Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
Zdravo buduce mamice,ja sam 12 nedelja i prva mi je trudnoca. Za sada je sve u najboljem redu,doktor mi je rekao da bi trebalo da radim dabl test,sada me zanima vase misljenje da li je stvarno potrebno to da radim ili ne? Cula sam dosta misljenja i vise sam se zbunila 😑 da li je stvarno potrebno da se uradi test? Hvala unapred 😊
Sam test ne pokazuje da li beba ima anomalije već je u pitanju čista statistika. Tu je najvažnije što se za dabl test radi ultrazvuk na kome dr vidi bebu i ako je sve u redu nikakvi statistički podaci nisu važni. Samo je bitan ultrazvuk. Meni je dabl test bio odličan i ultrazvuk i rezultati, sve je u redu ali za mesec dana kad sam otišla na ultrazvuku nije bilo otkucaja srca, 16 nedelja. Šok! Niko ne zna zašto sve je bilo u najboljem redu sa bebom. Dva doktora su mi rekla da je moguće od virusa jer sam bila non stop bolesna dva meseca, nos kašalj upala grla... Tako da sad živim od ultrazvuka do ultrazvuka i samo se nadam da će sve biti u redu.
Potrebno je. Tim testom se vidi da li dete ne daj Boze ima neke anomalije i ostalo. I to je jako bitno. Bar je meni tako rekao moj doktor. Pozdrav :*
Cao! Ja sam u 12nedelji treca mi beba juce sam radila dabl test i bila kod doktorice i sve je u najvecem redu! Pozeljno je uraditi ga! U sve tri trudnoce sam ga radila! Pozzz
cure,zene ,ja sam skroz zbunjena..vise ne znam kako se racuna...usla sam danas u 12 tjedan,u kojem sam onda mjesecu?
zvrsava se prvo tromesecje,polako ulazis u cetvrti
Ja sam racunala za sebe malo prije,ima na netu trudnicki kalendar, bas je cool, samo utipkas neke podatke i sve ti izracuna
Koji si mjesec računaš zavisno od datuma kad ti je termin. Ako ti je tipa termin 26.08., onda svakog 26.-og ulaziš u novi mjesec, pa sad računaj. Sretno :-)
za nedelju dana ulazis u cetvrti mesec 😀
Drage moje zabrinuta sam 😔
12. sam sedmica,na UZ su vidjeli uvecan Nuhalni nabor,normalno je da je do 3 mm kod nas je 4 mm.Je li neka imala iskustva sa tim i da li ce sa mojom bebicom biti sve uredu?
Jeste li radili testove i analize?
Drage mame,u petoj nedelji trudnoce sam prokrvarila,na ultrazvuku vidjen veliki hematom...strogo mirovanje i terapija progesteronom..svake nedelje radjen ultrazvuk gde se vidi da se hematom smanjuje,ali je i dalje prisutan...Sad smo dvanesta nedelja i nosimo blizance...i s vremena na vreme se pojavi braon iscedak...Prestravljena sam vise...da li treba da iscuri sve napolje i koliko ce to vise da traje!!
Verice, malo kasno odgovaram, ali nadam se da ce znaciti. I ja sam u prvoj trudnoci imala ogromno krvarenje u 14. nedelji i ogroman hematom. Mislim da su me i lekari bili otpisali. Krvarila sam i to poprilicno narednih mesec ipo dana dok se hematom nije povukao i hvala bogu sad imam sina od 5 godina. Najbitnije je mirovanje!!! Ja sam se kretala na relaciji krevet-kupatilo. To krvarenje moze da potraje ali ne znaci uopste da ce da bude los ishod.
Cao buduce mame. Interesuje me da li ste radile dabl test? Radila sam,dr mi je reko da je na nekoj granici,ali da ne pridaje znacaj tom testu,ali za dve tri nedelje da odradimo tripl test. Od soka nisam ni stigla da pitam sta je to sto je na granici,inace smo se culi telefonom. Sutra uvece idem na pregled pa cu detaljno da vidim sta i kako je. Iskreno sam zabrinuta,a citam dosta na internetu da taj test uopste nije tacan. Sta vi mislite koje ste radile? Sad se nesto bas i razmisljam da li da radim uopste taj tripl?!
Inace sam 11+2.
Hvala puno. Nadam se na je sve okej. Inace imam 25godina.
Draga Stefana, meni je moj dr rekao da ga i ne radim u ovom trudnoci. Jer njegova pouzdanost je 60%. Kako je dr meni objasnio, on ne ceni taj test, jer prilikom unosa podataka Vas pitaju da li ste pusac, a npr ne pitaju o bolestima u porodici. Sto je bez veze. Nemoj brinuti. Ne znam koliko imas godina, jer kod zena preko 30 je uglavnom los rezultat. Jer opet sve su statisticki podaci. Uredi ekspertni ultrazvuk, ipak je on najpouzdaniji i za nase prostore najdostupniji. Pokusaj da ne panicis, ali znam da sam ja samo cekajuci rezultate dabl testa u prvoj trudnoci bila van sebe od straha. Srecno!!!
pozdrav buduce mamice u 12sam ned citala sam razlicite komentare zena i iskustva u vezi dabl.testa i ostali testova aminosinteze mnoge ne zele da idu na tu analizu jer se u vise slucajeva ispostavi da nesto nije ok a sve bude ok pa me zanima sta vi mislite da li da se radi ili ne?? hvala👍💗
Dobro vece mame,ima jednu dilemu. Ja sam 12 nedelja i vidim po komentarima da stomak treba da se vidi,ja iskreno nista ne primecujem? Tako i od pocetka trudnoce nisam imala ni mucnine,ni vrtoglavice ama nista sem malih bolova u donjem delu stomaka. 15.og radim dabl test i samo se plasim da nije nesto ne daj Boze. Hvala unapred
Vidi se sa blizancima, meni je vec stomak kao u 5.mesecu a u prvoj trudnoci sa jednom bebom je tek pred kraj 4.meseca poceo da se primecuje. imam drugaricu kojoj se i u 9.mesecu jedva primecivao, nisi znao da l se udebljala il je trudna, sve zavisi od genetike valjda ;)
Uzivaj i meni je sve isto kao i tebi,samo sto ja tek treba da radim dabl test kad mi 23 sad napise uput doktorka,i meni je prva trudnoca ,jos uvek se nista ne vidi od stomaka ,a jedva cekam kad ce porasti,Zelim ti svu srecu draga,sto kaze Dglb. Normalno je malo razmisljati i imati strah, barem meni iako mi je prva trudnoca,ja na primer primam progesterom depo ampule od pocetka trudnoce,tad sam se malo ufrljkestila ali mi je doktor reko da nema razloga za brigom, i da je sve ok,da ga cisto iz preventive primam. Veliki pozdrav.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »