Komentari za tekst "Pročitajte koje kontrole bi trebalo da imate u trudnoći"

Komentara
166
Ostavite komentar
pozdrav,imala sam zadnju mens 31.12. po tome sam usla kao u 8 sedmicu,ali na UZ se vidi samo GV plod se jos kao dobro nevidi, radila sam betu u ponedeljak i beta je 21453 sta mislite kojaa sam sedmica po beti da li ce se plod pokazati 😢😢
beta ti je dobra :) pokazace se bebac, i meni je tako bilo po izostanku menstruacije, trebalo je da se vidi bebac a nije, samo mesak, a na ponovljenom ultrazvuku (2 nedelje kasnije) se video bebac i dr je ustanovila da sam trudna tek 6 nedelja... dakle kod mene se ne racuna od izostanka, a verovatno ni kod tebe. ne brini :)
Drage sve, kakva su vam iskustva sa dabl testom? Gde ste ga radile? Privatno ili drzavno? Da li neko ima iskustva sa verified testom?
Ja sam radila dabl u Frontu kod doktorke Zage u dnevnoj bolnici za visokorizicne trudnoce. Tu je najbolji aparat, ali se svi u toj ustanovi ponasaju kao da rade na traci.
Ja sam radila Verified test i bilo je sve ok, cak sam i pol saznala u dvanaestoj nedelji. Zadovoljna sam jer nisam morala nista vise da radim a i radila bi ga ponovo, nadam se u sledecoj trudnoci.
Drage mame usla sam u 34. nedelju , ovo mi je druga trudnoca. Zelim samo naglasiti bitnost vaginalnog pregleda tokom trudnoce. Svaki dobar I strucan ginekolog ne zaobilazi ovaj pregled, jer se na taj nacin uverava o stanju grlica materice. Bitno je koliko I pregled ploda ... Srecno nam svima bilo :-)
Cao drage moje ja sam u prvoj trudnoci imala pobacaj nakon 5 nedelja bar je tako doktorka izracunala i to sam prokrvarila na ultrazvucnom pregledu i odmah tog dana i izgubila plod.sada sam opet trudna i imam strah otici na pregled .dal je moguce da sam zbog tog UZ izgubila plod i dal je neko imao slicno iskustvo.
Nikako nije moguce izgubiti plod zbog ultrazvuka....
Cao drage moje treba mi jedan savet imala sam zadnji ciklus 05.12. i ovog meseca mi kasnilo ja sam uradila test i on je naravno pozitivan otisla sam danas do doktora i on mi pogledao na ultrazvuk i rekao da trudnoca postoji oko tri nedelje i da je jos uvek rano.a kada kucam ovde na forumu i kada racunam izbacuje mi 6 nedelja.kako se racuna pravilno?
Ja sam poslednju men imala 6.11.16. I danas sam usla u 12. Nedelju. Dakle, racunas od 5.12.kao da ti je prvi dan trudnoce i time se vodis za ove nedelje o kojima pricamo.
A sad sto se tice zrelosti ploda, bebe to oni utvrdjuju preko UZ. Jer ne zatrudne sve zene npr .dana menstruacije ili 10tog dana. Dakle za racunanje pocetan datum ti je 5.12. A doktori neka utvrdjuju ako znaju kad je zaceto da bi odredili sto blize porodjaj i slicno. Nadam se da sam jasna. Pozdrav
Cao, molim za jednu informaciju. Kad sam radila odredjivanje krvne grupe i rh faktora, uradila sam jos dve analize koje ne znam sta znace, HBsAg a druga TP.-ELIZA, obe su nereaktivne, samo bi mi pomoglo kad bih znala sta znace? Unapred hvala
HbsAg je Hepatitis B, a TP elisa je treponema palidum,odnosno bakterija koja izaziva sifilis. Znači testirana si na hepatitis B i sifilis i sve je u redu,nemaš ništa od toga,nereaktivno znači.
HbsAg je Hepatitis B, a TP elisa je treponema palidum,odnosno bakterija koja izaziva sifilis. Znači testirana si na hepatitis B i sifilis i sve je u redu,nemaš ništa od toga,nereaktivno znači.
HBsAg - test na hepatitis B, a ELIZA - antitijela. Meni su pored ovog trazili jos i test na hepatitis C.
Cao svima! Jedna informacija, pri prvoj poseti lekaru radila sam krvnu grupu i rh faktor, takodje na tom rezultatu stoje jos dve uradjene analize, koje ne znam sta znace, HBsAG - nereaktivan i TP.-ELIZA takodje nereaktivan. moze li mi neko reci cemu sluze te dve analize? Hvala unapred
pozdrav, mozeli mi ko objasniti kako se racuna trudnoca, prvi put na pregledu sam bila 5.2 .2016 i ginekolog je rekao da sam trudna 6 sedmica i od toga dana ja racunam svakih sedam dana kao da je sedmica prosla. sad u petak sam bila na pregledu (18.3 ) i po mom racunanju trudna sam 12 sedmica a on govori da je 11 + 4 .. nikako da savladam to..
Pa to je to.11+4 znaci da si u dvanaestoj nedelji :)
Ginekolozi uglavnom racunaju tako sto na datum poslednje menstruacije dodaju 7 dana. A dalje je tu i UZ prema kome se racun na osnovu razvoja ploda.
"Prva poseta lekaru je obično dve do četiri nedelje posle poslednje menstruacije, što je obično između šeste i osme nedelje trudnoće." tako bi trebalo,a ja kad sam otisla kod lekara doticna sestra mi je rekla da je seta-sedma nedelja rano da se bilo sta vidi,da je najbolje da dodjem u dvanaestoj nedelji (na sta je doktor poludeo)... cim sam videla ovu recenicu odustala od citanja teksta jer jedno je kako je po skolskom uceno a drugo je kako sestre koje zakazuju odluce jer se doktori najmanje pitaju oko zakazivanja...
sada sam u 20-om tjednu trudnoce do sada sam bila 12puta na ultrazvuku katastrofa
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »