Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Da li bacate bebicu u vis? Kažu da se boje propadanja i onda ih to noću (u snu) budi. Mi smo bacali nasu bebicu, kao kroz igru, on se smejao i bas uživao, ali nije lepo spavao tada. Čim smo prestali to da radimo (savet bake) počeo je mirno da spava.
Drage mame, mislim da nema potrebe za vrijedjanjem i pametovanjem, vjerujem da svaka majka zna sta je najbolje za njenu bebu. Proces uvodjenja cvrstih namirnica traje dugo, nas bebac ima 4i po mj., dojim ga ali vec planiram da mu ponudim kasicicu dve, nesto od slanih namirnica, da se polako navikava, a jedan cvrsti obrok planiram da mu uvedem tek u 6mj. Pozdrav svima !
Sve,sve,ali da ladno procitam da majka ne daje detetu vodu zato sto sve uzima kroz mleko.Xaxaxaxaxax...Dajte malo ozbiljnosti zene.Jako vazna stavka u odrastanju nasih beba je svakako ispijanje vode.Zasto mi pijemo vodu????Pa i mi je unosimo kroz sokove,kupovno mleko,jogurte....itd...Voda je obavezna.Pitajte svakog normalnog coveka,pedijatra,koga god,reci ce vam isto.

Drage mame čije bebice sisaju, sada kada su ove nesnosne vrućine ponudite bebe vodom, više se sada znoje pa im nadoknadite tečnost da ne bi dehidrirale.
To će vam svaki pedijatar reći.
U pravu ste da pedijatri navode da bebe koje sisaju nemaju potrebu za vodom, jer istu dobijaju kroz majčino mleko, ali svakako im ne bi škodilo malo vode kada su vrućine.
Ni ja ne dajem detetu vodu i ništa mu ne fali evo tri meseca bez vode.. samo sam mu davala prvih mesec dana zbog nagovaranja baka..
Sedi i pročitaj nešto pre nego sto pocneš da pametuješ .
Pa svaki pedijatar ce ti reci da dojenoj deci nije potrebna voda,ja ne znam sa kakvim si ti to pedijatrom savetovala
Ja ne dajem bebi vodu. I bas mi je tako i rekao pedijatar. Majcino mleko je 88%voda. Jeste li vi mozda pedijatar ili sta? Svaka majka radi po osećaju, nema potrebe da se ovde podsmevate nekome zato sto misli drugačije.
Zenee,upomoc,ovde jedna neispavana mama. Beba ima 4 meseca i 3 nedelje,do skoro je spavao od 10 do 7,pola 8 ujutru. Sad je poceo da se budi na svako toliko da sisa. Poceo je sa kasicama,lepo napreduje tako daa znam da nije gladan. Da li neko zna u cemu je problem?
Hvalaa punooo,svaki savet je dobrodosao. :)
Da l nisu zubici? Moj beba je sa 2 meseca prestala da se budi nocu i cim je usla u 4 pocela je da se budi. Par noci sam joj nudila da jede jer mi je prvo to palo na pamet da l nije gladna, a kad je pocela danju da me ujeda kad je grlim, pa da trpa sve sto moze da posluzi kao glodalica, shvatim da su zubici. I onda sam joj mazala nocu gelove cim pocne da se vrpolji, da se ne razbudi skroz, to je drzi par sati i opet. Sad koristimo dentakids tablete i mirnija je nocu. Sta hocu da kazem? Da beba sigurno nije gladna pogotovo ako je naucila da sastavi celu noc, a njoj kad god ponudis da jede, nece odbiti a tako je navikavas da opet jede nocu. Pokusaj da joj namazes desni, ponudi joj vodu a neka ti podoj bude poslednja solucija kad nista ne pali.
Moja beba je dobila eserihiju a ja se osecam kao najgora mama na svetu.
Aaaw,nemojte molim vas,takve stvari se desavaju visom silom. Moze svakom da se dogodi!
Dobar dan mame.Moja beba ima cetri mesecai tri nedelje poceli smo sa kasicama milupa pirincane sad me interesuje koliko puta na dan ste dawale bebi,i dali mogu da joj dajem sangarepicu,jabuku itd.Hwala na odgoworima
Prvo se uvode neutralni okusi , znaci zitarice.. onda povrce i tek na kraju voce. Neke bebe ako prvo okuse slatko , tesko se privikavaju na povrce..
Lp
Neverovatno koliko ne citate pitanje a pisete komentar. Zena je pitala koliko puta da daje kasice,nigde nije pomenula pedijatra. Uostalom,treba da se pocne sa bezglutenskim zitaricama,povrcem pa vocem,a da li cete kupiti Milupa ili kuvati pirinac,na vama je.
Ima tu istine, nisu svi ali vecina pedijatara je dobro podmazana da reklamira odredjene proizvode. Cim je vama pedijatar rekao da pocnete sa kupovnom kasicom... umesto da vas posavetuje da bi bilo najbolje da sami spremate obroke makar ove prve. I to pocev od povrca jedno po jedno bez mesanja u pocetku. Nije rano da se pocne sa hranom zbog toga sto bebe koje su na formuli moraju ranije da krenu sa kasicama a to je pun 4-ti mesec a u toku 5-tog se polako uvodi jedan obrok u isto vreme svaki dan.
Tanja, poceli ste da dajete bebi MILUPA kasicu samo zato sto vam je pedijatar kojem je ista ta MILUPA stavila u dzep pare, rekao da tako uradite. Jel vam je i izreklamirao ROSU kao vodu odlicnu za bebe, jer nema minierala i s tim u vezibnema belog oatatka i AQUA VIVU za mame zbog optimineral komplekas? Po meni ste rano poceli sa dohranom, al to je moje misljenje, a jos ste i pogresno poceli. Zasto ne odmah povrce, kao nekad? E pa prodavci na pijaci nemaju tu privilegiju i budzet da ponude pedijatrima. Slusajte sebe i svoj razum i pedijatre kojima nije svaka druga rec neki brend.
Pozdrav svim mamama!
I moja beba sada ima 4 meseca i usla u trecu nedelju.
Citam komentare nekih mama i moram priznati da se sa mnogim ne slazem. Zasto prenatrpavate bebe u ovom periodu sa tolikim kasicama. U redu je za bebe koje su na formuli ali ako beba sisa stvarno ne znam cemu zurba. Isto tako vidim da se koriste kojekavi cajevi, dentokid za zube pa ranije gomila kapi za grceve. Pa da li vi pijete tolike lekove? A zamislite kako je tek bebi kad se zeludac optereti time. A jos uvek nije potpuno razvijen digestivni trakt. Ako vam bebe lepo napreduju nema potrebe da je pozurujete sa bilo cim.
Ovo je samo moje misljenje i ne moraju svi da se slazu sa mnom. Isto tako nisam htela nikog da uvredim.
Dentokind je homeopatski lek I ne steti ni bebama. Homeopatija samo dovodi telo u balans. Nije klasican lek! Kapi za stomacic, verujen da su biogaja ili slicno-probiotici koji opet nisu lek...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »