Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
U sedmoj sam nedelji trudnice, a napao me je virus. Ima li neko iskustva sa tim?
Ja sam u prvoj trudnoci imala virus i pila sam antibiotik uz odobrenje ginekologa.
Posle 6 god.pokusavanja i 1 neuspele IVF-radjene u Austriji druga IVF radjena u Srbiji je bila uspesna..posle prvog uspesnog embriotransfera imala sam trudnocu koja se zavrsila lose..u 30oj nedelji-onda kada sam se cuvala,lezala i slusala 'dobro namerne savete'..Par meseci nakon toga..opet embriotrasfer-uspesan...e tada sam slusala samo sebe,uzivala u trudnoci,setala-i po 6,7 km dnevno..u julu sam dobila svoju devojcicu-prelepu i zdravu bebu-posle svega.Sada zamislite imam pozitivan test-6 meseci posle porodjaja,ja sam u 7oj nedelji!!!Moj savet za sve mame je da se opuste u trudnoci,da ne razmisljaju o losim stvarima-druzite se sa pozitivnim ljudima,ne slusajte dusebriznike,smejte se sto vise..trudnoca je stanje-nije bolest,simptomi su individualni...Sve se desava sa razlogom..Pozdrav od mene,moje Marije i novog bebaca,koji ce nam se,ako Bog da, pridruziti u avgustu 2017!!!
Pozdrav svim mamicama 🌞
Posle 7god.i 3 neuspele IVF, konačno je beta počela da raste i da se srce čuje na prvom UZ.
Sebe smatram opuštenom osobom, ali svi oko mene mi unose neki nemir i ne mogu u potpunosti da uživam u trudnoći. Te čuvaj se ovoga, te pazi se onoga i sl.
ima li vas još i kako se borite protiv dobronamernih saveta i kritika?
Na jedno uvo primi, na drugo pusti napolje. Sve umereno, bez drame, stresa, i samo pozitivno. ;-)
Malo sam se ugojila.. Ne povracam, ali imam mucnine. Da li je to u redu?
Pozdrav mamice ❤
Meni po UZ ispada da sam 7+1, ali nikako ne mogu da izracunam kad je pocetak a kad termin... Prva mi je trudnoca i nista ne znam, a moj dr uopste nije pricljiv, nista mi ne govori :) a sve me zivo zanimaaa...
Inace sam mnogo umorna i pospana, grudi me uzasno bole i vece su. Pre sam jela 1-2 dnevno a sada mnogo brzo ogladnim, po malo jedem ali za nekih sat vr sam vec gladna, i ako ne uzmem nesto postane mi jako lose, nesvestica i mucnina. To me strasno nervira...
Kako se vi osecate? Srecno svim buducim mamicama 😍
I ja draga imam iste simptome identično,sutra ulazimo u osmu nedjelju.Dobila sam za sad neka 2 kg i puno spavam.Stomak mi se bas primjeti sto me malo brine ali za 4 dana idemo na uzv pa cemo vidjeti je li sve u redu.
Kefalica, mozda se i sretnemo negde u porodilistu, ko zna 😊 kako se ti osecas?
Ja sam 14.12. bila kod doktora i rekao mi da sam 7 plus 1 i da mi je termin 1.avgust :-) Meni je druga beba :-)
Postovane trudnice,nasli su mi eserihiju coli preko 100000 ,dr mi je dala antibiotike Sinacilin 2x2,ali sam pila po 1 na osam sati jer sam mislila da je puno da pijem dve na 12h.Jel moze vase iskustvo?
Sto se tice ešerihije, ni slučajno je ne zapostavi. Ja sam u 6 nedelji trudnoće, nikada nisam imala problema te vrste, ali u trećoj nedelji ešerihija se pojavila. Uzasan bol pri mokrenju, probala sam cajom od brisnice ali nije pomogao, samo ublažio. Otisla sam kod lekara, i to u hitnu. Odmah su mi uradili analizu, dobila sam antibiotik Monutol 3g. Pije se jedna kesica, pa za 48 sati druga. Živim u Barceloni, ovde lekari ne prepisuju olako antibiotike ali je tvrdio da je daleko gora i opakija Ecoli od leka. Naravno baka iz Srbije mi je posala recept za čaj koji je pogodan za trudnice. Pijem i dalje oko litar čaja dnevno, i mnogo mi je bolje. Zapravo kao da je proslo, samo da se ne vrati. Sve najbolje, ako zelis mogu da ti napisem recept za čaj.
Ja sam imala isto ešerihiju... Pila sam onaj čaj za urinarne infekcije za decu i trudnice, u žuto zelenom pakovanju i to je jedina stvar od koje sam povraćala u trudnoći.... Dr.mi nije davao antibiotike, dok nije video da je ešerihija uporna...u trećem mesecu mi je dao neki antibiotik, više se ne sećam koji, takođe nisam ispila sve kako mi je rekao, već manje, jer sam se plašila za bebu.... Ešerihija mi se uporno vraćala tokom trudnoće, posle toga sam dobijala panklav svaki put... Vratila mi se i za porođaj, a tad je postala otporna na panklav...što se nije znalo dok rezultati sa antibiogramom nisu stigli, ali je tad već bilo kasno..napravila mi je cirkus posle porođaja i zato sam morala na reviziju... Tada sam čula da je čaj od zobi odličan protiv ešerihije... Da sam znala to u trudnoći, pila bih ga na hektolitre...samo da ne prođem tako grozno posle porođaja...a opasno je i beba tad da prođe kroz porođajne puteve, pa hvala milom Bogu što je srećom u nesreći morao biti carski rez...te se beba spasila te bede zvane ešerihija... Čuvaj se, leči i pazi maximalno.... Ne daj se ešerihiji ;)
Mialim da pitanje oko toga je glupo i postaviti pa to ti je doktor prepisao osim toga eseriha je uporna tako da ajo ne budes uzimala kako ti kazu lecicces je dugo ja sam pila orvazil i vaginalete uz to tako da samo slusaj ti docu i ne pravi pitanje oko toga,eserihija nije za zezati se!
Postovni,dali neko pije cardiopirin u trudnoci?I koliko vam je iznosio D-dimer u sedmoj nedelji?
Cure, planiram za nekih mjesec dana ici na put koji bi trajao 6,7 sati. da li smijem ili ? sada sam u 7. tjednu
Mozes da putujes gde hoces skoro do pred porodjaj, osim ako lekar ne kaze suprotno. Ja sam odmah na pocetku nabavila trudnicki pojas za kola i samo skitala.
ja se osjecam jako dobro,na pregledu sma bila neki dan sve je u redu,nadam se da ce tako i ostati. Hvala puno 😘
Majo ja sam u prvoj trudnoci negde u desetoj nedelji

putovala u Prag na medeni mesec :) Trudnoca mi je bila super, dr nije imala nista protiv...i stvarno je bilo sve super. Mnogo zavisi od toga kakva ti je trudnoca i kako se ti osecas
hej cao svim buducim mamama ☺ imam jedno pitanje sedma sam nedelja i idem za 3 dana na prvu kontrolu pa pitacu naravno i doktora , ali evo i vas .Da li imate potrebu za seksom ? Posto ga ja nemam , nista se ne tripujem za bebu ,jednostavno nije mi to taj osecaj kao pre nego da ostanem trudna . Pa kako je vama ?? ☺
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »