Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Samo da podelim sa Vama, da sam ogorčena na DZ u kojem sam trenutno. Trudnoća mi je konstatovana u 6.nedelji, a zatim sam u 12. odradila dabl test, gde je sve prošlo sjajno. Međutim, ovo sve sam radila privatno da bih se u 14. nedelji prebacila u DZ. Doktorka faktički ni da me pogleda. Ako se požalim da me nešto boli, odmah mi prepisuje utrogestan bez da me pregleda, govori mi šta ima mene da boli kada sam mlada mama (imam 25 godina), takođe da nema potrebe za UZ do 21.nedelje. Na zadnjoj kontroli kada sam joj se popela na glavu da izgleda imam gljivice je se smilovala da mi napise uput da uzmem cervikalni i vaginalni bris. Meni je ovo prva bebica, i sve mi je novo, ali sam poprilično upućena šta i kako se odvija, makar u zdrastvu, zanima me da li su generalno ovako neprijatni u DZ jer meni ova situacija postaje nepodnošljiva i razmišljam o promeni dr. Pozzz 💕💕💕
Sanja a gde ima taj 5D uz? Pozz
ne mora da znaci.
ja idem u DZ i sve sto pitam svoju doktorku kaze i lepo mi objasni. nisu svi isti :)
sve najbolje :)
To nije normalno da ti govori da se uzv radi tek u 21 tjednu trudnoce.
Ja sam u 16 tjednu i napravila sam vec 2 puta uzv znaci 8+3 i 11+5...
Bogu hvala sve je u redu ali ja cu napraviti i jedan 5D uzv jer sam pod Normabelima...
Promjeni ginekologa...
Svuda su isti...meni je prva trudnoca, kljuka me utrogestanom bez ikakve potrebe jer bolove nisam ni imala.
Ppzdrav mamice i buduce mame, da li je neka pocela da oseca bebu, ja sam prvi put oko 13. nedelje i sad zadnje nedelje uopste ne osecam, a na UZ se lepo vidi da mrda i da je sve ok. Juce smo usli u 17. nedelju 😊 Kakva su vasa iskustva?
Ja sam sa s 17.nedelja i nekad osjerim bebu, a nekad ne... prvo "golicanje sam osjetila oko 13.nedelje. Na ultrazvuku beba pravi "vratolomije", toliko je aktivna, a ja je nekad osjetim i toku dana, a nekad ne.
pa sve zavisi i od UZ i da li se beba okrenula :) nama su na prvom ekspertnom u 12.nedelji rekli pol iako nismo ni hteli da znamo ali nasa doktorica prica i samo prica pa je rekla i to 😊 nemojte da se nervirate zbog toga. Neko ne zna do 7. meseca sta nosi.
Evo i nasa 17 nedelja i druga trudnoca. Juce smo otpusteni sa Instituta uredjena amnio, nista strasno rezultat za 3-4nedelje. Nestrpljivo cekamo da nam potvrde da je sve ok i prepustim se svim carima trudnoce. Posteljica na prednjem zidu, stomak je za tri dana iskocio i bas je vidan... gu-gu svima!♡♡♡
Drage mame, trenutno san 17 nedelja trudnoce. Pre dva dana me je jako stomak boleo, doktor je utvrdio da su kontrakcije. Dobila sam utrogestan da pijem 3×200mg. Kada sam radila UZ prosle nedelje doktorica mi je rekla da posteljica na prednjem zidu dopire do UMU. Da li je neko imao takvo iskustvo?
Sve je bilo u redu, porodila sam se u 38 nedelji, carski rez (zbog blizanaca) inace bi isla prirodno. Cuvala sam se i sve je bilo ok :) Tako da, cuvajte se i vi i sve ce biti ok.
Da li je bilo sve ok? I meni je isti slucaj to. Ne znam sta im znaci UMU
Bez brige. Slušajte svog doktora, koristite terapiju i odmarajte. Isti problem sam imala u prvoj trudnoći i zahvaljujući gore navedenim savetima dogurala skoro do 38. nedelje kada sam se prirodno porodila.
evo i ja sam 17ta nedelja inace sve je super,osim sto me glava boli konstantno vec dva dana,naravno da popijem panadol ali ne pomaze.. da li jenneko imao slican problem? i sta jos mogu da uradim da me bar maje boli .. 😘💖
Draga Aleksandra, i ja sam 17 nedelja trudnoće, imam povremeno glavobolje ali brzo prodju, pijem dosta vode, doktor kaže da je to zbog niskog pritiska koji može često da varira i jeste u pravu, jako mi je nizak pritisak, često ga proveravam.
Због главобоље сам пре седан дана посетила хитну ради саветовања. Имам упоран и јак бол налик мигренозном. Мени је др саветовала да попијем по два фебрицета и заиста ми је помогло. Један паралетамол ми није смањивао бол.
Pozdrav!Ja sam u 17-oj nedelji.Imala sam isto probleme sa glavoboljama od pocetka trudnoce.Meni je doktor dao Magnesim Verla N Dragees.Ginekolog mi je rekao popijes prilikom bola odmah tri.Bol prestane .Da napomenem da zivim u Nemackoj i da ovde nista ne daju od lekova da se pije u trudnoci sem Femibona 1 i od 12 nedelje 2.Meni nisu dozvolili da pijem Panadol a imala sam trmperaturu .Proveri sa tvojim lekarom .
Meni je masaza vrata pomogla i pila sam puno tecnosti nisam nista od ljekova koristila.
Ista sam.Vec 4 dana imam uzasne glavobolje koje su me vezale za krevet.Ne mogu ni da jedem a anemicna sam :( vreme je bolesno
tesko..paracetamol ponekad i to je to.
Usla sam u 17.nedelju.Stomak mi se gotovo pa ništa ne primjeti,jel još koja ima sličan slučaj..Pozzz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »