Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2219
Ostavite komentar
I ja sam u 14.nedelji. Isti problem imam. Pocela sam da mazem Saljicev Striet i meni je bas pomogao. 😊
kupi saljicev melem protiv strija ili uzmi sto masniju kremu i mazi stomak.koza se rasteze zato i svrbi.
Da li je neko od vas imao bakterije i gljivice u urinu, i na koji nacin ste to resile? Koliko vam je trebalo vremena da ih se resite?
caj za trudnice protiv bakterija, predlozila mi je doktorka, nasla sam u apoteci, oko 350din
Cao svima.Jel ima neko probleme sa gorusicom i grcevima u ovom perodu?Osecam i kao neku tezinu u gornjem delu stomaka...


grceve ne... ali gorusica pocinje
Zdravo svima. :) Imam jedno pitanje,doktorka mi je rekla da mi je materica zavaljena ali da je sve ok. Pa me interesuje da li to predstavlja neki problem kasnije ili uopste? :)Pozz
Ja sam takodje imala zavaljenu matericu, ali sam prvi put ostala trudna bez ikakvih problema i mislim da mi se u toku trudnoće materica vratila u normalan položaj. Tako da mislim da nema potrebe da se opterećuješ, kazu da neke žene malo teze zatrudne sa zavaljenom matericom, ali vidis da ne mora da znaci :-)
Koliko znam, zavaljena materica nema nikakav uticaj na trudnocu. Mislim da zene sa zavaljenom matericom malo teze ostaju u drugom stanju, ali posto to nije tvoj slucaj, uzivaj :) pozdrav!
Buduce mame treba mi mali savjet. Naime, mi smo u 13 oj nedelji trudnoci, bebica odlicno napreduje, dabl test dobar, sve je i vise nego dobro Bogu hvala. Nego par dana unazad pojavio mi se neki manji osip na levoj strani stomaka, koji me pomalo izludjuje jer svrab je tako iritantan. Je li imala neka od vas slicnih problema, i imate li neku kremicu da preporucite ?
Moguce da se taj osip javio zato sto je u trudnoci koza jako suva pogotovo u zimskom periodu...Zbog toga doktori preporučuju da se unosi sto vise tečnosti. Sto se tiče kremica najbolje je da se o tome posavetujes sa dermatologom i da pogleda kakav je to osip, jer neke kreme ne valjaju da se koriste u trudnoci.
zdravo svima prva mi je trudnoca pa me interesuje dali imate i vi bolove u krstima i do kog meseca traje mucnina ?
zdravo svima ja sam posle 14 god ostala slucajno trudna imala sam problema sa mokrenjem,jako me peckalo kad idem da piskim pa sam tako i saznala da sam trudna imam pitanje za vas gin mi je dao Doderlein Med kapsule i Feminella vagi da koristim dal ce to smetati bebi dal ima neko od vas slicno iskustvo hvala unapred .
Drage mame, je li neka od vas ima bol u karlicnoj kosti i sta ste radile koristile mazale?
Malo me nervirate sa tolikim potenciranjem ovim prenatalnim neinvazivnim testovima. Da li negde pise koliko kostaju?! Da li pisete da je amniocenteza pouzdanija metoda za detektovanje hromozomskih aberacija?!
Ja sam radila neinvazivni prenatalni test 660€ ( komplet uz mikrodelacije ), samo zbog godina, i sve je u redu. Tako da ne moram na amniocentezu. Ko god moze nek uradi. Sad sam 13nedelja,a teat radila u 12,stigli rezultati za 7dana
Prosle godine sam imala spontani u 9.nedelji i prilikom lezanja u bolnici sam upoznala zenu koja je radila prenatalni test iliti Trankiliti kako ga zovu...platila ga je 800e i ipak je izgubila bebu u 7 mesecu jer je iznenada stala srcana radnja.
Tako da...
taj test je oko 600€ , Ac se ne placa, ja sam radila obe trudnoce, 99% su pouzdani! Predhodne 2 trudnoce sam radila iz razloga sto imam brata sa D. sindromom, koji nije genetski poremecaj, ali ajd, htela sam da budem sigurna da je sa bebama sve ok. A sa ovom trecom trudnocom radim jer mi je dbl test katastrofa, toliki stres dozivljavam svakog dana zbog tog testa, strah me je dotukao, ne mogu da docekam rezultat Ac, citam svakakva iskustva u vezi sa tim, ali nikako da se smirim!😳😨
Danijela podrzala bih te. Kod nas je jos uvek obavezan dabl test a sve ostalo se radi u slucaju loseg rezultata. Cak i amnio se radi kada za to postoji potreba i imate odredjen broj godina. A pitam se samo sta su radile nase mame i bake kada nijednog testa nije bilo pa cak ni ultrazvuka niti doktora i poradjale se kod kuce i gde stignu.
Skroz si u pravu. Ja sam sa prvom trudnocom radila amniocentezu, ne boli nista, ali sam imala nekih pola sata kontrakcije materice...htjela sam ovaj put da je izbjegnem, da uradim neki od ovih neinvazivnih testova, ali mi je dr rekla da nisu zamjena za amniocentezu.


Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »