Komentari za tekst "Šta kada beba ima grčeve?"

Komentara
216
Ostavite komentar
Vredi probati . Ja sam mojoj bebi tako pomogla . Nabavi te svinjsku mast od seljaka . Operite je u 9 vode zbog soli koju sadrzi mast. Uzni te par kasika masti u posudu i nalijte vodu i mast kaskom kratko promešati i vodu prosipati i tako 9 puta. Uznite pelenu i namazite , zatim ugrejite pelenu femom za kosu i stavite bebi na stomacic i tako sa tim da prenoci . Ja sam mojoj bebi 7 noci stavljala mast, prvi dan je mnogo plakala, valjda je takva reakcija a posle iz dana u dan joj je bilo sve bolje i bolje. Sedmog dana nije imala vise grceve i posle toga 4 nedelje nije imala grceve i sada sam pocela ponovo da joj stavljam mast jer su se pojavili blagi grcevi i vidim da joj opet pomaze . Puno pozdrava !
Sad sam procitala o sastavu Infatikon-a ...to je Simetikon..kao sto je u Espumisanu,Flatulexu..i sl...Procitajte uvek sastav dragi roditelji i ne trazite fabricko ime leka vec hemijsko!
Svako dobro!
Zdravo,imamo 21 dan i vec nedelju dana grceve jake a zadnja dva dana nemamo stolicu ispraceno konstantnim gasovima,pritom probali smo caj od kamilice ,kim,komorac i jedino je kamilica malo ublazila ali sad nemamo stolicu pa me zanima da li neko ima iskustva sa izostankom stolice?
Ja mojoj bebi dajem colief kapi, 4 kapi pre svakog dojenja. Jesu skupe ali rekla bih da pomazu,ima redovnu stolicu posle svakog obroka i kad da je malo smiri
Ja sam mojoj bebi sve probala od cajeva do kapi i jedino sto je pomoglo je svinjska mast . Nabavi prirodnu svinjsku mast od seljaka i mora da se opere u 9 vode. Zato sto mast u sebi ima soli. Uzni par kasika masti u posudu dodaj vodu i malo promesaj mast kasikom pa prosipaj vodu i tako 9 puta. Na pelenu namazi mast i ugreji je femom za kosu i stavi joj na stomacic i tako sa tim da prenoci. Ja sam mojoj bebi 7 noci stavljala. Prvi dan je mnogo plakala, valjda je takva reakcija a posle iz dana u dan joj bilo sve bolje i bolje. 7 dan nije imala uopste grceve . Mesec dana nakon toga nije imala grceve pa sada ima opet i ja joj ponovo stavljam mast vec 2 noci i vidim da pomaze. Moja beba takodje kaki svaki drugi dan i ima gasove ali neznam kako da joj pomognem , kazu da je to normalno.
I moj bebac kaki na tri dana. doktorka kaze da je to normalno, ima odlozenu stolicu i to je tako od kako su pocrli grcevi.
Ovim putem molim iskrene roditelje (koji su odvavno na forumu) da kažu svoje iskustvo sa Coliprev i Colief kapima. Razmišljamo da ih kupimo (jedan ili drugi).

Beba nam ima puna dva meseca. Tokom prvog meseca imala je jake grčeve ali ne svaki dan. Tokom drugog meseca su se proredili ali su takođe bili dosta intenzivni (naročito ove nedelje), da sam uz nju i ja plakao par puta.

Još jednom molim za iskreno mišljenje o ovim kapima, jer, nažalost, poznajem osobu koja je bila plaćena da na drugim forumima reklamira proizvode kao navodono ,,zadovoljna mušterija".

Stoga, mala pomoć od ,,starih članova" bi nam baš dobrodošla. Jer, niko od nas ne žali para da mu dete bude dobro, ali marketinška banda sa proizvodom koji provereno ne šteti detetu ali i ne pomaže, ide logikom neka svako od nas, samo probe radi da 500-1000 dinara za preparat - samo jedanput, "da proba", i eto dobiti.

Unapred zahvalan,
Da li ste dobili odgovor? Mene interesuje jos jedan proizvod koji nema kod nas da se kupi, Engleski proizvodjac mada sam cula da ima i u Madjarskoj da se kupi - Infacol, da li ste mozda probali to? Ocajni smo vise, beba neutesno place satima, ja sam dobila migrenu od nespavanja i nadam se da mi mleko nece nestati zbog stresa :( jedino me tesi to sto beba lepo napreduje uprkos muci koju dozivljava...beba ima 4 nedelje.
Moj bebac je plakao po 12sati samo je imao pauze za hranjenje gde nije vristao.Bilo je propraceno kocenjem celog tela,tresenjem donje vilice i bordo facom.Nije uspelo nista da ga smiri.Probali smo:
-tople pelene
-dinarcic(sto se savija u apotekama za grcice)
-caj od kima
-bio gaja kapi
-colief kapi
-prislanjanja uz mene
....o nosanju,pevanju i ostalom necu ni da govorim...
To je sve trajalo od druge nedelje do sredine treceg meseca.
Ovo sam napisala iskljucivo zbog majki koje imaju slican problem sa grcicima kod svojih bebica.
Moje iskustvo mi je pokazalo da grcevi jednostavno budu i prodju i da to sto beba place toliko dugo nije tolko stasno(koliko u tim momentima deluje) i da je normalno da beba place u kontinuitetu po par sati...Moj bebac ima sada tri meseca i vise nemamo tih problema.
Vodite ga kod lekara kad god nešto posumnjate !
Joj dobro ja sam pomislila da ga vodim kod lekara...bukvalno se na momente zaceni...pocrveni i ostane bez vazduha.
Hvala. Zvuci utesno mi isto nema sta nismo probali ali dete place non stop. Vec sam se opasno zabrinula tako da vas post zaista zvuci utesno
Hvala Bojana
Mi koristimo espumisan kapi beba je stara 28 dana koristimo 25 kapi dnewno 15 uwece 5 ujutru i 5 tokom dana. Nama pomazu a i caj od kima je mnogo dobar. A i mame koje doje mogu da popiju po casu owog caja
Zdravo svima, vidim u komentarima da postoje nedoumice oko kapi koje se mogu koristiti. Bez ikakve dileme mogu da potvrdim da Coliprev kapi u potpunosti neutrališu grčeve, već od prve doze, i da se mogu kupiti u skoro svim apotekama u Srbiji. Potpuno su prirodne, i koliko sam čuo još uvek nije bilo nijednog negativnog komentara na njih.
Vidis to je sve individualno.Ako nekome pomognu ne znaci da ce i nekom drugom pomoci.Tako da ne pomazu svima.
Moja beba ima dva mjeseca. Od pocetka koristimo SAB kapi i zadovoljni smo. Dajem joj kapi dva ujutro i navece pred jelo i zaista djeluju. Pretezno ima stolicu dva puta dnevno.
Dajem po sedam kapi pomijesanih sa malo vode ujutro kada se probudi i tako navece navece.
Nisam razumela lepo kako joj Dajete, po koliko kapi i koliko puta dnevno?
Zdravo svima, moja beba ima 7 nedelja i grčevi su tu od 2 nedelje! Ima li neko iskustva sa kapima Sab simplex kako se koriste, pomažu li, i dali moze da naškoditi bebi?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »