Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Ćao trudnice. Ja sam u 25 nedelju trudnoće nosim blizance. Osecam jake bolove ispod grudi. Nekad ne mogu da dišem. Da li je treba da se obratim lekaru ili nije ništa strašno...?
Ja stavljam hladne obloge, tj. uvece stavim vlaznu maramicu i bude mi lakse jer osjecam uzan bol koji pece, svrbi, boli a i stomak mi je utrnuo ispod grudi vec od 4-og mjeseca. Doktor kaze da je to sve normalno. Drzi se. :-)
nista strasno,probaj da se ispravis sednes pravilno i polako udises duboko na nos dok brojis do 4 i izdises na usta dok brojis do 6. Meni se desavalo i to su mi preporucili i rekli da je to normalan osecaj u trudnoci.
Pozdrav drage moje, moram da vas pitam sta vi koristite protiv pucanja bradavica? Meni je patronazna sestra rekla da koristim AD kapi kad udjem u sedmi mesec. U apoteci su mi dali Vitamin D kapi, rekli da ih vatom utapkam na bradavice a potom ih namazem pavlovicevom mascu. Jel se to tako radi? Hvala unapred!
Ja sam u prvoj trudnoći koristila AD kapi od osmog mjeseca, utrljam poslje tuširanja par kapi na svaku bradavicu i kad sam krenula dojiti nikakvih problema ni krvi sa mlijekom, ništa. Sad u drugoj trudnoći isto tako planiram. Sretno!
Ja mazem Saljicev Jomelop E i na njih zbog pucanja i na stomak za strije. Za sad mi pomaze. :)
ja koristim AD kapi od pocetak 8 mes...
pa videcemo kako ce biti...
Zdravo drage moje 😘, prva mi je trudnoca i pojma nemam kako funkcionise 😂, 25.nedelja sam, ok smo i ja i bebica, alo... pocele su strije da mi se javljaju na grudima, a desna dojka me i boli, kod bradavice, tu mi se i pojavile strije. Molim vas, recite mi da li strije bole ili treba da se zabrinem? Veliki pozdrav 😘😘😘
Hvala Princezo 😘, zaista mi svasta pada na pamet, pomislila i da je ono najgore, bas me boli. Znaci normalno je tako, dobro je. Hvala 💋💋💋
Mazi nesto protiv strija. ja mazem Hipp mama sanft nesto, uglavnom krema je odlicna prostiv strija jer hidrira kozu a ne masti odecu. mene grudi bolu i bradavice, imam osecaj da mi pred ocima bubre... cak mi cesto nocu budu crvene kad se skinem, kao da su se upalile. Mazi, masiraj i ne brini ;-)
Macke moje, ja sam prvi put trudna i prvi put cu postati majka, u 25 nedelji sam trudnoce... doktor kaze da je sve uredu...do sad sam samo radila proveru krvi i mokrace... moj doktor mi nista specijano ne govori...da li su potrebni da se rade neki testovi nesto ja nista ne znam jer mi on nista ne prica dok ga ne pitam, a stvarno sam neiskusna po tom pitanju... kazite mi samo sta je potrebno da proveravam jer izgleda da sama moram to da trazim od njega...
Verovatno je sve ok kad te ne salje na podrobnije analize. Mene dr vodi po britanskim standardima i to podrazumeva svakih 6 nedelja kompletna krvna slika i urinokultura. Eto,to je bitno a ostalo nije ako na uz sve deluje ok i ako se dobro osecas. uzivaj ;-)
Tako je i meni.. samo krv i mokraca. Ultrazvuk jednom mesecno. Nista brisevi i tame slicno sto je i meni cudno..
evo i nas :) sve se super bez tableta sa raznovrsnom ishranom. samo mi reko doktor da imam tunelizaciju i da mirujem 2x utrogestan vaginalno. ja se osecam top ;)
Ja sam 24 nedelja trudnoce i ukupno sam se ugojila 14kg. Da li je to previse?
i ja sam se do 25 nedelje ugojila 14 kg
Ja sam isto 25 nedelja i do sad sam se ugojila 4kg . Sve je individuelno :)
25 nedelja +17 kg....krvna slika odlicna beba odlicna ima dosta plodove vode...dr zadovoljan....i to je individualno, pre trudnoce sam bila taman, i sad mi ne veruju da sam toliko u plusu ali ipak vaga kaze....bitna je i visina ...nismo svi isti....moguca tezina je i zbog plod. vode, hranim se zdravo i raznovrsno sa mnogo povrca i mesa crvenog...tako da statistiku nekad bolje ne pratiti...
Jeste previše! Ako je žena imala normalnu težinu pre trudnoće treba da dobije najviše 10-12 kg u celoj trudnoći. One koje su bile pothranjene treba da dobiju do 18 kg, a gojazne žene manje od 10kg. To je optimalno i najbolje i za tebe i za bebu. Detetu u prvom trimestru treba samo dodatnih 150 kCal u odnosu na tvoj unos pre, u drugom i trećem po 300 dodatnih, ali ako si bila pothranjena onda malo više. Ne znam kako se hraniš, ali je u trudnoći bitno šta jedeš, a ne koliko.
Jesre vazno koliko si imala pre trudnoce koje si visine itd....ali ja mislim da izbacis slatkise:)))naravno ne mislim zbog izgleda,meni su sve trudnice prelepe nego da ti ne bi bila teska trudnoca kasnije. Meni je druga trudnoca pa ti govorim iz iskustva. Najvaznije od svega je da smo opustene, ali malo zdravija ishrana nije na odmet. :) evo i ja se trudim
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »