Komentari za tekst "Recepti za bebe od 6 do 8 meseci"

Komentara
401
Ostavite komentar
Bravo!!!!
Da li si se malo edukovala o štetnosti kravljeg mleka? Krava koja ima oko 600kg i njeno tele koje na rodjenju ima 120kg , razmisli koliko treba da bude jako to mleko koje je kljucno za ishranu da to tele poraste + koliko je to isto mleko puno hormona , jer sigurni nije od krave koje pasu travu na pašnjacima...
Ja sam mojoj bebi davala nerazdredjeno kozje mleko i nikad nije bilo problema.
Mene su osudjivali svi sto ne dajem bebi cvrstu hranu...nisam mu dala skoro nista dok nije usao u 6.mesec, zato sto je sa 5 meseci imao 10kg a samo je sisao! I kad smo poceli s hranom sve je prihvatio... I procitala sam da osudjuju plazmu, ali ja mu dajem ponekad kasiku mlevene plazme uz kasicu ili jogurt za veceru i mnogo bolje spava tad!
Toliko zdravije hrane ima, da jednostavno nema potrebr ubacivati plazmu tako rano. Plazma sadrzi med, koji ne sme da se daje deci tog uzrasta. Lakse jeste, ali zdravo ne.
Med se bebama ne daje do godinu dana samo iz razloga sto moze izazvati alergijsku reakciju. Ako dete prihvati bez reakcije, nema problema.
Da li znate razliku izmedhu industrijskig meda u plazmi i pravog meda? Ocigledno ne pa nemojte ni davati savete. Med se ne daje deci do godinu dana zbog bakterija koje sadrzi koje mogu izazvati botulizam. Industrijski med ne sadrzi nikakve bakterije.
Davati bebi med pre godinu dana, moze dovesti do pojave botulizma. Tako da, nije u pitanju samo alergijska reakcija.
Jao i ja Sam imala Taj problem na jednoj stranica Sam izbacila sliku kako moj sin rucka plazmicu kad su me zene napale kako mogu bebi od 6m+ dati plazmu da jede znaci haos.Ja mu isto stavljam mlevenu plazmu danas Sam mu spremila kasicu jabuku bananu malo tresnje i dodala malo plazmu super je ruckao
Najbolje bi bilo drage majke, da vi pratite svoje dete I njegove reakcije, dakle svaka majka I svako dete su prica za sebe. Neka beba ce biti spremna od 4, nega od 6 meseci na cvrstu hranu. Ne bih pilemisala o kravljem mleku, znate li koliko porodica dalje od 6.meseca ne moze vise da priusti formulu, pa beba pije domace kozije ili kravlje?Ja ih znam dosta. Dakle ponasajte se kao majke I zrele zene, ne osudjujte druge majke., nemate na to pravo. Pratite svoje dete I videcete sta mu prija I sta zeli.
Znam da je post stariji, ali moram da se nadovezem i pre svega kazem bravo za komentar. Hvala Bogu, neka svako radi kako misli da treba. Da vas pitam devojke samo, na cemu ste vi odrasle?? Pa kako su sve nas majke othranile? Sa humanom i nikako plazmicom? Jesmo li jele frutolino, cokolino, medolino?
Tako je, bravo. Svaka beba jede sta mu se svidja, a sve te gluposti da kao pre godinu dana ne sme to to. Ma zaboravite i uzivajte sa bebom i njenim slatkim ukusima.
Bravo!!!
Konacno da neko napise nesto pametno!!!
Tako je,bravo! Svako treba svoje dete da prati a ne tudje i da daje savete samo kad je pitan! Sta koga briga sto neko ne doji,sto daje kravlje mleko...svaka majka zna sta je najbolje za njeno dete odn. radi ono sto misli da je najbolje. Meni je recimo totalna nebuloza poceti sa hranom sa 6 meseci i onda odma pa 3 obroka ali sta me se tice sto moja komsinica tako radi.
Ne znam samo odakle ideje da se detetu daje slanina, plazma i slicne gluposti 😂😂😂 a u mame. Moja je samo dojena do 5 mes i bila teska 8450 duga 68. Pa nam je dr uvela kasu za veceru a nakon 7 dana kasu od povrca za rucak i nakon tih 7 dana uzinu od voca ujutru sto mislim da je sve postepeno i ispravno. Sad je duga 71 a kilazu cemo videti za par dana kad odemo na kontrolu. Meso nisam davala vec samo probarim povrce i ubacim kockicu belog mesa zajedno kad kuvam i razredim tom vodicom kad ispasiram.
Pozdrav mame imam jedno pitanje.. Bebac za 4 dana puni 6 meseci, ulazimo u 7. Zanima me kako da joj uvedem meso (pedinatar nam je rekao da vec kad napuni puna 6 moze da se krene sa mesom).. Ne mogu vise da citam na google jer su misljenja ppdeljena i stvarno ne znam sta da primenim od toliko info.. I recite mi sta ste jos davale bebi kad je napunila puna 6? Ja sam joj od povrca sve skoro davala, inace smo na ad mleku od kad je napunila 3 meseca.. Veliko hvala! 💋
Ja uymem batak ili belo meso i skuvam.Skuvam i neko povrce npr karfiol i sargarepu i sve izblendam i dam da jede.Beba ima punih 6 mes i ulazi u 7 me..Nema problema sa alergijama.
Pozdrav, mi smo nasem sinu davali Humanu do 6 meseca. Posle smo pitali pedijatra za kravlje mleko, rekao je da sme ali samo kravica 3,2mm. I odlicno je prihvatio. Rekao je da u bolnici ne sme to da nam kazu zbog koleltiva ! Pije kravicu, plazmu i mleko, bundevu, krompir, sargarepu, jogurt sa malo hleba.. Dete napreduje lepo, srecno, razigrano.. 6 meseci ima, tako da daj slobodno kravicu 3,2 i pitaj pedijatra kad budete nasamo i kazace ti isto..
Moja beba ima skoro 7m, ujutru pije adaptirano mleko, popodne kasica od povrca i mesa, posle kravlje mleko, zatim vocna kasica, plazma, i u medjuvremenu do spavanja opet adaptirano i kravlje. Ali nocu se budi uvek. Da li mozda treba da pojacam nemlecne obroke ili uvece da joj dajem kasicu? Hvala unapred na savetima
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »