Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Znaci nismo jedini..Moja beba se isto budi na dva sata celu noc..kao alarm. Preko dana jos gora situacija..ponekad po 15 min..ponekad sat. Ali ovo ne traje dva meseca vec od pocetka..i sve se nadam promenice..ali tesko😔 Dusa mi spava😄 ali bebac raspolozen pa bude i mama😊 onda gugucemo zajedno u pola noci🙈
Isti problem je bio i kod nas. I prije 4 dana navečer sam joj u adaptirano mlijeko počela stavljati dvije velike kasike rižolino i namazali bi joj desni gelom za ublažavanje bolova i od tad spava kao mali top 😊 i napokon sam se malo naspavala i pospremila stan ☺️
Kod nas ova opisana situacija traje vec 3 meseca.
Pa verovatno zubici,citala sam negde da je najgore dok ne izbiju prva dva,valjda ce proci kod Vas to brzo. 😇
Moj bebac se budi na svakih sat-dva... i tako je vec dva i po meseca.. (i ja sam se nadala da ce proci za 15tak dana) izasla su mu dva zubica u razmaku od 3 dana.. verovatno da ga je i to mucilo.
Regresija spavanja...U krevet pored sebe,proci ce,traje oko 15ak dana..
I moja je beba bolje spavala prva dva mjeseca a sada uzasno, ali moja nece u krevetac, koliko god se ja trudila da je uspavam i stavim u krevetac, on odspava malo i budi se, tako da se iscrpim i prebacim kod sebe i onda spava, ali se i dalje budi da sisa..slomi me zivu
Pozdrav svima imam jedno pitanje ..koliko vase bebe spavaju?..moja ima 4ipo meseca spava jako malo 6-7 sati uvece (s tim da je nemirna i budi se par puta) a preko dana samo 2 sata u turama po 20min..jako mi je tesko da bilo sta uradim od nje jer sam vecim delom sama a naucila je na ruke, ne znam da li su zubici ili vreme al ne mogu da izguram tempo nenaspavana sam od porodjaja jos uvek nikako da sastavi 6 sati a da se ne probudi i tesko mi je bilo sta da uradim jer trazi paznju konstantno ,jako je temperamentna..
To su sigurno zubici, istu situaciju imamo. Moj savet vam je da joj stavite na pod jorgan ili neku drugu prostirku, napravite joj dosta mesta za prevrtanje i istrazivanje svojih mogucnosti, i naravno neke igrackice da joj bude zanimljivo. Ja sam se tako malo odmorila, a ona uziva i na kraju se umori i lepo spava. 😀
Uzmi danju igraj se sa bebom nemoj da joj das da spava sve dok se ne umori. Posle kupanja iizmasiraj je i bolje ce da spava... Ja tako radim i hvala Bogu moh mali spava tokom cele noci... 🙃
Beba u ovom periodu mora da ima bar 14 sati sna dnevno. Jako je bitna rutina,i verujte lakse ce zaspati. Mi smo se u pocetku jako mucili,dok nismo dobili pravi savet. Nismo spavali do 1h,2h nocu,a sad smo u devet u krevetu. izmedju se budimo 3X da ruckimo,i nastaavljamo,nekad do 7h,nekad do 8h,nekad do 9h. Inace bebu dojim,nema cvrste obroke,niti ce imati do punih 6 meseci.
Pozdrav i od nas hronicno neispavanih.. 😪 nama je tako vec dva meseca.. nocu se budi tacno na svakih sat vremena. Danju kako kad.. mame molim vas to ne znaci odma da treba da uvodite hranu i opterecujete bebi stomak. Nase bebe usvajaju nove informacije, sedenje, hvatanje, okretanje, pa i zubici.. sasvim normalna faza za ovaj period... ukucajte na netu regresija sna i tamo vam je sve pojasnjeno. Ne zurite sa kasicama ima vremena. A time mozete samo bebi da napravite gore, da na sve ovo dodje i do opstipacije.
Pozdrav i od nas hronicno neispavanih.. 😪 nama je tako vec dva meseca.. nocu se budi tacno na svakih sat vremena. Danju kako kad.. mame molim vas to ne znaci odma da treba da uvodite hranu i opterecujete bebi stomak. Nase bebe usvajaju nove informacije, sedenje, hvatanje, okretanje, pa i zubici.. sasvim normalna faza za ovaj period... ukucajte na netu regresija sna i tamo vam je sve pojasnjeno. Ne zurite sa kasicama ima vremena. A time mozete samo bebi da napravite gore, da na sve ovo dodje i do opstipacije.
isti problem kao i ti i plus sincic od 2godine,i on je bio takav,takvi su do prve godine plakanje,nosenje :-)
Uvela sam joj jednu u podne jer tada najbolje vare cvrstu hranu..po preporuci pedijatra drugu uvodim kad udje u 5ti ali u zamenu za rucak jer navodno vecera je jos teska za varenje to tek u 6tom mesecu na aptamilu je i nema neku rutinu sa obrocima a ni sa snom ..meni su ruke zavezane za nju :D sinoc spavala 6 sati a poslepodne 2x po sat vremena mislim da je to jako malo :|
Duso uvodi hranu, ne znam da li benac rucka, moja ima dva obroka cvrsta+ sisanje, uvece slobodno vecerica neki obrok oko 6-7, posle oko 9 mlekce i spavanjac, cerkica mi spava celu noc, a sin mi je u tom periodu jeo sva tri obroka i sisao i uvece uprzeno braso preliveno mlekom (2,8%mm) i spavo je od 20:30-2 pa sisanje na 3 sata. Zavisi i od bebe... naravno sve sto sam napisala je bilo po preporuci lekara, srecne imam sto zena ne gleda po knjizi vec po razvoju deteta.
Ista situacija je i kod naas,i ne znam sta da radiim. Potpuno mi sve izmice kontroli. Jedva stizem da pojedem nesto. Rucak ne pamtim kada sam skuvala. A premorena sam nacisto. Non stop trazi paznju a spavanje nista.
U jednom delu ste napisali da ne brinemo o kilazi a u drugom da ce beba da utrostruci ili ucetvorostruci tezinu.. i kako to da istumacim, da ce moj bebac koji se rodio sa 4800g da ima 15-20kg za prvi rodjendan? i ako ne bude imao trebam da panicim a zdrav razum je da je ta kilaza za jednogodisnje dete potpuno sumanuta..
Drage mame, zanima me kako resavate problem crvenila na bebinim obrazima? Hvala
Mojoj devojcici je pomogla Nivea krema protiv hladnoce i vetra jer su obrazi poceli da se crvene kad je pocelo hladno vreme. Krema je odlicna..namazem je 10ak min pre izlaska napolje i crvenila vise nema.
A posto nam raste zubic, malo vise balavi pa joj brada bude crvenkasta, posle kupanja tu namazem obicnu Pantenol kremu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »