Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Prosecna beba sedi sama sa sa 6,5 meseci!!?
Moj bebac izgleda je ispod proseka xD
Moja beba ima 6 meseci i 3 nedelje
jede samo kasice i jos sisa ne dajem joj jos nista ovako sto mi jedemo
kada da joj pocinjem davati meso kuhano,juhu...?
Hvala
Mozes da pocnes da joj dajes kuvano meso.. Mi smo odmah poceli sa mesom sa 6 m i 2 nedelje, nismo tu supu id mesa konzumirali.:)Bar nam tako doktorka rekla..
Mi smo bili kod pedijatra i rekla nam je da mozemo već da krenemo sa belim mesom. Prvo se daje ta voda (supica) tri dana, pa onda posle belo meso.
"Da li se nekom slicno desavalo"

Moja beba ima sest meseci i 3 nedelje, i odbija mi mleko da pije. Od prvog dana je na formuli i uvek isto formulu koristi. Zadnje dve nedelje nece da pije mleko i cesto mi odbija i hranu... Da li se neko susrecao sa takvim problemom? i sta da radim?
Jeste li od 6. meseca poceli sa formulom za bebe od 6. do 12. meseca? Moja beba je istog uzrasta kao i Vasa, ali voli da promeni ukus i onda bolje pije mleko.
Zdravo mame i buduce mame! Moj bebac ima 6 meseci i 3 nedelje zanima me nesto. Kupila sam mu grizolino ono se mesa sa mlekom a on jos sisa. Dali da mesam sa mlekom ili vodom? Dali je rano?
najbolje I najzdravije je da mesas sa svojim mlekom, a I beba taj ukis najvise voli
Koje zitarice dajete vasim bebama iste kao i za odrasle ili imaju neke specijalne za bebe? Pooz
Zitarice celog zrna! Najzdravije!
Ja sam mom bebcu davala Milupinu kasu pirincanu pa pirinac i banana e sad sam mu uzela grizolino. Super je prihvatio a mozete i rizolino od podravke
Pozdrav zvim mamama. Da li jos neka mama ima slican problem. Beba ima sest i po meseci, lepo jede i napreduje, ima ustaljen ritam spavanja i obroka, ali je problem sto je navikla da se uspavljuje iskljucivo na dojci, pa sada i nocu kada se probudi, ne ume sama da se uspava, nego trazi da sisa. Mislim da joj to postaje gadna navika i nikako ne uspevamo da je iskorenimo. Da li je to nekom poslo za rukom. Inace varalicu ne prihvata od prvog dana.
Eh, kako vreme brzo leti, kao da sam juce ovo pisala, a moje dete vise nije beba, vec devojcica. Koliko god zvucalo neverovatno, doci ce na svoje, svom detetu sam oko devetog meseca ubacila adaptirano mleko pred spavanje, pa je to bio neki period kada je i posle tog mleka morala da sisa da bi se uspavala, mislila sam da to nikada nece prestati, e onda je pocela sve manje da sisa, zanimale su je druge stvari vise, da bi sa cetrnaest meseci prestala skroz, bez ikakve frke, samo sam joj rekla da nema vise sika i ona nije trazila vise. Proslo je skoro pet meseci od tada, ja i dalje imam mleka, ali mi dete vise ne sisa. Sada se uspavljuje uz pesmicu, bajku, sama. Zato samo polako i strpljivo. Pozdrav 😘
Davno ste pisali ovaj komentar, ali sam ja u istoj situaciji sad, pa da vidim mozete li mi pomoci savjetom. Moja beba je iskljucivo dojena, sad smo normalo uveli dohranu. Navikla je da zaspe na sisi. Sad imam veliki problem jer bez sise ne moze da zaspe. Imate li neki savjet kako je odvici od toga?
Mislim da ne treba generalizovati I da je svaka beba razlicita. Neke izbace nocni podoj sa 3 meseca, neke kasnije. Moja starija cerka je sisala nocu do 1. rodjendana, nije bilo sansi da joj ukinem jer je bila u stanju da se dere I vristi po 3 sata. Nocni podoj joj je ujedno bio I poslednji koji sam izbacila. Evo sad I mladje dete, ima 6.5 meseci I budi se nocu po 3-4 puta da sisa, nece varalicu, nece vodu - samo sisu I nista drugo! Probala sam I da mu nemlecni obrok dajem za veceru, umesto za rucak, da bi duze bio sit, ali ni to ne pomaze. Da napomenem da mi mleko nije slabo I da ga ima dovoljno jer su oboje napredni
Hvala puno, nadam se da ce i ti zubici skoro. Jos nisu izasli. Prvo sam mislila da nije dovoljno mleka, pa sam joj uvela i dohranu pred spavanje, ali i pored toga se budi. Znaci nije u pitanju glad. Najverovatnije su zubici. Samo da sto pre izadju, jer mi je zao i nje, mislim da se ni ona ne odmori lepo.
Imam slican problem al on nam se javlja periodicno, tj. dok mu probijaju zubici on se budi po 2 puta nocu, cim malo odmakne njihov rast on opet spava celu noc i ako se probudi sam se uspava tako sto sisa dva prsta desne ruke. Prvo su mu rasle donje jedinice, a sada su mu probila jos 4 zuba na donjoj vilici i jako je nervozan i budi se nocu. Al vec je njihov rast malo odmakao pa se budi samo 1 u periodu od 4-6 unoc. Nadam se da sam ti makar malo pomogla. :)
Zdravo svim mamama ☺. Moj sin ima 6,5 meseci. Do skoro je lepo spavao nocu,danju nikada nije hteo,sve kratko,po 15 min,par puta u toku dana. Nocu zaspi oko 20-21h,budi se oko 4h-5h,sisa i nastavi do 6:30-7h. U poslednjih mesec,dva,kasnije nekad zaspi,sve na muku i jaku nervozu,vidim da mu se spava,ali ne moze da zaspi. Onda kada zaspi,npr 21-22h,budi se oko 1h,pa u 3,pa u 5,i ustaje oko 6:30... Svaki put kada se probudi dam mu da sisa,jer nemam ni ja snage da ga nosam i uspavljujem,a nekad i ne vredi drugacije. Imamo vec dva donja zuba. Poceli smo da uvodimo kasice sa 4,5 meseca i sve je voleo,sad odjednom nece nista. Uzme par kasica i odmah plac,i opet hoce da sisa. Jedno vreme,10-tak dana je sisao samo ujutru i uvece,a kasice je jeo. Sad mi dam kasice,ali svaki put moram da mu ponudim da sisa,jer nista ne pojede. Postao je strasno nervozan,i nece dugo sam da bude,sto je do skoro mogao... Vodu nece nikako! Ne zn da li je to faza,to slabo spavanje i odbijanje hrane,mozda nastavljamo sa zubima... nemam pojma. Htela sam da ga naucim da sam zaspi,ali on je toliko nervozan da mu bude jos gore ako ga pustim malo vise da place,onda se razbudi,a ja nemam srca da to radim,da ga pustam da place dok ne zaspi... Inace je imao jako povisen tonus misica pa je od starta bio nervozna beba... radili smo vezbe sa fizijatrom dosta dugo,i bolje je,nervoza se smanjila...
Nama se isto desava, moje misljenje i misljenje naseg pedijatra je da je to samo faza koja prati rast zuba. Cim su mu izbila prva dva zuba ponovo je spavao celu noc. A onda su mu probila jos 4 donja istovremeno i ponovo je u fazi kad se budi nocu. Kako je malo odmakao njihov rast budi se samo 1 nocu i to u periodu od 4-6.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »