Komentari za tekst "Kako prepoznati male boginje?"

Komentara
96
Ostavite komentar
Mogu pitati u DZ. Ali nama je bas njihov pedijatar rekao da dok se ne odradi taj test ne moze da joj da. Jer ukoliko se ispostavi da je i ona (nadam se da nije) da onda nece moci.
MMR vakcina se vise ne uzgaja na belancetu tako da alergija na belance nije razlog da se ne primi MMR vakcina.Moje dete je alergicar,primio je vakcinu sa 13-14 meseci i sve je proslo u najboljem redu.
zanima me koje su posledice malih boginja ako beba jos uvek nije primila MMR vakcinu?
Ako se dete razboli,bitno je da ne dođe do komplikacija,upale uva,pluća...do kojih dolazi jer detetu rapidno opada imunitet i nadovezuju se razne infekcije. Ako do toga ne dođe,posledica nema. Dakle,male boginje se opasne jer srozavaju imunitet i dovode do drugih obolenja. Što opet znači da smo mi tu nemoćni,sve je do organizma deteta. Ovo važi ako je dete nevakcinisano,što je Vaš izbor,u to ne ulazim.
Ni jedna vakcina ne stiti, niti se od bilo kojih boginja, zauski, rubeola i svih ostalih nabrojanih "smrtonosnih" bolesti za koje je "neophodna vakcinacija" umire i dolazi do komplikacija. Vidite i sami da cuveni lekari kazu da "ne postiji lek za morbile, samo snizavanje temperature i da se spreci dehidratacija." Pa zasto onda vakcinacija? E pa zato da bi farmaceutska i lekarska mafija u saradnji sa njima zaradjivala na nama zamorcicima. Da bi putem vakcina unela sto veci broj kancerogenih materija, fenola i ko ti zna cega svega u tela beba i dece koji ce uzeti svoj danak vremenom a oni ce tek tad da pune svoje dzepove i trljaju ruke.

Nase stare i mudre bake sto cuvale po sedam osam dece su gurale decu u svemoguce bolesti da preleze deca dok su mala kako kazu, zdravo je to. A nas napravise na idiote kako neznamo da brinemo o deci jer ih ne vakcinisemo.

STOP vakcinaciji, samo ladno celo i vruce noge, jacanje imuniteta i nema te bolesti koja ce da ostavi bilo koju posledicu po dete.
Naravno da je tako, Milena. Ne obazirite se na ove farmaceutske botove na sajtu.
Zalosno je sto priroda daje mogucnost reprodukcije i ovakvima kao Vi, a ne nekom verovatno savesnijem i pametnijem...
Normalno da je zdrava ishrana najjace oruzje protiv bolesti i osnovni faktor jacanja prirodnog imuniteta! Najlakse se hraniti salamama i pastetama. To je bas zdravo. Dajte duplu pljeskavicu i moze velika porcija cevapa. I daj samo mesaaaa. To je itekako zdravo. Daj sokova kojima je rok 3 godine, koji stoje na +40. To je bas zdravo. Ali niposto nemojte da iscjedite sebi sok, jer je zaboga to skupo. Ili da se pojede neka salata. Boze sacuvajj!
U IXX veku, kada su "nase bake lecile hladnim celom i vrucim nogama" i pre nego sto je Luis Pasteur pronasao vakcinu, smrtnost dece u Evropi je bila 25%. (Od osmoro vase bake dvoje ne bi prezivelo). Najvecu zaslugu za smanjdenje smrtnosti dece na blizu 0% danas imaju vakcine. Odmah posle vakcina su i drugi lekovi i poboljeanje higijenskih uslova za zivot.
Vase teorije zavere protiv vakcina mogu da naude samo vasoj deci koju niste zastitili.
Petre,meni su to poznate materije,jer radim u toj struci,a sta vi znate o vakcinama kad toliko napadate mmr vakcinu?
Stvarno mi nije jasno o cemu pricate, predlazem da se edukujete i da pricate argumentovano ako vec iznosite stavove, jer ovo nije uopste za salu. Sastav svake vakcine je poznat, tako da ne vidim razlog sta je problem procitati i raspitati se. Procitajte o subakutnom sklerotizirajucem panencefalitisu, pogledajte na youtube-u o tome pa razmislite da li necete dete vakcinisati.
Čudi me da ste svesni da je zemlja prepuna hormona,pesticida i antibiotika tj. da je neko napunio zemlju sa nabrojanim a niste svesni da isti taj neko puni I vašu decu sa vama nepoznatim materijama.
Ne mogu da verujem sta citam!!!Stop vakcinaciji!Vi ako želite slobodno se vratite u prosli i pretprosli vek,kad su naše babe imale toliko dece jer im je pola umiralo.Vakcina je medicinski izum 20.veka,svaki normalan zdravstveni radnik ce vakcinisati svoje dete.Slobodno se zavaravajte da mozete na vas nacin da podignete imunitet sa zemljom prepunom hormona,pesticida i antibiotika.A kad neko drugo dete bude kasljalo na vase i prenese mu virus spasice ga sigurno ,,zdrava ishrana''.
Meni je jezivo koliko smo neinformisani u ovo vreme interneta i u 21.veku.

Kad pomislim da sudbina nekog nevakcinisanog deteta (koje iz ma kog razloga nije smelo da primi MMR) zavisi od odluke neke keve koja ne zna razliku izmedju ovcijih, malih i rubeola boginja.... nek nam je svima bog u pomoći.
Dajte ljudi informisite se vise o tim boginjama... Stvarno ne mogu da verujem da jos ima zabune koje su koje boginje. Postoji cetiri vrste boginja, a MMR se daje protiv MALIH boginja, zausaka i RUBEOLE, dakle stiti od dve vrste boginja, ali ne i od OVCIJIH boginja, i VARIOLA VERE koja je kod nas iskorenjena
Male boginje ili morbile nisu isto sto i ovcije boginje,varicele.Ovcije su izazvane virusom herpes zostera,a morbile morbila virusom i jedini lek je vakcija MMR.Ali posto se i ona prima u vise navrata,pitanje je koliko su nam mala deca pokrivena.
Moj beban ima 5,5 meseci i dobio je boginje nakon 15 dana od kontakta sa detetom koje ih je imalo...
Dojim ga i dobio je...Ocajna sam,plasim se visoke temperature...Placem kao nenormalna ceo dan...

kada se dete vakcinise moze da dobije boginje ali ce simptomi biti znatno slabiji i lakse ce ih preboleti.
Mislim , da svako dijete mora imati boginje.. Tako da ni vakcina tu ne moze pomoci hahah.. :) jos nemam dijete ali verovatno cu ga vakcionisati , ali znam da cemo naici na period sa boginjama. :)
Da li je moguce da niste ni procitali tekst koji komentarisete? Rec je o malim boginjama. Protiv njih vakcina postoji, jako je uspesna i vrlo bojkotovana od strane roditelja zbog ciste gluposti i neinformisanosti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »