Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Mame, bebe koliko gid da spavaju po noci to je dobro sto duze spavaju znaci da su site, bolje napreduju i bolje da su oreko noci mirne da se i vi odmorite. Ako placu dok siskaju dignite ih malo cupkajte i vratite na sisu. Na sisi placu i ako im se jako spava, ako mleko vuku prejako ili preslabo. Proverite i pelenicu. Moj sin odmah javlja da mu se pelena promeni. Ali dajte im par minuta da uhvate ritam i nece im se nista desiti i ako malo zaplacu.
Ja samo mogu da kazem da sam presrecna jer moja beba niti je imala problema sa grcevima niti sa spavanjem nocu
siki samo od pocetka bez dohrane lepo napreduje 2 kg i 200 gr i 10 cm za dva meseca ja sam prezadovoljna i zaista uzivam u majcinstvu
Moja beba ima dva meseca i dve nedelje i 6.5kg, odbija da sisa, samo nocu dok je sanjiv. Izmuzavam se, pa pije moje mleko na flasicu, ponekad i dohranu. Da li je neko imao slican problem? i kako ga vratiti da sisa?
I ja imam isti problem, sadmi se cini da je poceo malo da sisa. Izbegavam da ga hranim na flasicu, ali moram kada je jako gladan, kominujem izmuzanje dohranu i sisanje. Kad poje iz flasuce popije po 150ml. Sve sam pokusala da ga samo dojim, ali on je uvek gladan posle dijenja ili samo zaspi. Nije od pocetka hteo da sisa.
Izbaci flašicu jer mu je lakše da vuče iz flašice nego iz sike. Budi istrajna biće bolje i tebi i bebi.
Javi se savetnici, na facebook-u - "Moja podrska dojenju - Tereza Kis Miljkovic". Moja preporuka!
Imala sam ja jer je bebac imao zuticu pa nije mogao da sisa bio je iscrpljen i pospan.Tako sam mesec dana izmuzavala i hranila i videla da je ojacao.Ugojio se 2kg izbacila sam mu izmuzavanje i uporno gurala dojku u usta i prihvatio je.Budi uporna Jovana moras.Pozdrav
Moguce je sistemom za relaktaciju, kontaktiraj savetnicu za dojenje pa ce ti pomoci.
Imala sam isiti problem pokusavala sam na sve nacine ali nisam uspela da je vratim na dojku... sad se hranimo pomocu pumpice i flasice :) al opet dobro.
Cao svima, moj bebac ima dva meseca i dve nedelje i ima 6200kg i 62cm,a rodio se sa 3620, jel to puno? I imamo problem sa kakom, ne moze sam da kaki pa mu nekad izazivam sa toplomerom, ali kad mu izazovem njemu je stolica uredna, vodenasta i zuta. Nije tvrda. On gura stalno, ali nece da izadje. I u poslednjih par dana stalno je nervozan i placljiv, pa se bojim pa nije zbog toga. I jede Aptamil posto nemam mleka. Da li neko ima slican problem?
mi smo imali isti problem koji se resio od Espumisana. Isto je beba na dohrani.
Bebe itekako razlikuju mleko od vode. Moja beba se gadi na vodu. A pomaze mu kad mu dizem nogice i savijam u kukovima. Naravno to treba lagano raditi. Jednom rukom mu dizes nogice, a drugom probaj malko da masiras stomacic. Koliko sam upucena nije preporucljivo siliti toplomerima itd. A majčino mleko je lako varljivo mleko tako da bez brige. Ipak su oni jos jako mali pa trebamo da nadjemo pravi nacin kojim bi im pomogli.
Ja sam na preporuku patronazne sestre davala posle jela par kasicica prokuvane( mlake) vode.To omeksa stolicu.Jer inace male bebe ne treba da piju vodu jer ne znaju da je razlikuju od mleka pa ce piti dok ne napune stomacic, razblazice zeludacnu kiselinu i manje napredovati.Tako da samo par kasicica posle jela.
gdje se gledaju odgovori na pitanja koja postavimo?
Imam pitanje beba je stara dva meseca i 5 dana, od pocetka je samo na dohrani i preko dana uopste ne spava medjutim zadnjih par dana jede uvece u 9 uspava se oko 10 11 i do 6 ujutru ne ustaje da jede.
Jel se to desava jos nekom?
Ni moj sin ne spava preko dana... uvece zaspi oko 10, probudi se oko 3 ili 5 sisa,I zaspi pa se prpbusi opet oko 8 pa sisa I opet zaspi I probudi se oko pola 10-10 ,nikako ne spavamo.
Ooo boze konačno da naletim na neki komentar u kom pise da bebe ne spavaju preko dana... Ja sa mojom bebom muku mucim, sve tako po par minuta bukvalno, da vise nemam snage, stavim je u kolica pa ljuljuskam po kuci cisto da odspava bar koliko... Spava joj se i bude nervozna al ne vredi nece da zaspi da ucvrsti onako san... Prosto ne znam vise sta da radim sa tim spavanjem. Uvece zaspi i ne budi se otprilike 5 sati, jede i nastavi spavanje, do sledeceg obroka... Kako vi rešavate to nespavanje preko dana
moja isto zaspi oko deset sati i budi se ujutro u sest,sedam najdalje do osam..
moj bebac isto zaspe navecer oko 10:30,11,probudi se ujutro u 9,dam mu bocicu i onda nastavi do 12,ali ostatak dana nikako da zaspe a vidi se na njemu da bude umoran i da pokusava,ali nema sanse opet do veceri
Da, i moja beba tako 🙂Spava preko dana po pola sata🙂
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »