Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Imala sam isti problem. Svako jutro cim progledam prije svega pojedem dva kivija. I vjeruj mi redovno ces kakiti i imat ces savrsenu stolicu.
Meni nije jasno kako se racunaju meseci trudnoce. Po ultrazvuku sam 17. nedelja a po zaostatku menstruacije sam 16. nedelja, tremin je 19.7. Moze li neko da mi objasni, hvala puno
Trudna si 4 meseca i 8 dana. Dakle, od 19. 10. (Zm+7) brojis mesece do 19.7. kad je termin. Zadnja menstruacija+7 dana-3meseca. Ti si dala termin pa zm racunamo 19.7-7 dana, sto je 12.10.2016. Jel tako? Znaci, trudnoca ti se racuna od 12.10.2016.+7 dana, dakle od19.10.2016. i od tad brojis mesece i dane.
Po zadnjoj menstruaciji se racuna termin porodjaja: datum+7dana-3meseca. Ako ti je termin 19.7. zadnja menz je 12.10. 2016. pa si danas tridna 3 meseca i 7-8 dana.
ako ti sta znaci, zadnji put sam dobila 15.10 a proslo mi 21.10 a dr mi je rekao da mi je termin 22.7 😃
A nedelje se racunaju npr. 16+3 dana, to je 17. nedelja, 5nedelja + 2 dana je 6 nedelja..racuna se od prvog dana - prva nedelja. To zbunjuje vecinu...
Tacnije ultrazvuk racuna od poslednje mentstruacije. Oni ukucaju na pregledu datum poslednje menstruacije..mozda si mislila od zaceca, a to ne mozemo da znamo tacno. Zato se racuna po uz, tj. po datumu poslednje menstruacije.
Po ultrazvuku se racuna...
cao mamice, ja sam 16 nedelja dali smem piti folnu?
Folna kiselina moze da se pije u toku cele trudnoce. Radi se o tome da je u prvia 3 meseca ona utice na razvitak bebe direktno, a posle 3.meseca moze da pomaze samo maminom organizmu. Stetna nije, ali svakako pitajte dr-a. Ja sam kasno pocela da je pijem i ispila ni celu kutiju i prestala. Nema greske preterane, pile ili ne.
Do 12. nedelje se pije folna posle se prelazi na jace vitamine kao npr. Elevit, Fembrion itd.
Pozdrav trudnice i mamice ... ovako , juce sam ispila Duphaston tablete i folnu kiselinu jer doktor mi je prekinuo ali mi nije dao nikakve druge tablete samo je rekao da jedem sto vise voca i povrca da mi ne daje bezze hemiju i tablete sa vitaminima.Zanima me da li ima jos ovakvih "slucajeva" i da li stvarno nema potrebe za drugim tabletama. danas sam usla u 16.nedjelju trudnoce. Unaprijed hvala na odgovorima :)
Mozda je tvoj dr u pravu,meni su dali Premama duo-vitamini plus omega 3
Ja sam od pocetka 4.meseca krenula da pijem femibion 2
pozdrav svim mamama 😊
Ja sam u 16.nedjelji trudnoce i stomak mi se maloo sasvim naduvao kao kad se bolje najedem. inace prva mi je trudnoca. Nista me ne boli mucnine su prestale ali su me iscrpile povracala sam nekoliko puta na dan i smrsala vise od 5 kg. Do sad nisam radila nikakve testove a citala sam mnogo o njima. Jednostavno doktor mi nije preporucio jer je sve uredu do sad. Pijem mg i prenatal tablete. Prestala sam u 12.nedjelji piti folnu(tako mi je doktor rekao). jedva cekam sljedeci pregled da vidim kog je pola beba😁😁
cao svima,16 sam nedjelja,posao mi je sjedeci ,i danas me nakon 8h sjedenja u uredu jako boli stomak,jako.je tvrd i bolan,bojim se da nisu
kontrakcije,uplasena sam i molim za savjet
Cao draga, moj posao je takodje sedeći, ali recimo ja se trudim da ustanem kad god mogu. kazu da je konstanto sedenje stetno isto toliko koliko i setanje. tako da ako nisi jos uvek prestala sa radom, potrudi se da sto pre odes na bolovanje. :)
Cao svima, doktorka mi je rekla da mi je posteljica nisko postavljena i da zbog toga trebam da odlezim celu trudnoću. Da li je neka od vas imala slicAn problem?
Ja ga imam i dalje pritisak u donjem djelu stomaka konstantno mirovanje ..
Zdravo drage mame,imam jedno pitanje. Prva mi je trudnoca i svakakve price i slusam i sve,ja sam po bebcu 16ned.i ja iskreno ne primecujem stomak.? Do pre nekoliko dana sam imala male bolove u donjem delu a sada nista,kao i da nisam trudna.Malo sam uplasena jer od pocetka trudnoce nisam imala ni mucnine,i vrtoglavice apsolutno mwgsta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »