Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
bila je kontrola kukova u sredu i sazreli su,ima okostavanja na levom i desnom kuku 😊
Superrr.... i kod nas je tako.. :)
Drage mame,mi za 6 dana punimo 4 meseca,zelela bih da vam prenesem nase iskustvo,da ne bi dosle u situaciju u kojoj smo mi sada... Primetila sam da moja devojcica drzi glavicu vise u desnu stranu,kao svaka majka skrenula sam paznju pedijatru,ali ona je rekla da to nije nista,sve do dana dok nisam otisla kod nje i trazila uput za fizijatra na svoju odgovornost. Bila sam u pravu,sad vec 4-tu nedelju radimo Vojtine vezbe,mucim dete,srce mi se cepa,ali izguracemo i ovo. Zato vam kazem,ako kao majka nesto primetite ili posumnjate,ipak vi najbolje poznajete svoje dete,reagujte,borite se,sve dok ne budete sigurne da je sve u redu. Ljubimo vas.
Cao,
i moj beban ide na vjezbice Vojte i Bobath, posto je od rodjenja okretao glavicu u desnu stranu. Ide vec 2 mjeseca na terapije i hvala Bogu dragom mnooogo je bolje. Vec sam okrece glavicu na lijevu stranu i pajki na lijevoj strani. Ovde to dr mnogo prate, i oni su nam to i predlozili. Kijep pozdrav iz Frankfurta za sve
Mi isto vucemo glavicom na desnu stranu, jer imamo blagi tortikolis. Isto radimo vezbice i dosta je bolje.
Pozdrav svima😊
Moj bebac ima 4mjeseca i 7 dana. danas smo bili na kontroli i teski smo 7kg.
Pedijatar preporucuje uvodjenje dva medjuobroka vocnih kasica.
Neki kazu da prvo treba poceti sa uvodjenjem zitarica.
Da li da pocnem sa zitaricama ili ipak vocnom kasicom?
😊
sa zitaricama se pocinje..pirincanim
Cao, mi smo bili na kontroli 18.11. imamo 6350 i 63,5 gugacki. Doktorka nam je rekla da krenemo prvo sa uvedenjem pirincane zitarice, pa sokice i polako jabuku, sargarepicu, krompir i tikvicu. 25.11. punimo 4 meseca :-) .
Koju pirincanu kasu ste prvu dali bebici? Trziste nudi dosta toga, pa sam zbunjena.
zitarice u vreme buduceg dorucka, povrce a kasnije i meso, u vreme buduceg rucka i voce za uzinu.
zitarice koje sadrze gluten (psenica, ovas....) se uvode od 8.meseca. zato je pirincana kasa najbolji pocetak kada na nemlecnu hranu predjete
prvo uvedite pirincanu kasu, pomesanu sa vasim mlekom ili adaptiranim. Prepodne dajte. ujutru podoj kao dorucak, pa oko 11-12 pirincana kasica.(prvo 2 kasicice, sutradan 4, itd...)
i tako par dana, pa onda pocnite da uvodite rucak (krompir, sargarepa, drugo povrce...) sve pojedinacno po 2-3 dana, pa onda druga namirnica.
nama je preporuceno tako od strane vise pedijatara kao pocetak nemlecne ishrane. postepeno uvedete glavni obrok i dve uzine za pocetak. Mleko, pirincana kasa, povrce i vocna uzina.
4,5 meseci je minimalno vreme za pocetak. pozdrav!

Pedijatar je nama rekao da sa kasama ne krecemo pre 6og meseca i sa prvim i sa drugim detetom, a i jedno i drugo su krupnibod starta. Mi smo imali 7 kila sa 3 meseca, a uskoro punimo 4. Ako dete ne kaki i po 10 dana, to znaci da je apsorbovalo sve iz mleka i onda treba razmisljati o kasama. U svakom slucaju idealno bi bilo da se saceka 6 mesec, a svakako ne pre 4,5, tako je nama receno. A koja kasa, tu tek svako ima svoju pricu. Idealno kasa u koju se dodaje majcino mleko pirinac ili zitarice, pa onda povrce i voce. Keks nikako, niti bil sta sto sadrzi konzervanse, secer i sl.
Pozdrav svim mamama koje ovde pisu,bebci su nam slicnog uzrasta,moja devojcica sutra puni tacno 4 meseca pa bih da pitam da li neka od vas zna nesto o tome da li bebi moze da predje u naviku da drzi glavicu samo u jednu stranu? Vrlo je zivahna beba,cak se dize i da sedi iako joj ne dozvoljavamo jos ,pomera glavu na sve strane ali nekad kada gleda,nasloni glavu na levu stranu,malo me to brine....pozdravvvv 🚼😍
I moja beba je naginjala glavicom u levu stranu. Mene je to zabrinulo kad mi je pedijatar rekao, jer je prva bebica i nisam znala sta sve potpada pod "uibicajeno" .Sad ce 4 meseca i sada se jedva to i primecuje... To je samo posledica polozaja iz stomaka, nista strasno. svakako je vremena malo potrebno da se to ispravi. u najvecem broju slucajeva se to samo ispravi, eventualno da radite neke blage vezbice po savetu pedijatra ili fizijatra. takodje su mi predlozili da od par presavijenih tetra pelena napravim jastuk kada spava na toj strani gde je misic skracen, kako bi se izduzio. Sto cesce bebu na suprotnu stranu od strane ka kojoj naginje da bi se misic istegao i stimulisanje bebe da se na drugu stranu okrece i bice sve u redu :)
I moja beba je imala isti problem primetila sam to dok je ležala na stomaku uvek glava u istu stranu nije mogla a drugu da okrene pa nam je pedijatar rekao da joj misic sa leve strane vrata nije raztegnut...verovatno je u stomaku jos bila u takvom polozaju...samo su nam rekli da je vise stavljamo da spava ma toj strani ...kada se obracamo i zovemo bebu uvek sa te strane na koju nece da se okrene i vezbe pri svakom predvlacenju okrenemo joj glavu na tu stranu nasom rukom dok lezi i zadrzimo 10 sekundi...i nama je evo nakon tri nedelje sad sve normalno
l
Jeste li rekle pedijatru za to?Moj beban je isto tako znao da drzi na lijevu stranu glavu, to je zato sto je u stomak cijelo vrijeme na lijevu stranu bio, radili smo male vjezbice za istezane te strane i sad je sve super, samo malo masirajte i bice sve ok.Ako pedijatar nije primijetio nista onda ne treba da brinete ali isto pitajte.
ćao Milena. imam isti problem mi punimo 29og tačno četri meseca,primetila sam pre par dana da više vuče glavu u jednu stranu. da li je to normalno i da li će beba to sama da ispravi?
Pozdrav svim mamama!
Moja beba ima 3 meseca i 3 nedelje, danas usli u 4. Za sada uspeva da se okrene sa ledja na stranu. Nije pokazala interesovanje jos uvek da hvata stvari, uglavnom lazu hoce da uhvati kad je u ustima i izvadi. Od pre par dana mahnito pokrece ruke i noge kad je skinem :) Na kontroli 10.10. imala je 6200g i 60,5cm. Dojim je. Ina proliv vec 24 dana. Bili smo na svim mogucim pregledima kazu da je sve u redu i da napreduje zadovoljavajuce. Da li neka mama ima slicno iskustvo sa tim prolivom?
I kod nas isto!!! Proliv duze od 20 dana, odradili analizu stolice, bili na 100 pregleda, ukupno 7 doktora ga pregledalo... Svi su rekli isto: da mu nije nista, da lepo napreduje, da mu dajem probiotik I da ga sto cesce dojim!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »