Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Mislite 3 cvrsta i 2 mlecna obroka? :) Ne znam cemu ovi minusi, ako bebi odgovara takav ritam onda super. Mom sinu je i dalje mlijeko glavna hrana.
Budi se oko 7h, tad dobije mleko, u 11h voće, u 14h povrće sa mesom ili bez, u 17h opet voće ili onaj Frutolino, i opet u 20:30h mleko.
A kako su vam rasporedjeni obroci? i moj sin uskoro puni 6 mjeseci, ali najcesce ima cetiri obroka. U toku noci se ne budi da jede. Hvala.
Drage mame bebac ima 6 mjeseci i 3 dana tezak je oko 10,50 kg.Do prije neki dan je samo dojio i sve je ok bilo.Zbog mojih problema zdravstvenih morali smo ga odbiti od sike.Prva hrana je aptamil jer i dobio zatvot,od tada sada imamo problem sa stolicom,isli smo i na klistiranje.Jedni kazu kravlje mlijeko drugi su protiv.pokusali smo i kravlje mlijeko opet isto problem.Da li se neko susretao sa tim problemom.Bebac jede i hapice od jabuke,breskve kajsije i sljive.
dali sme da se stavlja zecin u neku hranu bebinu?
Cimet, vanila 6+
Zacini mogu vec od 8. meseca da se uvode. Uvode se po principu kao i nova hrana, jedan po jedan zacin u razmaku od par dana. Najbolje je koristiti sveze zacine (peršun, bosiljak, celer, beli luk, crveni luk, timijan) kontrolisanog porekla i sušene začine: vanila, cimet, kumin, šafran, sušeno povrće.. sa sertifikatima, jasnog sastava i roka trajanja. Začini čine hranu za dete zanimljivijom i ukusnijom, čime se izbegava prekomerno soljenje i šećerenje u cilju poboljšanja ukusa.
Po preporukama pedijatra zacini se ne stavljaju pre napunjenih godinu dana.
Da li vase bebe kaslju dq bi privukle paznju?
Hahaaahaa ooo daaa 😆😆😆
Da da daaaa!! 😂😂😂 tacno kad nesto negoduje ili kad hoce da ga uzmem prvo krene da kmeci i kenjka i onda se zakaslje 2-3x kad vidi da nije upalilo iz prve ono sto je 'zamislio'
Da, I to non stop radi još od pre mesec dana. Kad smo bili kod dr na pregledu, ona ga je čula kako kašlje i prokomentarisala je "aha naučio je da kašlje kao starac" 😁
Mame, kako ste naucile vase bebe da se same uspavaju?
Moja beba po nekad hoce sama da se uspava ali samo kad se bas zamori. Tada joj dam lazu i prekrijem cebencetom koje ona gnjeci rukicama i to je umiri i zaspi posle pet min.
Koliko vase bebe piju vode u toku dana?
Isto tako i moja beba.
Juce je imao 6 mjeseci pa smo bili na kontroli, pedijatar mi je rekao da ne brinem, kada pocne da jede ukusniju hranu, trazice mu se i vise vode.
Ja inace ne dojim, pa navodno beba u AD mlijeko ima dovoljno vode koliko mu treba, pretpostavljam da je iati slucaj i sa bebama koje piju majcino mlijeko.
Lijep pozdrav :-)
moj sin popije nekad flasicu od 120 ml a nekad pola... zavisi kako kad...:) nemoj samo ni slucajno da mu seceris,jer ce onda nauciti i nece hteti da je pije ako nije slatka... probaj da ga nudis cesce... i budi uporna... ni moj sin nije hteo odmah,ljutio se ali sad voli da je pije...
Moj sin pije jaaaaki malo vode. Na flasicu nece odmah ispljuje, a na kasicicu uspem da mu dam nekolikopre nego pocne da ispljuje. Ne znam sta da radim sa njim. :)
da li ima neko ko nije poceo ili tek pocinje sa ne mlecnom ishranom?
Mi za 10 dana punimo sest meseci. I dalje samo sikimo i sa nemlecnom ishranom cemo krenuti kad napuni sest meseci. I pedijatrica nam je to preporucila jer beban lepo napreduje, jede na tri, tri i po sati u toku dana, a nocu prespava celu. Sve bebe iz naseg okruzenja su vec odavno pocele da jedu nemlecnu hranu i osecam se ponekad kao da sam pala sa Marsa zato sto detetu jos nisam dala kasicu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »