Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
i meni je tako. :) ulazim u 17-tu nedelju za 2 dana, a stomak kao da sam se ugojila :) inace nosim decaka koji je jako aktivan :)
Isto i kod mene,ujutru kao da nisam trudna posle se vec naduje :)
i ja sam usla u 17 tu nedelju i isto nemam neki veliki stomak,samo kao da sam se malo ugojila ;)
Usla sam u 17.nedelju.
I vec dva dana mi je jedno uvo zapuseno, tacnije cujem ali mi bruji kao kad se sedi pored preglasnog zvucnika pa vece posle. Nemam prehladu osim klasicnom trudnickog curenja nosa ujutru. Sta da radim? Savet? ISkustva?
Pozdrav za buduce mame.
Cao svima, ja sam danas usla u 17. nedelju.
I prethodnih 3-4 dana imam po skoro ceo dan probadanje u donjem delu, a tek sledece nedelje idem na pregled.
Da li jos neko ima slicne tegobe?
17.ned druga trudnica,osetila sam pokrete bebe slabe ali znam da je to ona bila a ne crevca haha,jos uvek ne znam pol ali se nadam devojcicu jer vec imam jednog decaka! Nego me znam da lu neka od vas oseca unutrasnje gasove pa me od toga i zaboli stomak osecam se kao zaba naduvena!
Drage mame, da li neka od vas planira ili je vec isla u skolu za trudnice? Kako se prijavljuje za bebac skolu?
Draga Jelena, na ovom linku možete pratiti sve aktuelne događaje u Bebac školi za trudnice: http://www.bebacstartup.com/dogadjaji/ Tu se i prijavljujete.
Zdravo mame, meni je ovo prva trudnoca, 17nedelja. Nisam jos radila dabl test, trebala bi za nekih 10dana ginekologu. Pa me strah da li sam zakasnila? Hvala
Zakasnila si! Nema sta da te bude strah to je test statistike koji nije puno merodavan,samo eto lepo je iskustvo na uz vidis svoju bebu lepo jer su vecinom super aparati za ekspertne! Mislim da od 16.ned imas tiple test ali ako tvoj gin smatra da ne moras da radis opusti se i uzivaj nisi ni prva ni poslednja koja je propustila'!
zdravo mame. :) ja sam usla isto u 17tu nedelju. ovo mi je prva trudnoca. termin mi je 28 jul :) nisam jos osetila pokrete bebe ali nekad mi se desi kad lezim i mirujem da osetim nesto kao da sam gladna. :) doktorka mi je tek zakazala ultrazvuk 3eg marta. mnogo sam nestrpljiva. jos ne znam pol. :) koliko puta se inace ide na ultrazvuk ja sam za sad isla 3 puta samo. zanima me da li je neka mama vadila krv za antitela? ja sam negativna krvna grupa pa sam ove nedelje isla to da zavrsim. kakva su vam iskustva sto se tice toga? je l imate neke savete vezano za to? da li je to opasno po bebu? pozdrav :*
Ćao Mia. Ja sam sad u petak isla na ultrazvuk. To mi je 4ti. Ušla sam u 19tu nedelju. Saznali smo pol. Dečak je. :) Mnogo je nemiran, i sve je u redu. Dala mi je uput za ekspertni idem krajem meseca. Tad cu biti 22ga nedelja. Što se tiče krvne grupe svakako ćeš morati da radiš u 9om zato što moraju da znaju tvoju krvnu grupu. Ja sam uradila anti tela i sve je u redu, nema ih. Ali idem na jos dve provere u 28oj i 36oj nedelji. Za sad je sve super, ja sam super i nadam se da ce tako biti do kraja. :) pozz
Danijela ja sam sad usla u 17.ned.
I do sada sam bila na 1 UZ samo, onom u 12.nedelji i sledeci imam tamo oko 20.nedelje. Dr mi je rekla da su 3 UZ optimalan broj, ja npr nsm isla na onaj za utvrdjivanje trudnoce vec mi je prvi bio taj u 12. Javi mi da li ce se videti pos bebice, i mi cekamo krajem marta da vidimo sta cemo imati.
Ja npr ni ne znam krvnu grupu,dr mi je rekla da za prvu trudnocu koja je i mebi kao i tevi nema veze to. Antitela organizam moze da ti stvara tek u drugoj. Tj na samom porodjaju moze doci do kontakta krvi bebe i mame i ako se be poklapaju vazno je primiti rogam bas zbog druge trudnoce. Uzivaj! Pozdrav.
17. nedjelja mi je trudnoće, još uvijek nisam osjetila da se beba kreće,na što mi je gin. rekla da sam trebala osjetiti,jučer sam osjetila jak bol pri dnu stomaka što me jako zabrinulo,danas su tu samo blagi bolovi. Zanima me da li se i vama isto dešava 😔
Trudna sam 17 sedmica i ovo mi je prva trudnoća. Zanima me kakvo iskustvo imate sa bakterijama u mokraci? Vec treći put radim nalaz, ali svaki put isto. Pila sam zinnat tablete i nisu mi pomogle, kao ni caj od brusnice... Zabrinuta sam i bojim se. :(
I meni su se pojavile bakterije, pijem puno prolom vode i Josif Pancic caj za trudnice, mogu ti reci da je meni pomogao.
Nemoj da brines, i ja sam u prvoj trudnoci imala bakteriju u mokraci, tacnije eserihiju. Eserihija se inace tesko lijeci ali ja sam bila bas uporna, pila sto vise caja od brusnice, vode.. Bitno je da sto vise mokris, ustaj cak i nocu makar po dva puta, da ne bi dala priliku bakterijama da se mnoze. Srecno!
vec mes.dana me boli desni jajnik.Koji je uzrok?
ako je bio policostican moze boljeti. i ja isti problen imam al samo je lijevi u pitanju.

Ja sam u 17.nedjelji takodje zanima me jel normalno da mi se stomak ovoliko peruta...mazem nakon tusiranja ali to budu sve ljuspice kasnije kao kad izgorimo na Suncu pa
se guli koza...samo sto su ovdje ljuspice same?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »