Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Svaka beba se individualno razvija kada je u pitanju dojenje. Tu nema pravila. Ako imas dovoljno mleka i ako ti je beba mirna i lepo spava, nemas razloga da brineš. Ako si bas mnogo zabrinuta, onda je najbolje da odes u savetovalište i trazis savet. Pozdrav.
Moja curica samo siki, preko dana na dva, dva i po sata a preko noci na cetiri, pet sati. Vise i ne gledam na sat, kad je jela i kad treba opet, nego joj dajem kad god pozeli, kad se unervozi i kad pocne da cokce prstice. Ne dsjem joj vodu ni caj, samo moje mleko. Inace guce, smeje se, voli da joj pricam, da je nosam. Ali najbolje se uspava kad je spustim u krevetac i dam joj cuclu. Minut dva se buni ali odmah zaspi. Ima batu od 5 godina koji je obozava, pokazuje joj igracke a
ona sva zbunjena. Jedva cekam da prodje ova dosadna zima pa da je vidim u setnju. Inace imam 41 godinu. Super sam podnela trudnocu, nisam pila nikakve lekove, porodjaj prirodan bez epidurala. Super sam se
oporavila. Pozdrav za sve mame i
bebe.
Slično je i sa nama. Mi samo sikimo i uživamo. Volela bih da češće izlazimo ali ova zima je stvarno dugaaa. 😁
Pozdrav mame, moja beba ima 3 meseca,noc u nakon podoja oko 2 sata,budi se na svakih sat- sat i po, vrti glavom i ima gasove,napreze se kao da hoce da kaki,pa mu skupljan nogice i ljuljuskam i zaspe,za grceve pije biogaju,da li neka ima slicno iskustvo i do kada ovo traje?😁
ja sam svasta davala svojoj bebi kako bih joj pomogla u eliminisanju grčeva. Espumisan nam je samo pravio problem. Najbolje su se pokazali Biogaja (koji je probiotik) i voda sa kimom.
Dacu ti vrlo ispravan savet. BioGaju zaboravi, espumisan je ok ali ne resava i akutne probleme. Imas u apoteci Kolikind mamanatura homeopatske kapi, koje se daju bebi na pocetku po tri kapi na sat vremena. Sa prvim detetom sam imala muku, drugoj su dali Bio Gaju ali on je probiotik, ne resava probleme pa smo pili espumisan, a sa trecom cerkicom koja evo ima puna tri meseca, spavamo mirno sa Kolikindom i svakome bih preporucila. Kapi su zaista fantasticne. Probaj. Kostace te 1000 dinara, ali isplatice ti se. Spavaćete i beba i ti. Sto je najbitnije, bebica nece vise patiti. Pozdrav!!!!
Ne moraju biti grcevi u pitanju.Kroz gasove bebac izbacuje visak zraka kojeg se nagutao dok jede,drzite ga uspravno preko ramena da podrigne i eventualno bljucne visak.
Nama biogaia nije pomogla, moguće da i Vašoj bebi smeta. Probajte sa espumisanom, nas je spasio. Ima 3 meseca i nemamo grčeve odavno.
Drage mame, mi smo napunili 3 meseca a bebac vec mesec dana balavi i od pre desetak dana gricka sve sto moze da stavi u usta. Kad namazem gel za desni , ona se smiri i sve bude ok. Pre dva dana, dok sam joj mazala gel napipala sam zubic koji je malom povrsinom probio desni. Brine me sto je to cetvorka ili petica (nisam bas sigurna) a suvise je rano za njih, da li je to normalno???
Pozdrav. Moja srednja cerkica je imala dva zubica vec sa tri i po meseca, a sa navršenih cetiri meseca, cetiri zubica. Treca evo balavi od puna dva meseca, mazemo gel i uvece dozu paracetamola i ok smo. Sada imamo tri meseca, sve je isto. Nadam se da se necemo muciti dugo kao sa prvom cerkom koja je prvi zubic dobila tek sa sedam meseci. Ali evo dobili smo i stručan odgovor od Jelene🤗nije mi samo jasno kako to beba od tri meseca moze imati prljave rucice🤔🤔🤔🤔
Doktor kaze da je to najverovatnije granulom, nije bas siguran da je zub??!!
Hvala Jelena na odgovoru.
Doktor kaze da nije siguran da je zubic, vec granulom na desnima, koji kao prolazi za 2-3 meseca ?!?!?! Inace nastaje zbog infekcije desni, verovatno prljavim rukicama... :(
Nije sigurno četvorka ili petica, nego vam se čini jer zubici tako niču, to jest pomeraju se dok niču, ne idu skroz pravolinijski. Ništa ne brinite, stomatolog sam pa vam ne pričam napamet. Pozdrav za vas i bebu!
da li dajete detetu vode ? meni je pedijatar rekao da mogu i nemoram posto sisa ,pije mi plantex caj ...
moja beba je na dohrani, i obavezno joj dajem vodu, kako bismo izbegli zatvor.
ukoliko Vasa beba samo sisa, nema potrebe za vodom (tako je nama bilo receno).
Mame, da li ima neka od vas da joj bebac vrti glavom levo desno dok spava? Tacnije, krene to da radi kad treba da se probudi pa u fazi razbudjivanja... bas jako mlati i to nekad traje i 5-10min. Ne radi svaki put ali desava se. Spava na ledjima. Pokusala sam da ga stavim na stranu ali ubrzo se vrati na ledja.
Draga, i moj bebac tako, sve je to normalno, kad vidis da ce da se probudi polako mu pridji i drzi ga za rukicu da se on polako razbudi i moj delija isto tako nemirni su sad sve vise😀
Drage mame, imam jedno pitanje pa molim za savet. Bebac je juce napunio 3 meseca i dalje ga dojim. Dajemo Colif protiv grceva i wayu probiotik za brze sazrevanje dig.trakta. Vec duze vreme mi se cini da nema grceve, ali od pre 2 nedelje ima ogromne probleme sa gasovima. Napinje se po sat vremena i ponekad vristi da bi samo izbacio gasove..a taman smo mislili da smo to sve prevazisli. Stolicu je u pocetku imao nakon svakog podoja a od pre mesec dana na svakih 2-3 dana. Imate li savet kako da mu pomognem-sta da mu dajem da bude bezbolniji ovaj problem sa gasovima?
Citala sam u prethodnim komentarima da je caj od kamilice dobar, ali nisam nasla kako da ga napravim? Hvala
caj od kamilice ne valja jer unistava crevnu floru. ja mojoj bebi dajem plantax caj od komoraca i odlican je. 2meseca je imala stravicne grceve i nista nije pomagalo dok nisam pocela ovaj caj da joj dajem. imala je problem i sa gasovima, ali sve je prestalo. prvo sam joj davala svaki dan a sada svaki drugi
Isti problem. Samo sto mi i nismo imali neke grceve, nista nismo ni koristili, a evo vec nekoliko dana gasovi kao poludeli.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »