Komentari za tekst "Carski rez: Porođaj carskim rezom i šta sve treba da znate"

Komentara
173
Ostavite komentar
Zdravo svima,imam par pitanja pa ako ste u mogucnosti da mi pomognete.U 37oj sam nedelji,danas sam bila prvi put na Ctg sve normalno nema kontrakcija. Medjutim beba je okrenuta karlicno,sto ukazuje na CR.Da li zakazujem CR ranije ili cekam termin,tj.da krene.Nemam svog doktora,jer sam trudnocu vodila u Gradskoj bolnici,ali zbog pogresne djagnoze doktora u 8mesecu,presla sam u Front.Hvala najlepse
Pise za pojas da sme da se nosi.A posle koliko dana, nedelja? Sme li odmah po izlasku iz bolnice? Meni su konci izvadjeni pre 4 dana ranu ne previjam vise.Imala san vertikalni carski jer je u pitanju vanmatericna trudnoca, otklonjrn mi je desni jajnik i jajovod.Kad smem pojas da nosim? Hvala
Porodjaj carskor reza u 37. nedelji jer je pritisak odradio svoje...Volja i zelja da budem sa bebom je bila jaca od svega!
Posle 6 dana skinuti konci a ja kao da se nista nije desilo...
Morala sam da prokomentarisem,jer me izludjuju uzdizanjem"heroina"koje su se porodile na carski.Ja sam se tim putem dva puta porodila,i nista lakse ni konfornije.Ne znam o cemu one pricaju....
Koliko ranije se planirani zahvat obavlja ako je beba karlično? Da li se čeka pun termin ili se radi mnogo ranije?
Da li mogu da trazim da mi rade carski iako mogu prirodno da seporodim?
Možeš, ako imaš ok lekara :)
Zdravo, evo I ja da ostavim svoje iskustvo sa porodjaja. Porodila sam se carskim rezom pre mesec dana deset dana pre termina u Narodnom frontu. Imala sam svog doktora koji mi je od pocetka vodio trudnocu i on me i porodio. Ja sam se oporavila bas brzo, oziljak se skoro ne vidi, sjajno je uradjeno. Bila sam u totalnoj anesteziji, najgore mi je bilo prvi i drugi dan pisle operacije kad moramo da ustajemo i setamo. Posle vec mnogo bolje, i ustajala setala tusirala se, nosila bebu. Tako da nije tako strasno. Imam samo reci hvale za sve pocev od cistacica, preko sestara i doktora.
u potpunosti se slazem. carski u frontu, doktori, meficinske sestre, svi izlaze u susret, daju savet ako treba, pomognu, sve
Zdravo drage mame.Ja imam sina od 17 meseci i sad sam trudna 7 nedelja.Prva trudnoca je zavrsena carskim rezom.Zanima me koliko je najbolje da prodje vremena od carskog reza do druge trudnoce?
Zdravo porodila sam se tri puta na carski rez i mogu da kazem da sam lepo prosla za dva ali treci sam imala komplikacije jer rana nikako nije zarastala a i posle treceg carskog pustena sam kuci posle treceg dana. sto i bas nije normalno ali vec je proslo cetiri meseca i vec se osecam. kao da nije ni bilo komplikacija
Zdravo svima, porodila sam se carskim rezom, jer je tako moralo- ja se nisam otvarala, beba se nije spustala, probusili su mi vodenjak ali se nista bitno nije desavalo. Doktor je procenio da je najbolje da idemo na carski- i bio je u pravu. Beba je bila obmotana pupcanom vrpcom oko glave , ruke i noge. Dali su mi epiduralnu anesteziju u startu, i pred carski su je samo pojacali- i sam osecaj da vidis bebu cim je izvade je fantastican. Sto se tice oporavka, ja sam se jako brzo oporavila i nisam imala nista manje bolove od devojke koja je bila samnom u sobi , a poradjala se vaginalno.
Carski rez je ozbiljna operacija i nije IN ići na carski kao što mnogi misle.. Imala sam tri carska reza iz medicinskih razloga i prošla sam sve, i dobro i najgore, i komplikacije.. Čvtsto verujem da 90%zavisi od načina i stručnosti lekara prilikom rada carskog reza. Ne treba po svaku cenu pribegavati ovom načinu porodjaja, samo ako se mora.. NIJE ISTINA DA JE LAKŠE I BOLJE OD PRIRODNOG, VERUJTE.
Apsolutno se slazem da 90% zavisi od strucnosti i nacina na koji je uradjen carski. U sobi je bilo nas 5, tri devojke su se prva tri dana rastavljale od bolova, a nas dve (porodjene od istog doktora) hvala Bogu bez vecih problema.
Ja sam se porodila carskim rezom pre dva meseca. Ne znam za druge zene, ali kako sam u gore navedenom tekstu procitala, praksa je da se iz kreveta ustaje nakon 24 sata; Kod mene, medjutim nije bilo tako... Ja sam se porodila u 19h, a iz kreveta suo me podigli vec oko 05h ujutru, sto nije ni 12 sati od porodjaja... Potom sam isti dan ustala jos jedanput... A na moju inicijativu, ubrzali su mi infuziju i ranije skinuli katetar... Doduse izasla sam za 6 dana iz bolnice.. Jedva sam cekala da dodjem kuci iako sam imala odlicne uslove u bolnici, bila sam u apartmanu i beba je bila sve vreme pored mene.. Nakon povratka kuci ponasala sam se najnormalnije i nisam imala nikakve poteskoce, a konce su mi skinuli osmi dan od operacije. Iskreno prezadovoljna sam kako mi je rez uradjen i uslugom u bolnici. :)
Ukoliko je carski rez radjen spinalnom anestezijom porodilja ne sme da se podize naredna 24 sata. jedino ako je bila totalna anestezija porodilja sme da se podigne nakon nekoliko sati. Laksi je oporavak ako je koriscena totalna anestezija upravo zbog tog ranijeg podizanja. Prednost spinalne anestezije je sto mozete odmah videti bebu.
Vec 8sati nakon carskog reza smeju da dignu porodilju na noge.
To je bolnica u Pirotu... Veruj mi da, oporavak moze biti brz kod svake od nas, samo, ako mi to zelimo... Uostalom, kad dobijes tog malog ANDJELA, samo zelis da bude pored tebe i zbog njega bi sve uradila! A bol kao bol, prodje, cim ugledas najlepse bice koje si donela na svet! :)
Koja bolnica je u pitanju? Zaista odlicno sto je oporavak u tvom slucaju tako brz*

Moje iskustvo sa carskim rezom je uzasno,alergicna na lijek u anesteziji(crvenilo,svrab, i odskakivanje s kreveta od nezaustavljive treskavice)Bolovi užasni,kad sam trebala ustat nakon 24 sata ostala bez zraka i pafff...A svoji bebu nisam mogla sama ni dignut ni spustit u krevetac koliko me rez bolio.Inace sam cijeli zivot zdrava i visok prag boli imam,ali carski me dotuko...Danas 9 mj nakon na svaku promjenu vremena noge i straznjica me bole za poludit...Eto neznam kako bi mi bilo da sam prirodno isla rodit,al ovo mi je bilo prestrasno!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »