Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Zdravo mame! Mi smo danas ušli u 24.nedelju... Juče smo bili kod lekara na pregled, doktor mi je rekao da moram da nosim pojas za trudnice i dao mi je da koristim utrogesren uveče, kaže da nosim mnogo nisko i da je grlić materice malo otvoren... takodje mi je rekao da kućne poslove ima ko da obavlja a da ja moram malo da se smirim i da odmaram... Pozdrav svim mamama i bebicama 👶🏻👶🏻👶🏻 ljubimo Vas puno!!! 💋💋
Pozdrav Andjela i meni je tako bilo u prvoj trudnoci.Samo sto mi dr nije preporucio pojas nego strogo mirovanje i takodje sam pila utrageston na svakih sest sati posto mi je grlic bio i mekan i otvoren skoro celu trudnocu.Tako da sam poslusala njegov savet i prelezala skoro pet meseci strogo.Jeste malo je tesko i dojadi morovanje al sve to prodje.Poslusaj dr i odmaraj i sve ce biti uredu.☺
Isti slucaj i kod nas! Blizanci su malo tezi pa vec dosta guraju i meni je grlic na 19mm :( preporuceno lezanje, progesteron i magnezijum. Nadam se da cu izgurati sto duze uz mirovanje 👍🏻
Ista sedmica i ista nam je dijagnoza. Meni je grlic 2,8cm a trebao bi biti 3,5cm.Doktor mi otvorio bolovanje i uz Utrogestan odmor i lezanje, bez ikakvih napora i umora. Nadam se da ce do kraja biti sve u redu.
Zdravo mamite.. Zanima me dali je jos nekoj mami mali stomak u 6mesecu,vidi se ali ne baš,a s tim i da sam mrsavica. ☺️ Prva trudnoca.
I kod mene je tako 😁 Kad me pitaju koji si mjesec i ja kazem 6.a ono svi pa gdje ti je stomak?!! 😅😅 Inace nisam mrsavica al eto.. Cini mi se da mi vise dupe raste nego stomak. 😱😁😂
i kod mn mali stomacic a 6 ti mj a potom mrsavica sam al etoo
Da kod mene se sromak nije videodo sesmog meseca, a onda je iskocio, a u devetom sam bila kao bure u prvoj trudnoci. U drugoj je stomak poceo da se vidi vec u petom mesecu. Inace sam mrsava ceo zivot.
Cao Ivana I ja mogu reci da mi je mali a 23+1 sam Ali na ultrazvuku je sve Okej :)
Pozdrav drage mame :-) Bila sam pre 4 dana na 4D ultrazvuku, privatno, tada je trudnoca bila 22+3, cekamo devojcicu tesku 590 grama. ;-) Dr kaze da je malo naprednija ali da nema dovoljno prostora u materici, da imam kontrakcije i ponovo mi uveo utrogestan 2x 200mg koji sam inace prestala da pijem pre dva meseca na inicijativu mog doktora. Da li je neko imao slicna iskustva, tj. da li su vam vracali utrogestan u upotrebu? Inace bebica je poprilicno aktivna u vecernjim satima. :-)
Drage mame, i ja sam radila 4D u Klinici "Papić". Naplašio nas je da je beba baš mnogo nisko, da moram strogo mirovanje da imam itd. Pet dana kasnije sam bila na redovnoj kontroli u Višegradskoj kod dr Vukolića i on uopšte nije video sve tako tragično. Jeste mi rekao da je beba niže, dao Utrogestan 2x200 po prvi put od početka trudnoće, ali ništa sem toga. Grlić je super, 3,5cm, krv i urin su mi odlični. Ne treba paničiti, samo odmarajte koliko koja može i biće sve ok. "Papić" kliniku ne želim više da posetim, sve ste u pravu što se tiče kvaliteta slike i snimka, jedva se nešto razaznaje. Pozdrav za sve mame!
Sandra, vidim da imamo slicno misljenje o toj ordinaciji. Meni je rekao da mi je beba 9dana manja, da se mnogo vrti, da mi je nisko beba... ja koliko vidim on te sano zaplasi, da ne bi pitali nesto drugo. Katastrofa, a ja bila 6dana pre toga kod moje doktorke u Visegradsku i sve normalno, beba je 2dana manja, ali od pocetka trudnoce. Znaci u klibiku Papic nikad viseeeee. I meni je rekao da dodjem za mesec dana, ali nisam valjda poludela da mu placam, a on niti sta vidi da tom krsu od ultrazvuku, niti se razume.
Svetlana, ni moje iskustvo nije najbolje, Dr me naplasio, da beba nema mesta, da mi je tvrd stomak previse, da imam kontrakcije i sl. Da dodjem opet za mesec dana, moj Dr kaze da je beba super i ima mesta. Snimci su jako losi, nista se ne vidi.
Svetlana mogu ti reci da sam i ja razocarana, da, snimci su jako losi, a dr Papic me je toliko naplasio... Beba nema mesta, imam kontrakcije, a ja se super osecam. Sa mojim suprugom je pricao, ali meni nista nije rekao. Naglasio mi da dodjem opet za mesec dana, da ce tada sve da se vidi lepo. Ne vracam se tamo ;-) veceras idem kod svog doktora, na kontrolu. Pozdrav
sandra, ja sam pre 3dana radila kod Papica 4D, i razocarana sam, na disku se beba ne vidi uopste, ima nekih 10ak snimala po 5do10sekundi, ali se nista ne vidi. Nista mi doktor nije ni pokazao, kao mnogo je aktivna beba, nista potpuno se nije vudelo, ni noge ni sake,ni lice... Kakvo je tvoje iskustvo od njih?
Klinika Papic, Bulevar Oslobodjenja, blizu autokomande
sandra, gde si radila 4D?
Koliko cesto osecate bebu? Moja se primirila zadnja tri dana. Uplasila sam se.
I moja se cesto umiri, ne brigaj, nekad je nema tj nema ga po 2-3 dana. To je normalno, nekad svaki pokret ne mozes ni da osetis i ako se beba vrti. A dok si ti aktivna beba miruje kad ti mirujes krene disko. 😊
pozz za sve buduce mame. 😊
u 24 nedelji sam,i pocelo mi je se mleko pojavljivati. Dali ima neko slicno iskustvo,i dali je to ok?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »