Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Ako ti dr kaze da je sve ok,ne brini. u prvoj trudnoci,posebno ako si mrsavija, ili ako ti je takav organizam,skoro se i ne vidi stomak. ali polako, videce se ☺ Sta bih ja dala da mi je kao da nisam trudna, imam uzasne mucnine i glavobolje, povracam. jos nije prestalo. Tako da-uzivaj i opusti se!
Bez brige,meni je stomak u prvoj trudnoci bio vidljiv tek u 6.mesecu,a sada u drugoj trudnoci neopisivo veliki za 16.nedelju. Sve je individualno.
Zdravooo. Evo da i ja podelim svoje iskustvo
:) treca trudnoca, termin 13.07,stomak se vidi kao kad sam u prvoj bila 20.nedelja :) u prvoj trudnoći kasnije pocinje da se poznaje stomac, sto vise trudnoca ranije se primeti! do pre par dana sam imala nenormalne mucnine, cak sam i smrsala 3kg od pocetka trudnoce. Evo Latinka i tebi da kazem, u prvoj trudnoći sam radila dabl test koji je bio ocajan pa sam radila i amniocintezu u Nisu. Sve je proslo ok. Nije bolno, vise malo neprijatno, valjda i sama pomisao na proces... Ali nista strasno, bez brige, i da - dve nedelje nakon toga sam pravila svadbu, i igrala kao nikad u zivotu, cak i kolce :D mozda se i sretnemo u Niskom porodilistu ;) ! Srećno i uživajte
nista se ne brini tako sam i ja sa prvim detetom,smorila sam se dok nisam primetila trudnicki stomak (oko 20-te ned)
sve je individualno. sad sam drugi put 16.ned.al ovaj put imam stomak kao da sam se prejela,nista specijalno. uživaj☺
nisam ni ja nista. i ja sam sad usla u 16. termin mi je 11.07. koji je tebi? ne uzbudjuj se, sve je ok. jesi radila amniocentezu i dabl i tripl test ibiohemijski skrining? mreni to nisu radili jos, to me cudi, a trebam na amniocentezu. javi kako je kod tebe. ja vidim stomak i osjecam ga, ali mrsava sam inace pa mozda zato. a ostalo sve isto- nista muka i povracanje, sem sto mi se ponekad zavrti u glavi i u zadnje vrijeme imam malo bolova u donjem stomaku, ali to je, kako citam, normalno. javi se, mila, ne brini, ne nerviraj se, bebac sve osjeti... pisi mi, tu smo negdje, isto vrijeme. pozz iz niša.
isti slučaj i kod mene , stomak se ni ne primeti, kao da nisam u drugom stanju.
Blago tebi! Nije nista neobicno, kako neke trudnice mogu non stop da povracaju neke ne moraju da imaju nikakve mucnine. Tako da ako su ti na kontrolama rekli da je sve u redu, opusti se i uzivaj. Ja sam sad 16ta nedelja, ali sam imala te bolove koji lice na "predmenstrualne". Vise je to bilo kao neka nelagodnost nego bol. Bebe sve osecaju, tako da pokusaj da svedes brigu na minimum, cuvaj se i uzivaj :)
Možete li da mi kažete u kojoj nedelji se ulazi u 5. mesec?
Hvala unapred :)
Hvala puno, mame, na pomoci.
U 18-oj :)
Hm... ovako: medicinski trudnoca traje 40 nedelja, tj. 10 lunarnih meseci (svaki mesec ima 4 nedelje), tako da 5. mesec pocinje od 17-te nedelje. Kalendarski trudnoca traje 9meseci, tako da npr. ako ti je termin 5.07.2017., onda svakog petog ulazis u sledeci mesec trudnoce... Nadam se da sam uspela da objasnim. ☺ Pozdrav
pozdrav svima u 16 toj sam nedelji pa me zanima dal ima neko problema sa zapusenim nosem po celu noc mi je nos zapusen nemogu da disem kroz njega uopste neznam dal smem da koristim neke kapi za nos? molim vas za odgovor hvala .🤔🤔🤔
i ja imam isti problem, simptom, kako hoces, nista strasno. znam da smijes marisol kapi jer su one od morske soli i pantenola i destilovane vode, a to nista nije stetno. ako te uhvati, ne daj boze gripa, nemoj antibiotike, samo je dozvoljen paracetamol za temperaturu i vitamini i minerali.a disanje- ja se inhaliram bosiljkom, pred spavanje, pa mi to pomogne, kao i bijeli luk, u kapsulama ili svjeze ceno jedno pred spavanje (uvijem ga u komad hleba i tako pojedem- odlican je i umjesto antibiotika)... eto rekoh ti i vise nego sto si pitala, nadam se da sam pomogla bar malo. inace i ja sam u 16. nedelji. imam pitanje za tebe-jesu li ti radili dabl i tripl test i biohemijski skrining pred amniocentezu, i jesi li i nju vec radila i kakav je osjecaj? eto, ako znas, pomagaj :) ja uskoro trebam na amnio a nisu mi uradili ni ovo sto treba da odluci da li da idem na to vadjenje plodove vode koje me uzasava, a nemam 600-650eura za test verified. ako mozes, pomozi. hvala unaprijed.
Moze fizioloski rastvor
Ćao svima, danas mi je 16+6 dana, radila sam nalaz urina, i rekli su mi da je baš loš. Imam puno bakterija, najviše ešerihije, pojavile se bjelančevine u mokraći, i imam povišene leukocite. Da li se neka od vas susrela sa tim, i kako je riješila problem?
kao da sam jela ribu,mene inace muci gorusica od drugog meseca pa predpostavljam da je zbog toga...
Mozda uzimas suplemente koji sadrze Omega 3 masne kiseline (riblje ulje)?! Ja pijem Pregnacare plus i imam isti problem.
isti problem. non stop podrigujem tunjevinu a nisam je jela bas odavno :)
Devojke,ja sam juce kupila PreMama Duo vitamine.. Ginekolog mi nije nista to pominjao,ja sam uzela na svoju ruku jer mi je imunitet los i gvozdje na granici. Cak i antibiotike pijem sad. Je li neko koristio ove vitamine, neka iskustva?
Marijana ja sam 16 nedelja i pocela sam pre nedelju dana da pijem PreMama Duo,meni je preporucila moja doktorka..retko ko ih koristi,mnogo njih nije culo za te vitamine,a sadrze bas sve sto je potrebno,sto je retko..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »