Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Mame, kako spavate?
Mene ujutru sve zivo boli. Trudim se da spavam na boku, ali kao da se nekako 'navalim' na stomak. Bojim se bebu da ne pritisnem :-(.
Ja sam Ista. Ponekad kada se probudim, kao sada pokusavam se sjetiti jesam li spavala na stomaku jer prije trudnoce mi je to bio omiljeni polozaj, I uvijek razmisljam steti li bebi, ali doktor kaze da je ona zasticena i da ne brinem. Takodjer mi je preporucio sto vise na lijevom boku da spavam. A sto se tice bolova tek su mi se pojavili prilikom ustajanja najvise stopala me bole, a u toku noci kad praznim mjehur donji dio stomaka. Valjda je sve to normalno :)
Ćao svima ,jel ima neko problem sa gestacijskim šećerom ?
Pre 7 dana sam radila nalaze krvi i urina. Doktor nije nista spomenuo. Medjutim, poslednjih dana, dok mokrim, imam jake bolove u donjem delu stomaka a i posle toga, a i mokraca mi je mutna. U ponedeljak idem doktoru. Da li postoji nesto prirodno da pijem, kako bih izbacila bakterije iz urina, ako ih ima? Pozdrav
pi caj od brusnice jako je dobar za besiku i trudnice,meni je doktorka preporucila jer sam jako cesto isla u wc preko zima kao da sam se prehladila sad mi je super.Ako imas onu radnju TSV u tvom mestu uzmi tamo caj jer je 49 dinara a ovako je 200 dinara u apoteci i ostalim radnjama :)
Uradi urinokulturu, da vidis da li tu postoji neka bakterija.
Ima caj Josif Pancic br.85.To je caj protiv bakterije za decu i trudnice.Pozdrav
Ima caj Josif Pancic br.85.To je caj protiv bakterije za decu i trudnice.Pozdrav
Može biti i pijesak u bubrezima pa zato boli. I te pretrage sam ja radila pa su mi opet preporučili da pijem što više tečnosti kako bi se to izbacilo kroz mokraću, a najbolja je brusnica.
Nemojte se zabrinjavati, sve to prođe, a nije strašno. Sretno :)
1 l dnevno čaja od brusnice. Kupite suhu brusnicu u vrećicama i od nje napravite čaj. Kasnije pojedete i te brusnice. :)) A imate i sirup uroforte od brusnice. Piše na uputstvu koliko se pije.
Za bolove u donjem dijelu stomaka, meni je doktorica rekla da su u pitanju kontrakcije pa mi je preporučila da popijem apaurin od 2mg pred spavanje ili u toku dana po potrebi.. i magnezij u granulama da uzimam radi opustanja misica.
Pozdrav svima. Ulazim u 24. nedelju blizanacke trudnoce. Pre 7 dana isla sam na ekspertni uz, sve je u najboljem redu. Medjutim, poslednja dva dana imam bolove u donjem delu stomaka, slicne menstrualnim. Da li je to normalno?
Sofija, pa mi smo tu isto.
Ja sam juce usla u 6.mesec.
Nosim decaka i devojcicu!
Neka su nam bebci zivi i zdravi!!!!
Ljudi, zene... sta je ovo kod mene, dobih u jednoj nedelji +2kg, 24nedelja. Naravno da mi je beba vazna i sve, ali ako ovako bude do kraja :(... ima li neko slicna iskustva ? Ljubim vas i zelim vam dobro raspolozenje i urednu trudnocu!
Ja sam za dve nedelje dobila 4 kg i evo vec mesec dana od tada stagniram. Stomak mi je u tom periodu kad sam dobila toliko kg naglo porastao a to je bilo izmedju 18 i 20 nedelje. Sada sam 24 nedelja i ista kilaza, ni gore ni dole. Ma sve je to individualno...
nisu tu samo tvojih 2 kg,a beba ? a materica sto se siri,a plodova voda... :-) uzivaj i jedi te zdravo sa bebom :-P
Ljudi, zene... sta je ovo kod mene, dobih u jednoj nedelji +2kg, 24nedelja. Naravno da mi je beba vazna i sve, ali ako ovako bude do kraja :(... ima li neko slicna iskustva ? Ljubim vas i zelim vam dobro raspolozenje i urednu trudnocu!
Mene kad zaboli ispod rebra popijem magnezijum u sumecim tablet i odmah mi bude lakse
Cao mame i buduce mame :) Imam jedno pitanje- da li se stavlja kateter na porodjaju? Zanimaju me vasa iskustva, ako da kakav je osecaj jer sam ja strasni panicar, beba je karlicno okrenuta pa se plasim carskog reza. Veliki pozdrav :)
Jelena, nemas cega da se plasis. Kateter se stavlja, ali nista ne boli, a i vrlo brzo ga skidaju (dan, dva). A i carski rez sam po sebi nije strasan, brzo ces i ustati, prosetati, uzeti bebu u ruke i veruj mi da ti nista drugo nece biti bitno. Opusti se i uzivaj, bice sve u redu, videces. Ovo ti govorim iz iskustva, vec sam prosla jedan carski rez, a ocekuje me jos jedan za par meseci, tako da, veruj mi nije nista strasno.. :) Veliki pozdrav
Hvala ti Jovana na odgovoru :) Ja cula da ga stavljaju pre ali sto se mora, mora se mada imamo fore jos 3 meseca da se okrenemo :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »