Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2868
Ostavite komentar
Kako je beba???? 💋
Kako je mala bebica?
Kako je mala palcica?
zdravo drage moje. moja curica i ja smo usle u 30-u nedelju,sve je u redu ali je bebi levi bubreg veci nego desni. doktor nas uputio na konsultaciju kod decjeg urologa a on misli da ce to da se sredi kad se beba rodi i kad bude aktivno urinirala. da li je neko imao slicnih iskustava??
Imam problem, 30-ta nedelja sam a otvorena sam jedan prst, beba je dosta nisko i zauzela je takav položaj da ne može da se okrene glavicom na dole, da li od vas neka zna kada se beba najkasnije može okrenuti?
Marina, prosle nedelje sam na psihofizickoj pripremi cula od zene kojoj se beba okrenula u 38. nedelji. Rekla joj neka baba u komsiluku da puza na sve 4 kao beba. Ona kao 'ajde ne moze da skodi. I tako jedno nedelju dana radila i stvarno se beba okrenula.
Moze i pred kraj kod nekih zena. Od moje snajke pa njenoj majci se okrenula pred porodjaj koji dan cak! Tako da ne gubite nadu 😍
i mi smo 30ta nedelja okrenuti smo karlicno...dr kaze da ima jos vremena da se okrene mada cisto sumnjam...ja svakodnevno radim vezbice kleknem pored kreveta laktovima se naslonim na krevet da stomak bude u vazduhu tako se bebi daje prostor u stomaku a negde sam procitala da bebice taj polozaj jako iritira i onda dodje do okretaja..nista ne gubis da pokusas pa mozda nam se okrene....pozz 😉😉😉
Zdravo drage mame. Ja sam u 29+6 nedelji, bila sam juce na kontroli i rekla mi je doktorica da je velika beba i po svim proracunima da odgovara 30+6 nedelji. Teska je 1684g, nosim nisko i druga mi je trudnoca. Da li je neka mama bila u slicnoj situaciji? Hvala. 😚❤
Ista situacija. 29+2 sam a ima 1720g :)
I moj bebac je napredniji za nedelju dana. tako je od pocetka. Doktor kaze da je to u redu, jednostavno niko ne moze tacno da odredi trenutak zaceca a i svaka beba se razvija svojim tempom. Ne treba to da te brine. Malo vise odmaraj i uzivaj u trudnoci.
Meni se desava jos odavno da mi trni levi kuk kad legnem na desnu stranu.. par minuta bude i prodje.. inace mi je beba nisko..
Imam problem. Bole me zglobovi, da li neka od vas ima taj problem?
mene ponekad zabole ili fali vitamina ili se sve siri za bebicu
Rodila sam dvoje Djece ovi je trece,sve vise sam umorna iscrpljena doktor mi je rekao da imam kontrakcije maternice sto naravno me boli ispod stomaka i takodze da nosim nisko....
meni je prvi put i isto me boli dtomak od kontrakcija sedenje mi uopste ne odg
u 30 sam nedelji, imam probleme sa kiselinom, ne smiruje se dok ne povratim. Da li jos neko ima tih tegoba? I u prvom tromestru mi je bilo isto, povracala sam po 3 puta dnevno nisam imala zelju nista u usta da stavim, u drugom trimestru se smirilo da bi sada ponovo pocelo, do duse ne bas tako intenzivno kao u prvom. Dr mi je dala neke lekove protiv kiseline jos tada u prvom trimestru ali na zalost nema da se kupe :( i jedem bademe, jabuke..ali dzabe. Sada me brine, jer mi se ponovo vratila pre nekih 10tak dana a na kontrolu sam sl sedmice tek.. nekako me strah kada povracem, tj da se naprezem... 😨
U Austriji kupujem tablete od korena djumbira koje momentalno zaustavljaju muku i gorušicu. Probaj da skuvas malo djumbira u vodi, ja stavim cimet i med i mrvicu mleka da ublaži ljutinu. Sigurno će ti pomoći. Srećno!
Imam gorusice od početka trudnoće pa do ove 30te nedelje kada je još jača zbog veličine bebe. Do sada sam nekako trpela,izbegavala sam lekove pokusavala da korigujem ishranu,jela bademe i ništa nije pomagalo a onda mi je doktorka rekla da uzmem Rupurut medjutim ni on mi nije pomagao pa su mi u apoteci dali Reduflux. To je gel u kesici i čim ga progutam gorusica nestaje,znači deluje trenutno. Na kutiji piše da je bezbedno za primenu u trudnoći a vi se raspitajte kod vaših lekara ili farmaceuta za taj lek i proverite sastojke da nemate neku preosetljivost. Meni taj lek stvarno pomaže.
Probaj orahe da jedes,pomazu sigurno👍
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »