Komentari za tekst "Kako da vratite PDV na bebi opremu?"

Komentara
1569
Ostavite komentar
Kolica se priznaju, ljuljaška ne. Nema veze da li na računu ima više stavki.
Meni su danas u Kg rekli da ne mogu januarski racuni nego da ih cuvamo za sledeci put.
Ja juce u Kg predala,nije bilo guzve.Videcemo kad ce da uplate i dal ce uopste da uplate.
da je moguce
da podnesem zahtev za pdv u ovom rokui za racune za julski rok 2016 tad sam zakasnila da ih predam
Dali se priznaju racuni preko internet kupovine? I ako se ne priznaju zasto? Citala sam po forumima da ih ne priznaju u svim gradovima.. To su registrovane prodavnice decije opreme! Ne razumem!
Suprug je stalno na poslu ,ja sama cuvam bebu,prva mi je beba.
Nismo toliko u mogucnosti da svalodnevno idemo u kupovinu i tako sam ja kupovala preko neta! Sada izgleda propasce mi 12000din povrata PDVa! Ako je neko imao ovakav problem kako ga je resio!? molim vas za savet.
Recite mi na koji broj ste ih kontaktirali? Ja sam nasla samo e-mail. Nema jos odgovora. Hvala!
Vi sigurno radite u Aksi" kada ste tako sigurni. Ljudi ne priznaju takve racune u nekim gradovima ni sa xodatnim papirima od prodavnice. Zato kada mi nesto treba iz Akse odem do njihove radnje ,kupim i uzmem fiskalni
Nece Vam propasti. Ako imate racun, sa izrazenim porezom, kopirajte ga slobodno. Ja sam tako kupila sediste i priznali su mi.
Ne mogu vam izaći u susret izdavanjem fiskalnih računa jer su zakonom oslobođeni istih,ali su njihovi racuni 100% priznati uz još jedan papir "Konto kupca", koji ne mogu izdati odmah po obavljenoj kupovini jer je potrebno nekoliko dana da im novac legne na račun kako bi mogli da proknjize fakturu. Zato praktikuju da šalju kada se predaje za pdv. Ja sam ih juče zvala i jutros mi je kurir doneo na adresu i ovo nije prvi put. Niko vam ne može reci da ne vaze jer na sajtu poreske uprave piše,mislim da je stav broj 7 (nisam sigurna) da ih priznaju uz taj papir
Priznaju račune, ali uz te račune morate poslati dokument koji se zove konto kupca i predstavlja dokaz da ste vi taj račun platili, zato što račun internet prodavnice nije isti kao fiskalni. Sve to zaposleni u internet prodavnici znaju, potrebno je da ih pozovete, ostavite podatke i oni će vam poslati taj papir kurirskom sluzbom. O njihovom trošku i stiže na adresu za dan,dva, ili preko maila što je brza varijanta,ali štampanje mora biti u boji zbog pečata. Ne može vam niko reci da bacite te račune zato što je zakonom uređeno da ih prihvataju i na njivoj internet stranici zvanično piše da ih prihvataju uz taj dodatni papir.
Meni su danas rekli u poreskoj da ne priznaju racune internet prodavnica! Da mogu da ih bacim..nista mi nije jasno. A tek ne razumem radnje koje nezele da izadju u susret svojim kupcima! Mislim na "Aksa" int. prodavnicu!
I mi smo imali isti problem... uzeli smo kolica preko interneta i poslala sam im mejl firmi i objasnila da smo dobili samo predracun i da mi to ne prihvataju,da mi treba fiskalni racun, i odgovorili su mi da internet prodaja nije vezana za fiskalne kase ali da ce mi poslati dokumentaciju za povracaj pdv-a... Tako da sad samo cekam da mi posalju...
Zanima me dali priznaju racune kupovinom preko neta u gradu Leskovcu?Ibkakva iskustva imaju roditelji sa ovim racunima koji su vec predavali za povrat PDVa?


PozZ
U Leskovcu su meni priznali sve racune t.j. i racune preko net.prodavnica.
Pozdrav
A sta sa decom koja su rodjena u 2016. godini i gde je roditeljski dodatak vec obracunat? Hoce li se tu za drugu godinu detetovog zivota obracunati povecanje roditeljskog dodatka, ili cemo biti zakinuti? U pitanju je trece dete rodjeno u martu 2016.
U Poreskoj kazu da se refundacija vrši za period do 31.12.2016. dok je ovde u tekstu navedeno do 31.01.2017. Da li neko zna nešto o tome?
A meni su npr. rekli da sakupim sve racune, sve do 15.02. sve dok ne predam, ali sam ja do 31.01. Pa kako bude. Svima razlicito primaju. Ja sam poslala pa sta prihvate. Kad ocigledno ne znaju ni oni.
Postovana MIljana, meni je receno u Poreskoj, kao i tebi, da vazi samo do 31.12.2016. Januarski racuni ne podlezu povracaju pdv-a.
Podneli u julu, isplaceno za nekih mesec, mesec i po dana
Drage moje, ja sam sam bila u Poreskoj pre neki dan da prikupim sve informacije. Od danas se predaju računi i kako mi ona zena tamo rece, to bi trebalo da bude to sto se tice pdv-a za bebe uopste. Napomenula je da se čeka jos neka odluka, pa ce se mozda ta praksa nastaviti, ali za sada od danas, pa do polovine februara je definitivno poslednji put da se predaju racuni. To vam sa sigurnoscu mogu reci, a sta ce biti na dalje, pa pitanje je. Sto se perioda tice, navodi se isključivo od 1.6.2016. do 31.12.2016. obavezno, ne drugacije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »