Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Menjaj doktorku ili jednostavno joj kazi da ne dobijas dovoljno informacija od nje i onda istrazujes pa netu a tamo svasta pise uglavnom manje dobro. Meni je recimo moja doktorka dostupna u bilo koje doba dana ili noci i ne znam sta bih bez nje
hvala jelena na odgovoru. ja definitivno moram ili da promenim doktorku ili da se nekako dogovorim da bude temeljnija. mnogo se lose osecam sto malo informacija dobijam o svojoj bebi. i onda zbog toga punooo istrazujem po internetu i citam raznoraznu literaturu.
Menjaj Dr.
Cao, moj ultrazvucni pregled traje pola sata, meri sve od glave do prstiju, bukvalno i dobijem izvestaj o svim merama bebe, da li je materica ok da li ima dovoljno plodove vode i naravno terapija, ostaje li ista ili se nesto menja... Bas mi je cudno da tvoj lekar to ne uradi tako... Pozz i bice sve ok 💜
Cao mame i buduce mame :) Osecam pulsiranje u donjem delu stomaka, cas na levoj pa na desnoj strani pa onda lagano probadanje na par sekundi pa opet kao pulsiranje.. i uglavnom na levoj strani.. Jel to beba, neko kaze jeste neko da je rano sta vi mislite? :)
Cao zenice, htela bi da pitam da li je neka od vas u 17 nedelji osetila bebu, ja jos nisam pa mi cudno.. i da se nadovezem uopste nemam apetit, sve na silu... neki savet ?
Ja sam u 17.nedelji i ja bas osetim bebca ♥, ne znam koliko to ima veze,ali meni je druga trudnoca...
Hej draga ne brini sto nisi osjetila pokrete..i ja sam u 17-toj nedjelji nisam osjetila..i meni je bas doktorica rekla s obzirom da je prva trudnoca tamo oko 20-te nedjelje ce se poceti osjecati blagi pokreti pa kasnije sve snaznije ako Bog da :-) joj zao mi je zbog apetita,ja zaista od prvog dana nemam nikakvih problema.Niti sam povracala niti mucnine imala,jedem sve kao i prije.
Ja jesam, ali nije isto kod svake trudnice. Meni je prva trudnoca i bas je cudan osecaj ^_^ jako sam srecna.
ni ja jos nisam osetila bebicu. ali kazu kad je prva trudnoca ocekujemo u 20 nedelji. jedva cekam da je osetim. :-) a sto se tice hrane i meni se sve gadi sem dorucka i voca. procice valjda i taj period. probaj sa hranom koja ti se bas bas jede. uzivaj u trudnoci.
cao biduce mame,evo i mene u 17 nedelji,od jutros osecam pulsiranje i bol u stomaku. da li se i vama to desava? doktorka kaze da je od rasta materice i bebe. ali meni bol ne prolazi ceo dan. :-(hvala na odgovoru unapred
Meni se desava da me boli kad spavam :( ne znam zbog cega. Inace nosim nisko.
Cao buduce mame citam vase komentare i vidim da 90%vas nisu dobile ni kg vec su smrsale pa se pitam da li je kod mene sve u redu jer sam se ugojila 6 kg.po ovim komentarima ispada da se u trudnoci mrsavi???
Ja se u prva tri meseca ugojila 8kg sada stagniram ali samo zato sto mi se vecina hrane gadi.
ja sam se ugojila 7-8 kg a sutra tek ulazim u 17.nedelju :) s tim sto sam se na pocetku bas mnogo gojila, a u poslednjih mesec dana mozda 1,5 kg :)
ja sam se ugojila 2 kg ali nisam imala mucnine ni povracanja nista apsolutno. tako da sam jela sve sto pozelim. a zene obicno u prva tri meseca smrsaju jer ne mogu zbog povracanja da jedu. samo ruckaj i uzivaj u trudnoci sve je to super. ;-)
Cao drage zenice, da li je imala neka od vas urinarne infekcije u ovom periodu? Dal je to opasno po plodu? Bas se jako brinem 😢
Ja sam imala eserihiju i pila antibiotike i sve je ok sa bebom. Nista ne brini, uzmi terapiju kako ti je doktorka prepisala i pij caj od brusnice. .Uzivaj sve je to normalno..☺
17-i sam tjedan :) nemam preveliku zelju za hranom,jedem normalno kad sam gladna.. trbuscic je poceo rast,sve teze mi se saginjat,i dosta me boli kicma.. kako da smanjim bol?
Cao,evo i nas u 17 ned. Ja ne osecam pokrete samo po neki put nes kao da promili ali osecam zatezanje na levoj strani inace i na uz beba stoji vise sa leve strane :) malo je cudno da se oseti s'obzirom da ima vise plodove vode tek u 20 ned se lepo oseti. Mene zanima jel imala neka od vas dijareju (meni traje vec 2 dana i imam mucnine) u ovoj ned uz i pregled mi je zakazan 19 novembra pa nzm da li da odem lekaru!?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »