Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3021
Ostavite komentar
da li neko ima iskustva sa epiduralnom anestezijom u betaniji od kada je besplatna ?
Drage trudnice meni je termin 15.2 jos
malo , odbrojavamo , ali me ponekad vec dole boli kao mjesecni i tesko spavam tj tesko se okrecem najgore mi je kad se moram okrenuti na lijevi ili desni bok uh, bebica mi je vec glavom dole ali se jos nije spustio..prva mi je trudnoca i nadam se da ce proci brzo iskreno malo me strah hvata ,lijep pozdrav :)
Tako to ide, ali zene smo u prirodi nam je da radjamo tako da sve cemo mi to sredit , tj. porodit cemo se , a bolit mora malo ipak je to bol srece :)
Valjda nam je svima tako zadnje nedelje pred porodjaj ja imam strah od ne poznatog prva mi je trudnoca i ne znam sta me ceka ali se nadam da ce brzo proci
isti termin😊
Ja nemam oticanje nogu, ali imam otezano hodanje vec i bebac me nogama non stop u rebra udara i dole , aktivni deckic :) nadam se da ce nam porodaj proci uredu :)
Isti termin. Trenutno je okretanje i oticanje nogu najteža stavka. Ostalo sve ok. Čekamo. Prvi put,pa ima i straha ali biće valjda sve kako treba. Pozdraav :-)
Termin 12.02. ,a danas nam rekla Dr da dodjem u cetvrtak (2.2) ujutru da me porode..Nista mi nije jasno,nisam premasila termin,otvorena sam 2-3 prsta,CTG dobar(ima kontrakcija,otkucaji normalni)..Beba je u normalnom polozaju za vaginalni porodjaj,tako da i carski rez nije u opciji,niti ga pominje Dr....Iskreno,malo me strah,nemam pojma zasto to tako,zaista se osecam sjajno i jedva cekam da upoznam bebu,ali mi deluje kao da sile ceo proces,a nema potrebe...Ako neka mama zna o cemu je otprilike rec,pisite,svaki savet i odgovor znaci ☺☺
Hvala Knezevic,javljam kako je bilo :)
mozda ocekuju do tad da ces biti otvorena 4 prsta a tada zapocinje prva faza porodjaja ili ako je posteljica skroz zrela pa nema sta da hrani bebu vise
ne znam sta bi drugo moglo biti
ja sam prvi put trudni i mislim da je najbolje kad bolovi sami krenu bez indukcije i usiljenog porodjaja ... u svakom slucaju srecno javi kako je proslo
Termin mi je 10.2.Imam bas jake bolove u ledjima :( Juce sam bila kid dr,kaze,ima jos dosta plodove vode,a bolovi(barem ctg tako pokazuje)tek,tek!Druga trudnoca je,a kao da je prva,jer sam se sa prvom devojcicom porodila pre 13 god.Ona zeli da joj se sestra zove Mila.Sta kazete?Meni je lepo ime :)
Ćao... meni je termin 17.02...
bila na pregled sinoć, otvorena dva prsta, razmekšan i skraćen grlić, posteljica je zrela... ja imam bolove samo u leđima i u karlici baš baš, jedva hodam koliko me boli, a stomak uopšte :). Mila prelepo ime! :)
meni je termin 16.2.
Prva trudnoca je u pitanju,devojcica je i ja sam odlicila da se zove Mila lepo je ime kratko i nije tako cesto
Srecno i sve najbolje
Drage trudnice meni je termin za 15 dana,nista ne osetim kontrakcije nikakve,,jedva cekam da se porodim vec me hvata nervoza da necu osetiti.srecno svim mamama
Ja sam danas bila kod lekara i rekli mi ako ne krenu bolovi pre da odem u sredu sa stvarima posto mi je posteljica zrela skroz i onda da vide sta ce ,posto se ne otvaram i a sad vise nemam ni bolove prestali su ,a ovako je sve u redu :-) joj jedva cekam da se porodim ,mislim da je od cele trudnoce najteze kad ovako brojis ove dane pred kraj pa sve me nervoza hvata :-D Pozdrav svima i zelim vam lak porodjaj svima ,nadam se da cu i ja dobro proci. Srećno :-)
Marija samo da se javim ,dobro sam prosla. Pokusali smo prirodno ,jer inace imam samo desnu stranu (tj samo desni jajnik ) pa bilo je lakse prirodno da ne bi doslo ne neke povrede ali posle 12h indukcije i sa jakim kontrakcijama sam morala na hitan carski jer se nisam otvara i pored jakih bolova (na 2 minuta),ali iskreno kad su mi doneli moj princezu malu stvarno sam zaboravila na bolove jer nema nista lepse :-) Pre porodjaja sam mislila kako cu ali kad sam primljena u bolnici sam shvatila da mogu sve to da izdrzim beba mi je bila pred ocima stalno i misao da cu uskoro da je vidim i sa tim sve moze da se izgura i izdrzi :-) Srecno svim trudnicama i sve najbolje svima. Samo nemojte da se plasite i opusteno sve vredi izdrzati za ovako prelepo bice :-)
Srecnoooo 💜💜💜 Javi kako si prosla ☺☺☺
Danas sam 38+6, dva dana bolovi pri dnu stomaka, jucer posjeta doktoru 4 cm otvorena, kontrakcije slabe. Sad 18.1 se budim sva mokra u 2:21 od kontrakcija. Nadam se da je ovo to to. Drzite mi fige 😍 Sacekat cu malo pa za bolnicu.
Seks u ovoj sedmici? Da li je ok i bez problema moze proci? Imali smo odnose jucer i nakon toga imam grceve lao menstrualne, pa ako neko moze napisati iskustvo... :/
Pozdrav drage trudnice. Termin mi je za 8 dana, a ja nemam nikakve tegobe niti bolove. Nece moja devojcica jos uvek napolje. Kako vi napredujete? :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »