Komentari za tekst "Šta da učinite da beba bolje spava"

Komentara
342
Ostavite komentar
Zdravo svima..ja imam bebu od 1 mesec poslednjih 5 dana skoro uopste ne spava preko dana nocu nemamo problema budi se samo da jede ali se plasim da je to premalo..pisite da li je neko imao slican problem i kako da ga resim unapred hvalaa
Zdravo! Moja beba je nedavno napunila 5 meseci. Sa 4 meseca je pocela da kapira sta je dan,sta noc,kad treba da spava kad ne. Medjutim,u poslednjih par dana se poremetila nacisto,nikad ne zaspi pre pola 5 ujutru. Ne pomaze ni ljuskanje,ni pricanje,nistaa. Prosto nece da spava i dere se,nije plac kao plac. Sta da radim da je vratim u normalu? Pomagajte!
Nama ta faza traje vec 2 meseca i 20 dana i samo se pogorsava...budio se prvo po 2 puta a sad i po 6 puta...srecno svim mamama
Uh, ne bih vam bila u kozi... Da li imate neke rituale pred nocno spavanje? Kako spava danju? Kako jede? A buduci da se dere, da joj ne nicu mozda zubi?
Draga Majo, i mi smo imali taj problem.. Spavali smo super i odjednom budjenje non stop tokom noci.. Nama su objasnili da je to faza koja ce proci. Moguce da se desava "skok u razvoju".. Obicno ne traje duze od dva meseca.. Mi se, posle duga dva meseca polako vracamo u normalu i spavamo skoro celu noc.. Mislim da tu ne mozete nista uraditi, osim da cekate da prodje ta faza. Srecno!
Moj bebac sledeće nedelje puni tri meseca i u zadnjih par dana je počeo noću da se budi na svakih sat vremena. Do tada je spavao dva sata, skoro i da je imao i tačnu satnicu za budjenje da bi sisao. Ne znam šta mu se desilo.
Sve su to faze... Videcete, bice ih dosta ... Nagle promene kad najmanje ocekujete.
Moja beba ima mesec dana i jednu nedelju.. Prve dve nedelje je spavala po ceo dan i noc.. A onda je pocela da mi ne spava uvece posle kupanja i sisanja nocu do 1h nekad cak i 2h. Ne znam sta da radim i kako da je vratim da spava posle kupanja ponovo.. Preko dana ne mogu da je odrzim budnom jer ona kad spava onda spava, a ujutru mi spava do 12 h... Ako neko moze da mi da neki savet, hvala unapred? :)
Koliko vam bebe spavaju danju.Sve se plasim da ako puno spava danju,,poceti manje nocu.I,nace,bebac ima 3 meseca.Pozdrav!
Kod mene isto mala 3 mjeseca spava preko dana 4 puta po pola sata nekad odspava i po 2 sata kako kad ali navečer obavezno igranje maženje izmori se kako je zabavljam i onda spavanje oko 10h, i ja sam de na početku s time opterecivala ali uvijek naveče zaspane bez obzira koliko preko dana spavala, neka spava preko dana beba se tako razvija raste odmara,
Bebac zasto Vi ne pomognete ovim ženama? Toliki ima pitanja bez odgovora da je to skroz bezveze...A ipak nisam ja postavila tekst, vi ste...
Mihaila okupamo oko 8, pola 9....do 9 je u krevetu... Obavezno upalimo radio, na stanicu koja nema reklame...i citavu noc radi. Njemu to pomaze u spavanju. Pa eto probajte to ako vam beba ima problema sa spavanjem. Nama je pomoglo. Budi se samo jednom oko 2,.3....i do 7 ustajanje. :)
Moja beba ima 8.5 mes... Od rodjenja ne spava, budi se na sat vremena ili dva sata. Duze od dva sata do sada nije spavala. A preko dana spava samo 3 puta po 20-ak minuta... Sve sam probala i spava sa mnom u krevetu, nista nije pomoglo.
Molim za pomoc,sincic ima 9meseci a budi se nocu na svakih sat vremena i nece da se smiri dokle god ga ne uzmem u narucje i ljuljam par minuta dok se ponovo ne uspava.Stvarno sam sad vec iscrpljena,devet meseci nespavanja je stvarno mnogo. Hvala unapred.
Znam kako ti je jer moja ima 10 mj i budi se ponoci svakih sat vremena..😓
Nadam se da je nakon godinu dana dns vam lakse jer ja vise nemam snage ni zivaca...i jos k tome sama muz u vojsci nema nidje nikog od pomoci u blizini..dva klinca i moji slabi neispavani zivco😓
Ta metoda je cisto maltretiranje bebe od 3min pa sve duze ostavljanje samog bebca.
Milice draga moja beba ima 10 meseci i skoro isto ponasanje,isto je tako bilo i sa mojim prvim detetom, nije bilo nacina da ih uspavama sta god da pokusavali vristanje,plakanje do ludila ...onda sam odlucila da ne mucim svoji decu i uzela ih kod sebe u krevet. Inace beban jos uvek sisa i srecan je i miran u mom zagrljaju citave noci. Moj savet ti je uzmi bebicu u svoj krevet i ne muci ga raznim metodama koje ne pomazu! Mislim Da si mu potrebna ti!
Moje dete će uskoro da napuni godinu dana. Noću se obavezno budi po više puta. Negde sam već navikla da moram doći i uljuljati ga. Inače, od kako se rodio nije umeo da zaspi bez pomoći. I dan danas se uspavljujemo u kolicima. Više puta sam pokušavala da ga uljuljam i spustim u krevetac ali bi se ubrzo čulo surovo vristanje. Probala sam i sa tim da ga posetim na 3, 5, 7...minuta...ali problem je što on odbija da se umiri čak i kad shvati da sam tu. Ni na tren! Pre nedelju dana je u seansi vristanja tokom noćnog buđenja promukao . Danju spava 2 do 3 puta. Sam tako traži. Uglavnom posle doručka i pre ručka.. . Popodne vrlo malo odrema. Ne mogu više izdržati to noćno budjenje. Kako je stresno uz to vristanje. I U poslednje vreme ne pomaže više ni sisaanje ni nošenje u rukama. Došlo je do toga da ga opet moram vratiti u kolicaradi uspavljivanja. Jer po sat vremena plač ni na jedan način ne prestaje. Pre par meseci smo imali posetu neurologu iz drugih razloga koji nije primetio ništa čudno. Sve je u redu. Drugi dr kaze da je on previše emotivan i da mi je na pomoći bog dok se to samo od sebe ne sredi. Verujte mi da sam na izmaku živaca. Imam utisak da mene odbija, moju Pomoć, jer ne pomaže mazenje, zagrljaj i, ništa.. . Bilo je i noći kada me zbuni i spava sve do 3-4h pa se probudi npr oko 6 i nastavi do 8. Nadam se da će uskoro proći.
probajte da ga ostavite uvece posle rituala kupanja i mleka u krevecu i izadjite iz sobe, plakace, udjite prvi put posle tri minuta samo da kazete "tu je mama, sve je u redu spavaj" malo ga umirite, da se ne oseti odbacenim, nikako ga ne uzimajte i izadjite opet, sledeci put udjite posle 5 min, pa onda posle 7, pa opet 7 pa 15, plakace, nije lako ali ima da spava, moj sin ima 9 meseci i pre tri dana smo radili ovako posto vise nisam imala snage jer sam premorena bila, po sat vremena sam ga nunala... danju samo pola sata spava...sad spava normalno! ova tehnika je mozda malo surova ali ima za cilj da dete stekne zdrave navike spavanja, da se osamostali, da se sam uspava. pokusajte, mi smo uspeli :) ako vas zanima mogu detaljnije da vam objasnim.
Šta da vam kažem, moja devojčica ima 14 meseci i noću se i dalje budi non stop. Sve bih dala da sastavim 3-4 sata sna, ali ne, na svakih sat, sat i po se budi. Sve sam pokušala i dr pitala, ali ona kaže da je mnogo vezana za mene i to je to. Kad bude spremna prestaće:-(. Ali ona je manje vezana nego što je bila starija u tom periodu, i starija se budila, ali čini mi se ne ovako. 14 meseci nespavanja, preumorna, a gde je posao, kuća i dl. Mada mi drugarica kaže da je i njeno dete do 18 mes bilo takvo i od tada je sve ok. Tako da se nadam da nam nije previše ostalo do normalizacije spavanja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »