Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Hallo Marijana i ja Sam takodjeeeee u 10-oj nedelji iste siptome Imam ko i ti Samo Bih spavala Osecam Umor mada postoje i mucnine jedino sto Mi ne Prija je crna kafa
I ja sada nemam,usla sam u desetu nedelju pre 4 dana. Imala sam do pre nedelju dana s vremena na vreme mucninu i povracanje. U pocetku sam imala jake bolove u grudima,sada nema. Ali su mi grudi bas porasle ;-). I bradavice su mi tamnije bas i velike. I primecujem u donjem delu stomak pocinje da raste.
Zdravo svima , evo već sam u 10 oj nedelji trudnoce , izgubila sam oko 5kg
povracem ceo dan , isla sam kod doktora bila sam na infuziji 2 dana posle toga se osecam bolje , mucnina prekine na par dana ali se vrati i tako u krug.
vise nemam snage, imam osecaj da cu pasti sa nogu cim nesto pojedem odma povratim.
hvala svima na svakom savetu.
Probaj Antimetil. Meni je pomogao. Isto sam 10 ta nedelja i smrsala 5kg. I dalje mi je tesko i mucnina ali mogu nesto i da pojedem.
Draga Marina, mogu ti napisati par saveta koje sam pročitala ili čula. Čaj od đumbira kažu da pomaže. Narendaš koren đumbira, preliješ vrelom vodom i odstoji pola sata. Posle popiješ lagano, po gutljaj, dva pa malo sačekaš. Drugo, neki suv keks čim otvoriš oči, neka ti bude pored kreveta. Mleveni keks i gnječena banana. Voće: jabuke, pomorandze...Kuvani krompir i šargarepa. Ništa začinjeno, slatko, masno... Na svakih sat, dva pojedi nešto po malo, makar i 3 zalogaja. Potrudi se da ti želudac nije prazan jer se tad mučnine pojačavaju. Dosta vode unosi, možeš i malo limuna da kapneš. Negde sam pročitala i da miris limuna smanjuje mučninu pa možeš i to probati. Ja sam u 10. nedelji i probala sam sve ovo što sam ti napisala. Pomogne, ublaži, ali ne reši za trajno jer je potrebno da se nivo Beta HCG smanji da bi se mučnine povukle. Taj hormon inače dostiže maksimum od 10. do 13 nedelje i posle se smanjuje tako da je potrebno još malo vremena da se sve vrati u neku normalu. U koliko ti ništa od ovih kućnih načina ne pomogne, javljaj se doktoru i nadam se da će ti pomoći.
meni od danas ovde 10. nedelja, a ince sam 8+4... kako da ispravim to? termin sam tacno upisala i racunala sam po nedeljama i nisam jos u 10.
pozdrav drage mame,stigla sam do desete nedelje,ovo mi je treca trudnoca,za sada je sve ok,nemam tegobe,samo mi se mnogo spava
pozdrav drage moje. ja sam 10-a nedelja i sve je ok ali od jutros idem u vc i kad se obrisem ima nesto rozikasto na papiru.Nije krv ali neznam sta je? Ako neka od vas zna i ako moze neka mi odgovori jer sam mnogo uplasena .
Meni je bilo malo krvi i onda samo braonkasto, isla sam na ultrazvuk, sve je ok sa bebom, ne vidi se krvarenje. Prepisali su mi utrogestan i palitrex koji pijem samo dok mi traje to, a proslo me je od kako sam bila na uz i moram mirovati. Savetujem ti da odes kod doktora, bice sve dobro.
kada se najranije moze saznati pol bebe? hvala unapred
Ja sam sa prvom bebom saznala sa neka 3 ipo meseca.
Ćao svim mamama i trudnicama,trenutno sam u 10-oj nedelji trudnoce i imam problem sa hranom sve mi se gadi,sama pomisao na hranu pa cak i u nabavku kad idem imam osecaj gadosti,jedem koliko mogu trudim se bilo sta da pojedem...Da li je neko imao slicno iskustvo i sta bi moglo da pomogne u ovom slucaju...Pozdrav
E cao, ja sam u 10 nedelji trudnoce i imam kontra situaciju, po cijeli dan gledam sta jos mogu pojesti, pa mi bude lose, a kad mi je lose lakse mi je kad opet nesto pojedem😊.. tako da obrni, okreni to je tako kako je.. mada mislim da je tebi ipak gore..mada sve je to normalno. Jer smo ipak, u drugom stanju. Pozdrav svim trudnicama i mamama 👋
Hvala Lana na odgovoru,mada hvala Bogu mislim da mi nece biti potrebno jer prestale su moje muke napokon 😁 i u prvoj trudnoci mi je na pocetku bilo muka ali ovaj put je ipak po meni gore,ali kao sto kazem prestale su moje muke i dosla je zelja za hranom 😉
Vitamin bedoxin,slobodno. Jednom do dva puta dnevno. Ovo mi je druga trudnoća i zaista mi je pomogao.:-) :-) :-)
Ledja razvaljuju :-(
I mene 😒😒
Zdravo mame,imam jedno dijete sada sam trudna i sa drugim,ali u ovoj trudnoci zaista osjecam velike poteskoce i stomak i glava me neprestano bole,dok doktori kazu da je sve uredu.U prvoj trudnoci je sve bilo odlicno i nikada nisam osjecala ovakve bolove.Inace sam i sama doktorica ali ne znam.Da li se Vama to desavalo?
Evo i nas u 10 nedelji :)
Cao, ja sam u 10.nedelji trudnoce, imam uzasne mucnine po cijeli dan, jedem cesto i po malo ali ne pomaze! Pomagajte 😢😢😢
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »