Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Ne bi smela da drzis dijetu dok dojis. To je i meni rekao nutricionista kada sam ostala trudna. Mozda se bebac zato i budi nocu. Kad prestanes a dojis ako si iz Bgd-a Pasterova 2 Medicinski fakultet, Institut za higijenu. Ja sam za 4mes skinula 23kg i ostala trudna a godinama nisam mogla da smrsam. I nisam bila gladna. Ne opterecuj se zbog kilaze. Pozdrav
E cao mame! Moj bebac ima 6 i po mjeseci i ima 8kg 500g i uglavnom je dobra beba slusa voli da ga seka zabavlja u da sjedi i igra se sa svojim zvecama jos uvijek ne umije sam da sjedi moram da ga zaogradim jastucima. Noc uglavnom prespava osim dok je prvi zub nico pa je se budii i sad opet krenuo drugi.i vec 3 dana lose spava i ima problem sa stolicom pa sta mi preporucujete da mu dam da olksam jede i sljivu al i dalje ga muci?
Beba sa 5 meseci moze da se stavlja u polu sedeci polozaj, onda ona sama ojacava i podize se da sedne! moja beba ima 6 meseci i 3 nedelje i sedi sama vec 2 nedelje , a sad pokusava da puzi i da ustane!
Moj beba ne sedi samstalno. Ja je ne stavljam u sedeci polozaj niti imam nameru, eventualno ako je drzim u krilu pa se ona podize, tad joj dozvolim minut-dva. Mislim da je preporuku da se deca ne stavljaju da sede ako im kicmeni i trbusni misici nisu ojacali a to uspevaju da postignu samo ako puze. Moja beba zato puzi od pet ipo meseci i neka je, neka sama iz puzeceg polozaja nauci da sedne. Nemojte shvatati sve za ozbijno sto pise u ovim clancima, ima gluposti. I tako uporedjujemo bebe, zagledamo ih, tpipujemo da im nesto fali jer necije dete to radi dosta pre a nase ne. I tako prodju nedelje, meseci, bebe postanu decica i odu svojim vrsnjacima a vi zalite sto niste uzivali u svakom trenutku dok je ucila da puzi, da pada, da guce, vec ste citali ove gluposti.
meni je neurolog rekla da bebe u ovom periodu jos uvek nisu spremne da sede cak ni u krilu dok se ne ojacaju trbusni misici i pokazala mi je vezbe koje da joj radim. kaze da roditelji forsiraju bebe iz neznanja i takmicenja sa drugim roditeljima i da zato 80% dece kasnije ima problem sa kicmom. uvela bih pregled neurologa kao obavezan jer stvarno prati razvoj deteta dok ne prohoda. objasnila mi je da se vezbama dete podstice i jaca za dalje faze dok ne prohoda.
Bebama uvode vec tri nemlecna obroka dnevno i opet se bude nocu,nista im nije jasno...ne mogu da verujem koliko su neke majke neupucene i opterecuju te male stomacice pa mi malo zao.I kakvo sedenje?Za mesec dana bi trebalo onda da trce za loptom?Ma idi begaj...
Moja beba samostalno sedi vec mesec dana. Ne znam kako, al sedi. Inace je druga beba. Prva je samostalno sedela sa sedam meseci.
Moja beba samostalno sedi vec mesec dana. Ne znam kako, al sedi. Inace je druga beba. Prva je samostalno sedela sa sedam meseci.
Moja beba samostalno sedi vec mesec dana. Ne znam kako, al sedi. Inace je druga beba. Prva je samostalno sedela sa sedam meseci.
Moja beba samostalno sedi vec mesec dana. Ne znam kako, al sedi. Inace je druga beba. Prva je samostalno sedela sa sedam meseci.
ni moja beba jos ne sedi kako ste vi uspeli u tom da vam beba sedi
To dolazi samo od sebe. Moja beba sedi uslonjena uz krevet ne hopa se levo desno, ali nismo ga forsirati, jednostavno to je došlo samo od sebe. Ne sekiraj se biće onda kad bude spremna beba.
Moja beba jos uvek ne sedi. Kad je uspravim da sedi, ona se spusti i okrece na stomak. Po ceo dan je na stomaku. Bliza je da propuzi nego da sedi. Ne znam kako da ubrzam to sedenje
Moje bebe imaju 6.5. Sede, puze, jedna je pokusala sama da ustane. Imaju po 6 zuba. Krkaju pasulj. i Yovu mamu i tatu. :DDDDDDD
Kakvi keksici,krekeri u 6.5 mesecu,i sedenje u 4-om,mora da ste permutovali...
Moja beba ima 6.meseci-3.nedelje,jos uvek sisa i jede iakljucivo samo kasice.
Ovo su takve gluposti. Obrstite malo patnju STA pišete. Kao prvo bebu tek sa sestrom sestrom ipo mjeseci treba početi da uvijek deseti, a ne sa 4 kako bi posjete. Molim redakciju da prema nego sto napisu nestao da prethodno provjere. Toliko od jedne iskusne majke.
Pratim Bebac od kada sam se porodila i mogu reci da bas za svaku nova nedelju, kao da pisu po mom detetu.
Poceo je da puzi, vise u rikverc nego napred pre skoro mesec dana, a pre 15 dana je poceo samostalno da sedi i sada ga nista drugo ne interesuje.
Ja ga stavim dole da puzi, a on iz tog polozaja se dize u sedeci.
Stvarno bas je i moja reakcija na ceo ovaj tekst bila " koja je ovo glupost, ko je ovo pisao" ....pedijatri kazu da bebe ne smeju da se stavljaju da sede pre petog meseca, a drugo ovakvi tekstovi su krivi za gomilu pogresnog ponasanja roditelja prema deci jer se bebe nazivaju "manipulatorima".....svasta.
Sa 6 meseci beba sedi sama, gricka keksice i krekere? O cemu bre vi lupate?
Stvarno lupetaju
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »