Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Mislim da to nije razlog za brigu. Moja devojcica (zbog neredovnih menstruacija) kasni nedelju dana od pocetka. Nekad ptistignemo, nekad ne, ali mislim da se tolerise ta neka razlika do dve nedelje. A i nisu sve bebe iste. Mozda je vasa malo sitnija i mrsavija, pa zato ne upada u tacnu nedelju. U svakom slucaju, ako vam doktor ne kaze drugacije, mislim da uopste nemate razlog za brigu :) Tako da uzivajte i ne mislite puno o tome, jer ce to biti bolje i za vas i za bebu :)
Mislim da to ne treba da vas brine, jer nekad malo zaostanu, nekad prestignu. Mislim da je nekih nedelju-dve za kasnjenje potpuno dopustivo i normalno :) za nedelju dana znam sigurno, jer mi od starta kasnimo tu jednu nedelju (zbog neredovnih menstruacija), a desavalo se i da pristignemo, a i da prestignemo.
Ako doktor nije rekao da imate razloga za brigu, onda opustencija i uzivanje sa bebcom ;)
pozdrav drage mame, prva mi je trudnoca nosim blizankinje i u 30 nedjelji su jako nemirne, tesko je zaspati da li je i kod vas otezano se namjestiti pri spavanju?
I ja sam u 30. nedelji nosim jednog decaka.Aktivan ja prilicno preko dana a nocu cesto do 5 ujutru ne spavam jer moj mali nemirko ne prestaje da luduje u stomaku. Ponekad se pitam dali on ikada odmara😀
I ja nosim 2devojcice:) ista je situacije,ne mogu da se namestim ni preko dana a ne samo za spavanje:D
Cao drage mame,da vam napisem i ja svoje iskustvo u 30-toj nedelji...pre svega trudnoca je bila uredna,svi pregledi radjeni na vreme i sve je bilo u najboljem redu. Beba je od pocetka karlicno okrenuta. 13 Marta kontrola sa uz,brisevim i urinokulturom...sve u najboljem redu! 18-ti Mart(inace dan kada je zakazano vencanje) budim se oko 1h posle ponoci sa bolovima i tako sve do 7h ujutru kad sam otisla privatno na uz da bih se smirila,a covek meni kaze da je porodjaj poceo i da sam otvorena 5 prstiju. Hitno u Visegradsku gde sam po prijemu bila otvorena 8 prstiju,probusili mi vodenjak i porodila se :) Curica ima 1500gr i 39cm. Porodjaj je izazvala bakterija u plodovoj vodi. Doktori kazu da je dobro sto je tako jer je moglo biti puno gore.Sad se samo nadamo da ce nasa palcica biti dobro :*
Kako je beba???? 💋
Kako je mala bebica?
Kako je mala palcica?
zdravo drage moje. moja curica i ja smo usle u 30-u nedelju,sve je u redu ali je bebi levi bubreg veci nego desni. doktor nas uputio na konsultaciju kod decjeg urologa a on misli da ce to da se sredi kad se beba rodi i kad bude aktivno urinirala. da li je neko imao slicnih iskustava??
Imam problem, 30-ta nedelja sam a otvorena sam jedan prst, beba je dosta nisko i zauzela je takav položaj da ne može da se okrene glavicom na dole, da li od vas neka zna kada se beba najkasnije može okrenuti?
Marina, prosle nedelje sam na psihofizickoj pripremi cula od zene kojoj se beba okrenula u 38. nedelji. Rekla joj neka baba u komsiluku da puza na sve 4 kao beba. Ona kao 'ajde ne moze da skodi. I tako jedno nedelju dana radila i stvarno se beba okrenula.
Moze i pred kraj kod nekih zena. Od moje snajke pa njenoj majci se okrenula pred porodjaj koji dan cak! Tako da ne gubite nadu 😍
i mi smo 30ta nedelja okrenuti smo karlicno...dr kaze da ima jos vremena da se okrene mada cisto sumnjam...ja svakodnevno radim vezbice kleknem pored kreveta laktovima se naslonim na krevet da stomak bude u vazduhu tako se bebi daje prostor u stomaku a negde sam procitala da bebice taj polozaj jako iritira i onda dodje do okretaja..nista ne gubis da pokusas pa mozda nam se okrene....pozz 😉😉😉
Zdravo drage mame. Ja sam u 29+6 nedelji, bila sam juce na kontroli i rekla mi je doktorica da je velika beba i po svim proracunima da odgovara 30+6 nedelji. Teska je 1684g, nosim nisko i druga mi je trudnoca. Da li je neka mama bila u slicnoj situaciji? Hvala. 😚❤
Ista situacija. 29+2 sam a ima 1720g :)
I moj bebac je napredniji za nedelju dana. tako je od pocetka. Doktor kaze da je to u redu, jednostavno niko ne moze tacno da odredi trenutak zaceca a i svaka beba se razvija svojim tempom. Ne treba to da te brine. Malo vise odmaraj i uzivaj u trudnoci.
Meni se desava jos odavno da mi trni levi kuk kad legnem na desnu stranu.. par minuta bude i prodje.. inace mi je beba nisko..
Imam problem. Bole me zglobovi, da li neka od vas ima taj problem?
mene ponekad zabole ili fali vitamina ili se sve siri za bebicu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »