Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3601
Ostavite komentar
Ne,svaki dan cekam i nista....Beograd
Pancevo NEEEEEE!!!! Polovina marta, pa dokle da cekamo?!!!
Zanima me dali visina primanja trudnickog bolovanja ima veze sa brojem meseca koliko sam prijavljena kod poslodavca kad sam ostala trudna? Ja sam sest meseci prijavljena i ugovor mi je na neodredjeno dali ce meni isplacivati 100% od plate ili manje?
Ja sam na tridnickom od 15 novembra i jos nisam primila ,ovo mi je prva trudnoca i ne znam kome trebam da se obratim ?
Trudnicko mi kasni vec 3 meseca,januar,feb,mart.Radila sam u brzoj hrani na Nbg,raspitala se kod gazde,kaze da su svi papiri zavrseni na vreme i da sto se njega tice nema nikakvih problema i verujem da je tako.Ako mi slucajno drzava uplati sada u aprilu,da li cu ove tri sto mi duguju dobiti odjednom na gomili ili ce i to da mi salju na kascicu...da li neko zna?
Vesna, sve zavisi od toga da li su tvoje zahteve predali zajedno ili odvojeno, ako su za januar i februar predali zajedno, dobices obe isplate zajedno, tako sam ja dobila za oktobar i novembar 2016. Sto se tice marta, doznake uzimas tek krajem meseca, pa dok dostavi poslodavac u rfzo, pa oni dok obrade zahtev...
Imas na osmoj strani foruma, ja sam ostavila mail adrese na koje mozes poslati pitanje da li su ti zahtevi predati i obradjeni. Meni su odgovorili iz drugog puta, ali su odgovorili.
U startu kasni dva meseca. I meni je isto. Januar dobijamo krajem marta februar krajem aprila i sve tako....
Koliko kasni trudnicko na opstini Novi Beograd,ako neko zna,molim da mi napise?
Kažu 30 dana od predaje zahteva. Sad u februaru oko praznika je bilo i više. Sve je tako, naravno, ukoliko je poslodavac na vreme predao papire (moji su kasnili mesec dana)
Kcs ne uplaćuje porodiljsko i trudnicko,oni isplate samo mesec dana od otvaranja bolovanja i to je to,tako su mi rekli u računovodstvu,ali ima firmi koje isplaćuju pa onda refundiraju od države.Moja snajka radi u dunav osiguranju i ona prima redovno sve,nije joj kasnilo ni porodiljsko ni trudnicko jer njoj firma redovno uplaćuje pa onda refundira,dok je u kcs naravno drugačije,zato nam i kasni,jos naravno s obzirom kako su azurni ne predaju na vreme doznake i izveštaje od komisije u socijalno tako da je i to jedan od razloga kasnjenja bolovanja...
axaxaxaxaxa i to si upravu mi zivimo od ljubavi
Opusteno... Sta ce nam pare ...
Ja sam na trudničkom bolovanju od 6.12.2016. Danas mi je prvi put bila uplata za trudničko 37300 din, ali nemam pojma za koji je to period i kako god računam ne uklapa se??Inače plata mi je oko 41000-42000... Zna li neko da li se na račun poslodavca uplaćuje 100% ili 65% a onih preostalih 35% direktno na naš račun?
plata se umanjuje za regrese i tople obroke dobijas 100% od osnovne zarade! ako ti je neto plata 30000 toliko ce ti uplatiti!! ne racunaju se dodatne stavke!!
Ma sve to razumem ali se iznos ne uklapa. 35%+65% = 100%. A koliko vidim ni jedna trudnica nije dobila tih 100% svoje plate vec je svima umanjeno za nekoliko hiljada.. Nemam komentar na to, stvarno jadno...
poslodavac placa samo prvi mesec bolovanja 100%od osnovne zarade, posle toga sve placa drzava. 65% placa rfzo ,a preostalih 35%placa drzava. Sav novac se uplacuje na poseban racun poslodavca i onda poslodavac prosledjujje trudnici! sve pise na sajtu rfzo! e sad, sve te uplate kasne!!
I meni je umanjena plata za par hiljada. Mislim da je odbijen regres i topli obrok od neto plate...
To ti je Plata za jedan mesec. Sada uplaćuju po ceo mesec a ne vise iz delova. I ja primam par hiljada manje. Sve zavisi od proseka iz obračunske.
Da li neko moze da mi kaze koliko kasni isplata trudnickog u Valjevu, zahtev obradjen pre vise od mesec dana ali isplate nema i da li je uopste bila neka isplata u martu?
Ja sam na trudnickom od juna 2016 prva uplata mi je uplacena u novembru mesecu, a zadnje tridnicko u januaru, sada cekam uplatu porodiljskog bolovanja za mesec oktobar pa na dalje😈 bruka. Trudnicko bolovanje uplacuje rfzo na namenski racun vaseg poslodavca, a potom on vama prosledjuje, (pitanje je da li se i poslodavac sluzi sa vasim parama, a vama kad uplati, moze i da kasni) to kazem iz licnog iskustva😠a porodiljsko bolovanje uplacuje poslodavac vama, pa njemu drzava refundira. Sve u svemu trudnicko kasni naj vise 30 dana od predaje papira, a ako je taj rok duzi onda poslodavac kasni i ne predaje papire na vreme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »