Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
Draga Kika,tako je i meni,uvek mi kaze da je za nedelju beba mladja,cak je i laksa za 1oo gr nego sto bi kao trebala.ja sam pitala jel to ok,kaze jeste jer se ne zna tacan datum zaceca:)a za termin koji bi trebao biti 16 aprila pomerio za nedelju dana 21 april...tako da je sve kako kome:)
bez brige ! u 23nedelji su mi rekli da beba odgovara velicini za 19tu nedelju,sad u 26oj sam uradila kolor dopler i sve je ok ;) to je zato sto se svaka beba individualno razvija...a mozda i nisi ta nedelja trudnoce,meni sad racunaju po njihovom da sam 28,ali sam 26 jer znam datum kad sam ostala trudna ;)
Treba da radim test opterecenja sa 100g glukoze. Sa prvim detetom sam radila sa 50g glukoze? Koja je razlika i zasto sad sa toliko?
cao svima,27 sam nedelja ...imam vec jednu devojcicu 18 meseci...ova trudnoca mi je dosta teza,ali sam i dosta aktivna...osecam stalno pritisak i od samog pocetka kontrakcije...kad odem kod dr da mi da uzimam vaginalno 3x200mg utrogestan...ali kad ga koristim dosta sam malaksala i pada mi pritisak...zadnji put nije ni odradila pregled rekla da ga stavljam...grlic mi je cvrst i zadnji put bio 45mmpre 3-4 nedelje(bila sam kod drugog dr na uz) Da li je normalna tolika kolicina utrogestana ?hvala i pozdrav
Cao Jelena, ja isto koristim utrogestan od 200,3 puta dnevno i to cu morati do kraja s tim sto ga ja pijem, ne bi trebalo da ti skodi ako stavljas vaginalno, obicno smeta kad se pije, ali u svakom slucaju normalna je kolicina ne mize da skodi
Da.Ako je doktor tako odredio.
Ja znam neke koji su uzimali još jaču dozu plus progesteron injekciju...

Mene ubija depresija...čak sam i stručnu pomoć potražila,ali dva meseca kao da sam u vakumi!!! Pored toga slabu podršku u svemu imam od najbližih , osecaj da me niko ne razume, a pored svega bojim se da će sve ovo prerasti u post porodjajnu depresiji i da neću biti u stanju da se staram ni o bebi ni o svojoj prvoj devojčici ...zar sam jedina??
Ja osecam stalne pokrete bebe, poceli su da mi se pojavljuju grcevi u stopalima. Krsta ne bole, a ugojila sam se 8 kg
Истина, мене све боли, укочена сам у крстима, једва се крећем, ноге ме страшно боле, имам вртоглавице и несвестице и тешко дишем.
Ćao mamice...
Ja sam 22+6 htjela sam pitati vas što se malo više jel opasno piše mi u izvještaju posteljica na prednjoj strani II stepen zrelosti? Dr je rekao da je sve ok,ali ja cackala po internetu i bas me brine taj II stepen.Molim odgovore 😕
Da li je istina da beba nema mesta u stomaku? ugojila sam se 10 kila,i kao beba zato drzi ruke na licu i nema mesta da se okrece
moja beba je na 4d ultrazvuku drzala ruke na licu pa mi nista nisu rekli evo upravo mrda kao blesav a ugojila sam se 2kg stomaka nigde ponekad se
pitam gde li stane
Zdravo trudnice, imam jedno pitanje 27 sam nedelja trudnoce nosim decaka, htela bih da vas pitam da li je neka od vas imala problem sa povisenim leukocitima i da li je to opasno inace mi je prva trudnoca pa ne znam, doktorka mi je danas dala da radim CRP jer nemam nikakve infekcije u urinu i rekla mi je da ako me nesto zaboli da joj se odmah javim inace mi je rekla da za dve nedelje ponovim analizu krvi.
Poviseni leukociti u trudnoci su sasvim normalna stvar. Nista ne brini.
Ja sam analize radila u 12-oj nedelji -tu su bili uvecani. Sad sam radila u 25-oj nedelji-isto su uvecani. Redovno idem kod doktorke i sve analize joj odmah nosim na pregled i nista mi nije rekla za to. Tako da ne brini nisga. :-)
Meni se desilo nakon poroda sa drugom bebom da su mi leukociti u urinu bili jako poviseni sto ukazuje na infekciju a nisam imala bakterija.privatno sam gin sve briseve uradila i pokazalo se da sam cista bez ijedne bakterije.a ustvari je bilo na kraju utvrdjeno da su mi 8mi i 9ti mesec krenuli kamenje iz bubrega izgrebali urinarni trakt i naneli infekciju od tog krvarenja neznatnog u urin.treci mesec id poroda ja dojim bebu a ono komplikacije bol jak u stomaku cupanje i temperatura visoka.morala sam nekoluko kutijq antibiotikq da popijem i naravno prekinem dodenje.kasnije saznam da je to u trudnoci cest slucaj da krene kamenje iz bubrega.proveri sve eto i to.....mada ne zelim ti naravno.to bi ti nqjmanje trebalo sada jer ne smemo lekove da pijemo.a inace kolegenice smo sada i ja sam 27ma nedelja.al cekam trecu bebu:))))....u svakom sluvaju kao i sebi sto zelim zelim i tebi puno srece na porodu.zivu i zdravu bebicu:))))
Ista situacija i kod mene. Ako su svi rezultati ok nema razloga za brigu, svaki organizam razlicito odreaguje na trudnocu i na bebicu. Slusaj savete lekara i redovno kontrolisi Le tj krvnu sliku. Savet: prekontrolisi zube i mladeze jer nekada upalni procesi na ovim mestima nisu ocigledni a mogu da povecaju Le. Pozdrav!
Zdravo drage mame...
U prvoj trudnoci nisam imala nikakve tegobe koje su uobicajne za trudnocu,rodila sam decaka koji sada ima 5 pune god.Ali sada druga trudnoca mi je veoma mucna,imam grceve u listovima tokom noci,inace sam u 27 nedelji trudnoce nosim devojcicu,imam i gorusicu.Imunitet mi je veoma slab ,vec drugi put sam prehladjena.Ne pijem nista od lekova,ali ova druga prehlada mi je jaca nego prva ,nos mi je zatvoren u utorak idem kod ginekologa da me pregleda,i recicu mu za prehladu koja se poinovila jer je gora nego prva pluca me probadaju,izgleda da imam blagu upalu.
Zdravo. Trebam pomoc, 27 sam ned i imam strasan problem sa gorusicom, treba mi neki prirodan lijek ako ko zna da mi pomogne. Hvala :)
i mene je mucila ali onda sam pocela da pijem casu mleka ujutru i uvece i gorusice vise nema 😄
Draga ako hoces narodni lek to je sigurno ovaj...ja sam mucila muke sa gorusicom dve trudnoce,i evo u ovoj mi opet pocela.jedna stara zena mi je rekla da probam svezu sargarepu da pojedem,i veruj mi da mi je pomagalo.cak mi je tanjir stajao uvek pored kreveta sa spremnom mrkvom ako bi me gorusica mucila po noci pa sam je grickala...:)probaj.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »