Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Pozdrav buduće mame!Danas sam radila nalaze urina,ali nisu najbolji.Sluznih niti dosta,dosta bakterija štapičastog oblika.Leukociti 15-16, a normalno 13,te proteini lag. opal.Postoji li prirodnji način saniranja,dok ne odem kod svog ginekologa?Trenutno je na bolovanju,a ja na iglama.Čitala sam da je čaj od brusnice preporučljiv.Još nešto?
Meni na pocetku trudnoce rezultati urina nisu bili najbolji, ali je urinokultura bila ok, bila sam prehladjena i to je bila posledica toga. Uradi urinokulturu, ja sam radila privatno odmah sutradan i sve je bilo ok ;)
Draga Selma, mnei urin isto nije bio čist, ali ono što je ipak važnije je da ti urinokultura bude sterilna. Nije nemoguće da u trudnoći budu povišene vrednosti i leukocita, sedimentacija takodje, kao i eventualne bakterije i pesak u urinu.
Moja doktorka je meni sa savetovala da pijem mešavinu biljnog čaja "JosifPančic" br. 85 odnostno čaj sa urinarne infekcije za bebe i trudnice. Jutros sam dala urin, pa ću videti.
Svakako, nemoj nista uzimati bez saveta svog lekara,
Pozdrav!!
Meni je moj doktor rekao da pijem 1,5-2 l brusnice, umesto vode. Ja sam kupovala onu susenu brusnicu u rifuzi pa sam i nju kuvala.. i dao mi je utisept kapsule, one su na biljnoj bazi, a bilo je prerano da mi ukljuci antibiotik. Pre par dana mi je ukljucio i antibiotike i da mi je neka vaginalete.. i meni su nalazi bili haos.. ery *50++ a normalno do 5, bakterije masa..
danas sam na ultrazvuku za dabl saznala da sam 12w5d. radila sam ga na institutu za md i mogu reci da su lekari divni i sve ti lepo pokazu. videla sam nosnu kost, srce, ruke, noge i prstice. merili su mi i vratni nabor i sve je kako treba, a bas sam bila u panici od tog uz. jos samo da stignu rezultati krvi.😊
hm ja treba tamo da radim dabl,jel se isti dan sve radi?I koji uv rade?
Pozdrav, ove nedelje treba da radim EUZV, jako sam ne strpljiva jedva cekam, a sa druge strane i malo uplasena, nadam se da ce sve biti uredu. Do sada je sve odlicno, osim sto bih stalno mogla da spavam druge simptome uopste nemam. Pijem samo folnu kiselinu. Sto se tice skolica za buduce mame, kakva su vam iskustva, kada bi trebalo da se prijavim, da li je jos rano?
Ja sam od prvog dana trudnoce bila toliko pospana da je to bilo strasno. Do pre nedelju dana sam uzimala samo folnu kiselinu, jer mi je doktor rekao da i nema potrebe za vitaminima, ali sam ja pre nedelju dana na svoju ruku pocela da uzimam vitamine,preporodila sam se, sad imam snage za sve i nisam sanjiva. Jeste uticaj hormona kriv za tu pospanost i lenjost, ali ja mislim i da je bebica za sebe uzimala vitamine i sve ostalo, pa sam bila iscrpljena... Vitamini ne mogu da stete sigurno i ja sam resila da ih uzimam do kraja trudnoce i posle ako budem dojila... jesu malo skupi, ali sto kaze moj suprug "ne pusis, ne pijes kafu, ne trosis puno na sminku, uzmi vitamine", tako da sam ja resila da ih pijem...
Zdravo svima,ja sam usla pre dva dana u 13.nedelju. Inace je prva trudnoca. Mucnine su i dalje prisutne kao i bolovi u donjem delu stomaka,receno mi je da je to normalno. Zanima me koliko je pouzdan Dabl test,jer mi lekar juce na UZ rekao da nemam potrebe za tim? Ako moze neki savet,hvala vam :)
To je nesto sto mora da se odradi. Ne znam kako tvoj dr ima takvo misljenje.
Cao, ja sam 12+6 i danas sam radila dabl testiranje. Da li je obavezno ne znam, al' znam da sam od ljekara dobila uput. Nista ne boli, sve se moze zavrsiti sa jednom eprueticom krvi. Posavjetuj se sa svojim ginekologom.
Pozdrav svim buducim mamama, ja sam danas usla u 13.nedelju, osecam se odlično, ugojila sam se mozda kilogram, dva. Interesuje me iskustvo drugih trudnica, kada se najranije moze saznati pol bebe?
od 12.vec moze, pocinju da im se formiraju genitalije. al pitanje je da l ce beba da stane tako da mpze da se vidi, da l je ginekolog dovoljno iskusan pa da prepozna itd... do 20.nedelje se obicno sazna...
pozz Nikolina,ja mislim da pol bebe moze da se odredi vec od 13-14 nedelje,mada lekari u tom periodu izbegavaju da kazu jer "kao" nisu jos sigurni.
Zdravo svima,ja sam usla u 12 nedelju trudnoce, radjeno mi vto posle nove god.idem na expertni (jesva cekamo). Stomak mi se primecujw,a i bome sam za veci broj pantalona narasla. Inace su blizanci. Navece pred spavanje vesto se pipkam,osecam jedni bebu kako pulsira srce,dok drugu jos nisam napipala. Ne osecam pokrete jos ,utesno mi je pod rukom osetiti blago pulsiranje. Apetit mi se vratio,inace ovo je prva trudnoca pa sam kao mali majmun,sva u cudima. Bas uzivam.

Svetlana, ja sam u 13-oj nedelji i nosim blizance. Dabl test smo radili juce ( bila sam 12+1 dan), ali ce mi rezultati biti gotovi tek posle NG.... ono sto su videli na UZ trebalo bi da bude sve uredu😐
Veliki pozdrav za sve buduce mame!
Ja sam imala zakazano u utorak,tada sam bila 12+0 ali mi je doktorka rekla da je trebalo da mi zakazu kasnije jer su bebe manje i odgovaraju 10+6 i 10+5. Kaze da sve lepo izgleda ali su malene da bi mogla da im premeri nuhalne nabore pa da dodjem za dve nedelje da jos malo porastu.
Ima li neka buduca mama blizanaca? Zanima me u kojoj ste nedelji radile dabl test?
Isto u 12, ja sam bila 11+6, a bebe 11+3 i 11+4... sve nam sjajno :)
Ja sam radila dabl test sa blizancima u 11+3, što je bilo prošle nedelje.
Rezultat sam dobila sutradan i u niskom smo riziku (inače imam 36 godina).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »