeći:
DS 1:2154, Edwards i Patau 1:10000. Beta hcg je povećana 3,66 MoM, a Papp-a 2,49 MoM.
S obzirom da je prošlo više od godinu dana od komentara da li je sve prošlo u redu?
Cao ja moram da te pitam posto sam imala takodje povisene hormone,
Da li je sve proslo kako treba ?ako ti nije problem da mi odgovoris
Meni su bili : free hcg: 3,41
Pppa-a 3,53 tako nesto...
Unapred zahvalna!
Radila sam dbl test tacno kad je trebalo, takodje i ekspertni isti dan, na expertnom beba je izgledala odlicno, moj ginekolog kaze da je sve kako treba za tu nedelju! Kada sam dobila dbl test bio je katastrofa, testovi su ukazivali da su mi 1:637 na trizomiju 13 i 18, ja sam se zaprepastila, ja jednostavno ne znam kako izdrzavam dan, imam dvoje potpuno zdrave dece, zakazala sam amniocentezu za 24 januar, i jos 3 nedelje cekam rezultat, ima da poludim, strah me ovladao, glavobolje svaki dan, nivo raspolozenja je nula!😭😭😭 Molim nekog ko je imao iskustva sa slicnim mom testu, a da je na kraju ispalo uredu!
Dbl test je ukazao na poremecaj, uradila sam i AC nakon sedam dana sam izgubila bebu u 18 nedelji. Plod je bio triploidan. Ipak dbl test nije glupost bez obzira sto je dijagnostika. Sada cekam drugu bebu dbl test pokazuje solidna merenja, ali ja osecam da je sve uredu. Srecno.
Ja sam u 12+5 nedelji trudnoce pre 2 dana radila Sam dabl test,pitao me je za tezinu ja nisam znala tacno, rekao mi je kazi otprilike, nije imao vagu u labaratoriji da me izmeri.Interesuje me da li ce to uticati na rezultete
Da li neko zna da mi odgovori,od koliko do koliko sati moze da se preuzme rezultat double testa u Visegradskoj?
Imam pitanje radila sam dabl test u IMD genetski mi je sve u redu ali mi pise da je rizik od porodjaja pre 34 nedelje 1:116 da li bi trebala da se brinem ili ne s obzirom da su sa cerkom uspeli da mi sprece prevremeni porodjaj u 28-oj nedelji ovaj rezultat mi bas i nije ulepsao dan.
Da li neka od vas zna od koliko sati se podizu rezultati krvi za dabl test u frontu, ja zaboravila od koliko sati je.hvalaaa
Od 12 do pola 2 :)
Meni je zakazan dabl test za sutra, bicu 11 nedelja i 4 dan. Da li je to rano?
Ja sam radila u 11+2 i kasnije mi je druga dr rekla da se to ne radi pre nego što se uđe u 12. nedelju. Na netu negde piše da može i u 11. a negde da ide od 12. do 14. Ja bih ti preporučila da sačekaš još nekoliko dana, mada taj test ionako ništa ne znači.
Drage mame, osećam potrebu da vas sve ohrabrim mojim iskustvom. Moji rezultati na dabl testu su bili blago rečeno katastrofa. Rizik za daun 1:15, za patau i edvards 1:144!! Ne moram ni da kažem koliko me je to prestravilo. Onda sam otišla na ekspertski uz kod najbolje doktorke u Nišu, i rekla je da mi je moj gin. pogrešno izmerio nihalni nabor, i da mi je test urađen prevremeno (u 11. nedelji). O da, moguće je da su i vaši lekari pogrešili i sve uzimajte sa rezervom. Naravno, urađena je amniocenteza (ništa strašno zaista) koja je potvrdila da je beba skroz ok- 46xy hromozoma! Sva ta agonija od rezultata dabl testa do saznavanja rezultata sa amnio, trajala je osam nedelja, samo me je optimizam sačuvao da ne skrenem, ali važno da se sve dobro završilo. Naravno, menjam ginekologa. Samo hrabro i ne brinite zbog dabl testa, to je neviđena glupost i ja u sledećoj trudnoći to ne radim, već odmah neku od dijagnostika. Srećno svima i samo sa što manje stresa! Ako je meni sa 1:15 sve bilo ok, biće i vama!
Draga Marina, procitala sam tvoj post i meni je daun 1:19 a ova dva sindroma 1: 546 ,i ja samiz Nisa a mozes li da mi kazes kod koje doktrje si bila na ekspertni?
Tvoja objava me malo umirila. . .dobila sam juce rezultate.. . Dabl testa. . . Biochem.risk. NT -1:50, trisomy 13/18 NT-1:50. . . DOUBLE test 1:5655 age risk 1:665...katastrofa. . . N.T. pre nedelju.dana 4,7 danas na ultrazv.4,2. . .inace. . . Dabl mi je uradjen u 10 nedelje. . Bila sam na jos dva ultrazv.privatno. .tvrde da je sve ok. . Vitalna i zdrava trudnoca. . . Danas sam dobila uput za .N.Sad. . .sutra idem na expertni. . .molim Boga da sve bude ok. . .i da cevse zavrsiti ova agonija vise. . .pozzz
Pozdrav mamama. 😊
Ja sam u 13-oj sedmici trudnice. Danas sam isla na pregled kod dr. i receno je da je bas sve uredu i predlozio je da se odradi dabl test ali necu ga uraditi bas zbog svih komentara koje sam procirala. Kada je vec sve uredu zasto praviti stres i brige. Koliko vidim ovde 80% rezultata nisu bili dobri a poslije se pokaze da je beba upopunosti zdrava.
Vodim trudnocu kod privatnig ginekologa koji mi je savetovao posle ekspertnog ultrazvuka koji je pokazao da je sve super, da nema potrebe da radim dabl test jer je klasicna statistika. Drzavni ginelolog kod koga moram da idem zbog papira mi je napomenuo da uradim (u nadi da cu otici u njegovu privatnu ordinaciju jer u drzavnom to ne rade naravno). Nisam uradioa dabl test, niti planiram. I slazem se sa tobom stres mi ne treba, da me neke brojke opterecuju ne zelim.
Potrebno tumacenje dabl testa. Fb hcg 157.8 mlu/ml 5.06 MoM, PAPP-A 5658 mlu/ml 2.14 MoM, NT 1.1 mm 0.7 MoM, age risk 1:525, t 21 risk-1:867, t 18-13 risk-1:100000

Molim za Vase misljenje, jako sam zabrinuta?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »