Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
zdravo svima, moj mali ima dva meseca i dve nedelje i super napreduje,s
pava i danju i nocu ali danju spava non stop u sic baby sediste ne znam da li je to zabranjeno? kad ga prrbacim u krevetac probudi se brzo inace nocu spava u krevet
Kaže ko, Bi?
Bebe pre navršenih 3 meseca ne smeju biti u polusedećem polozaju, u nosiljkama, sedištima, isključivo na ravnoj podlozi i da se često stavlja na stomak.
zapusen nosic -resenje

Beba ne zna da izduva nosic pa joj cesto zadaje muke.Sekret se sliva niz zadnji zid zdrela i otezava joj spavanje i sisanje.Kako resiti problem za par dana?
1.Inhalirati bebu cistim fizioloskim rastvorom u trajanju 3min( da sekret nabubri)
2.potom je postaviti preko kolena sa glavom polozenom nanize i lupkati po ledjima 10ak minuta.Ne previse jako ali energicno( da se sekret odlepi od disajnih puteva da bi pri podoj beba mogla da ga proguta a potom iskaki) Moze se desiti i da bljucne pa izbaci sekret i na taj nacin.
3.Potom je uzeti u narucje i u svaku nozdrvicu ubaciti po par mililitara fizioloskog rastvora i ostaviti do 3min da deluje i razvodni slinice
4.Zatim Noskom(koji je bezbedan za bebe od prvog dana jer iako je prikljucen na usisivac ne moze da proizvede veci pritisak od 0,2bara) izvuci slinice iz obe nozdrve.Pro tom bebu drzati u narucju,izdici glavicu da se lakse izvuce sadrzaj iz nosica
5.Zatim dati bebi da ruca i onda ce progutati sekret iz grla koji joj smeta ,a nosic je ociscen pa ce biti prohodan i sisanje ce biti lakse
Ovo sve raditi par puta dnevno kod tezih slucajeva,a inace moze i samo uvece i to je najbolhe posle kupanja.
Nosic pravi problem veliki i od njega sve krece,a ovo je nacin kako se za par dana moze resiti problem!
2.potom je postaviti preko svojih kole
Sta mislite da li smem bebi od dva meseca i 11 dana stavljati gusciju mast na grudi?
Nas Lav ima 2 meseca i 2 Nedelje. Pravi je dobrica od rodjenja. Nije nam uopste promenio zivot i zadao probleme do sad!!! Sisao je do skoro sasvim normalno a sad kad sisa krene da sisa i pocne da plače i tako sve u krug uzme sisu krene da sisa i zaplace se. Vodili smo ga kod doktora i jedan je rekao da moguce da ga muce zubici. Drugi doktor je rekao da je rano. I onda nam je kuma rekla da je vrlo verovatno da mu je spalo nepce?!? I da to samo "babe" resavaju. Jel ima neko iskustva sa tim? I kako mozemo mi da ustanovimo to?
Tako je i sa mojim malcem bilo i na kraju se ispostavi da je malo mleka tj da se muci da izvuce i kad sam mu umuckala formulu pojeoo u roku od sekunde i poceo da se smeje tako da sada jede formulu i moje izmlazano mleko iz flasice.
Grcici. Proguta zraka i onda ga sisanje muci. U jednu ruku rado bi sisao a u drugu ga iritira jer svaki novi zalogaj izaziva neugodu. Cesce podizite da podrigne. Ne odustajte samo od dojenjai ne sumnjajte da nesto nije u redu s mlijekom. Ne treba bebu ni prisiljavati da sisa kad nece, moze mu se sisa ogaditi. Neka malo i otplace, ima tata da nosa :-) Ili mozda voli sisati, ali ser tako prejeda. Onda je cuca rjesenje koliko god nepopularna. sretno
Imam bebu dva meseca koja vrlo cesto kija. Da li je to znak da joj je hladno ili je alergija po sredi, ima li ko slicnih iskustava?
I moja beba kija, ali ne pridajem tome neki znacaj. Bebe tako ciste disajne puteve i to je normalno, bar su mi tako svi rekli, ukljucujuci i pedijatra.
Danas smo bili kod doktora... Dala nam antibiotik "sinicilin".. Kaze ako do utorka ne prestane sa kasljom morace u bolnicu..A pluca su mu skroz cista. Kao deciji bronhitis,to izgleda sada svima pričaju.
Ima li neko iskustvo sa ovim?
Hvala Dijana,veceras cemo i mi tako.. :) :)
Zdravo :) Kod moje bebe od kako je rodjena stolica je tečna,ne znam da li je to normalno.Samo pije moje mleko,s tim da se izmuzam pa mu dajem,posto nece da sisa... Nosic mu je stalno zacepljen,sada i suvo kaslje i kija,prw svakog obroka mu dajem fizioloske kapi..
Cao. Inasem bebanu je isto tako tecna stolica i rece nam jedan odlican pedijatar da ne zavirujemo toliko u pelenu :) naime, dok god doji ili pije tvoje mleko sve je normalno i dozvoljeno i rece nam da pratimo bebca, da ako je raspolozen onda je sve ok :) a sto se kaslja i nosica tice, to je od suvog vazduha.. zato je potrebno cesce provetravati prostorije a u toku noci mi prokljucamo vodu u veeeelikoj serpi i ubacimo kesicu caja od kamilice i to pustimo da isparava neko vreme posto uspavam bebu :) a prija i meni i muzu
Kako vam spavaju bebe, mi bas imamo problem sa spavanjem, bas malo spavamo...Ima li neka mama neki koristan savet ? Poz 💋
Poz Kristina. Bebe. ole rutinu, vole da znaju sta sledi posle cega. Recimo kupaj je u isto vreme svakog dana, posle toga sisanje i uspavljivanje. Budi uporna i ona ce se navici. Moja malena od pocetka tako. Malo smo se duze uspvljivale u pocetku ali sada kada je u 19h okupam, dam joj da sisa i gotova je do jutra ili bar do pola noci ako ogladni slucajno. Nadam se da sam pomogla. Dakle, samo rutinu da stekne. Budi uporna i srecno:)
Pozz drage mame:) citam vase komentare i ne vidim da se iko zali na grcice. Moj bebac ima 2 mj i 6 dana ali ima problem sa stomacicem ne place samo ae skuplja i stenje i to ga nekad probudi a nekad spava i stenje! Ima li iko iskustvo i do kada ovo traje?
kupi caj plantex 70din kesica, daj joj pola kesice dnevno rastvorene u 50ml prokuvane vode i kim u vodi. nama je samo to pomoglo, a probali smo i bio gaiu i wayu i espumisan i colikind nista ne pomaze a kosta mnogo.


Nasa beba ulazi u drugi mesec,isto sve to radi... dajemo mu bio gaju,davali smo colief,nista nije pomoglo ... cajeve humsna,iz svajcarske sprej i caj,nista ne pomaze osim ta bio gaja cinii se,jer je probiotik... nekad se desi da celu noc prespava mirno,a nekad celu noc stenje i kenjka,tako da je vrv sve to normalno... moj sincic je na adaptiranom mleku,pa kazu da su zato grcevi jaci.. a i alav je,pa trazi nekad klopu na 2h i zacenjuje se.. procice i to...cekaju nas zubici😆😆😆 dok sve probamo za grceve procice😆
A Aleksandra po koliko caja dajete bebi? I hvala Vam na odg 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »