Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Drage mame, imam problem sa kapilarima.. pre trudnoce nisam imala, sad imam utisak da masovno pucaju.. Uz vise kretanja, zdrave hrane.. zna li neka nesto vise da mi kaze jer smatram da se krecem dovoljno i vodim racuna o ishrani. Btw 13ta sam nedelja - imam 55kg
pozdrav:-) meni je sve super u trudnoci nemam nikakve mucnine ili bolove 'svaka je drugacija:-:-) ,..
Evo mene u 13.nedelji.Danas sam uradila ekspertni i sve je uredu,prebrojali smo prstice,culi srce i neke delove tela.I ako mi je NT 1,2 mm doktor me uputio da radim dabl test.Da li je to uobicajno ili postoji nesto sto mi je on ipak precutao? Test sam uradila danas ali idem na put i ne mogu pokupiti nalaze tek za 7 dana.Ne mogu izdrzati.Da li je to uobicajna procedura?
Double test obuhvata ultrazvuk (koji si uradila) i analize krvi. Kombinacijom ova dva i upitnikom (o kilazi, pusenju, dijabetesu,...) se dobijaju rezultati o riziku za neke hromozomske poremecaje.
Zdravo mame,imam pitanje u vezi stomaka. Da li vec treba da se primecuje stomak? Ja sam po ovome 13ned.ali stomaka nigde. Od pocetka trudnoce pijem samo folnu i to je to. Osim malih probadanja i bolova dole ja nisam imala nista od simptoma,kao da i nisam trudna. Prva mi je trudnoca pa nemam nekog iskustva. Hvala vam. :)
Osim UZ nisam radila nista. Doktorka mi je tada rekla da sam mesec dana trudna i da za 4ned.dodjem na dabl,i to je to. Tako da sutra idem na dabl pa videcemo,valjda ce sve biti ok.daj Boze mzd ja bzvz tripujem. :))
Pozdrav!
Da li si radila ekspertni?
Ja sam takodje 13.nedelja i stomak primecujem ja ,mada niko drugi ne :)
Nemoj da te brine sto nemas simptome,ja sem umora i stalne potrebe za snom nisam imala do sada nikakve simptome tipa povracanja i sl.
ovo su svi odgovori od 2015 god kako da nadjem nove?
drage mame 13ta sam nedjelja. prva mi je trudnoca . pila sam neke vitamine koje je ljekar propisao i rekao je da cu i naredna 3mjeseca piti neke , moja obitelj nije za to . sta da radim ?
ako je dr rekao onda ih i pij bolje...ja ih isto pijem uz preporuku dr isto sam 13tj :)
pozdrav mame...ja sam 13tj danas i dr mi je dao uputbicu za parnatal kombinirani probir u 16tj...jel netko tad radio? unaprijed hvala :*
pozdrav mame...ja sam 13tj danas i dr mi je dao uputbicu za parnatal kombinirani probir u 16tj...jel netko tad radio? unaprijed hvala :*
Pozdrav mame i ja sam u 13 nedelji trudnoce,juce sam radila nalaz hormona TSH mi je 5,2 a normala za trudnice je od 1-2 pa sam se uplasila,jeli se jos koja susretala sa tim?Pozdrav 😘
Mozda malo kasnim sa odgovorom, ali evo da kazem da je meni taj isti TSH pravio probleme, iza sebe imam jedan spontani i jednog predivnog decaka. Sada sam treci put trudna, TSH treba da bude ispod 2.5 za trudnocu (sve zavisi od jedinica po kojima se radi) dok se u trudnoci odrzava u granicama referentnih vrednosti u mom slucaju odredjenom dozom eutiroxa.
Meni je TSh bio 4,8 i odmah mi je enokrinolog uveo Eutirox 50mcg,jer je granica 4,2 a u toku trudnoce treba da se odrzava oko 2,5. Za 4 nedelje terapije vrednoat je pala na ocekivanu. Ako vec nisi isla obavezno podji kod endokrinologa jer Tsh zna da pravi probleme tokom trudnoce ako je povisen.
ja sam radila,ide do 3500 a meni je 6000,cekam uput kod endokrinologa da idem jel ne sme toliko da bude i trudnoci
Joj, ljudi... ja sam tek 13. nedelja a mnooogo sam se ugojila. Jedem manje nego pre npr. mesec dana, ali i dalje sam stalno glaaadna... Tesim sebe da je deo kilograma jer sam prestala da pusim, ali opet je previse...
Isto... 13. sam nedelja a ugojila sam se 8-9 kg 😞 kazu da je normalno oko 13kg za celu trudnocu. Ja kako sam krenula bice 20. Inace stalno sam gladna i sto je najtuznije sve sto je zdravo ja ili ne mogu ili povratim.
Drage mamice, kada ste prvi put osetile pokrete bebe? Moze li se sa 12 nedelja osetiti, lici na golicanje ili na muckanje vode u stomaku ili sam to umislila? 😀
Umislila si to, nemoguce je cuti bebu u 12. nedjelji, to je jos prerano, beba je jos uvijek sicusna.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »